Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
pin3ska

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: pin3ska »

Moj alergiczny chłop wychylił głowe z pokoju, popatrzył na klatke i zgadnijcie co powiedział?
-Smutno..tak mało tych szczurów...

Podzielam ta opinie... :( A za miesiąc bedzie moze juz tylko 10 :'(
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Mogą byc rózowe chmurki, jesli uważasz że spodobają sie kleptomankom :) Albo mają taką wielką szuflandię z tona skrytek i ukrytych ziarenek i skarpet , w których mozna robić dziury !
Tu akurat granicę wyznacza nasza wyobrażnia, a ta nie ma limitów.
Czasem sie zastanawiam, czy te nasze ogony za nami tęsknią ... Pewnie tak ... mam nadzieję , ze chociaz troszkę ;)

A moja mama powiedziała, ze wesołe te moje szczurki, i że nawet Florka do niej przyszła. Tylko kawaler gdzieś sie schował :D

Troskliwe misie to złoooooooooo!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Heh pamiętam te misie - każdy z nich miał tatuaż na brzuszku, który miał obrazować, jaką moc posiada dany miś :D

(sądząc po szczurzych brzuszkach, większość z nich ma Moc Pochłaniania Ton Jedzenia, albo... Moc Szczoszka ;P)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Cyklotymia pisze:(sądząc po szczurzych brzuszkach, większość z nich ma Moc Pochłaniania Ton Jedzenia, albo... Moc Szczoszka ;P)
;D :D ;D racja :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

troskliwie misie ! właśnie :D
moja siostra cioteczna miała wszystkie odcinki na kasetach vhs
i u babci jak chcieliśmy coś obejrzeć było tylko to..no ileż można ;D ;D ;D
Paul_Julian pisze:Albo mają taką wielką szuflandię z tona skrytek i ukrytych ziarenek i skarpet , w których mozna robić dziury !
to mi sie zdecydowanie bardziej od chmurek podoba ;) ale na razie nie chcę myśleć o dalekiej szuflandii..wolę tę naszą, bliską, codzienna, namacalną.. :)

wczoraj w nocy jak odśnieżałam zobaczyłam na świeżym śniegu ślady. ślady ptaka? ale nie, to nie były ptasie łapki tylko szczurze ;)
po śladach można było dojrzeć skoki takie same jakie nasze paskudy wykonują trzymając jakąś niemałą zdobycz w zębiskach :)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Zorlis
Kontakt:

Post autor: Zorlis »

Hm, szczury ze skweru na mojej ulicy przeniosły się chyba pod chodniki, bo dawno ich nie widziałam ;)
A bywało, że na wieczornym spacerze z psem widywałam takie co odważniejsze, które wychodziły z krzaków, tuptały do chleba rozrzuconego dla gołębi i spokojnie wracały z jedzeniem w krzaczory. I tak kilka razy pod rząd, przy ruchliwej ulicy, pod oczami ludzi niemalże ;)
Ledwo mogłam psa zaciągnąć do domu, bo chłopię gapiło się w ich stronę jak zaklętę (w sumie to ja też... :) )
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Takie dzikie szczury mają coś w sobie,no nie?Oswoić takiego,żeby choć z zaufaniem przychodził do nas choćby po jedzenie,no nie???
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Może to dziwnie zabrzmi ale na dzikuski reaguję... jak większość ludzi. Troszkę wstrętem i strachem. Wiem, dzikus ze mnie większy niż one, ale jak jest ciepło i mamy w domu myszki (wyglądają jak takie mini miniaturki szczurków), a te co chwila znienacka wyskakują z rożnych zakamarków i mnie straszą, to myślę raczej, że raczej mają jakąś zarazę w sobie a nie "coś"... Wiem: sr-ola, puknij się w łeb.. ale cholibka, takie atawistyczne odruchy są chyba silniejsze ode mnie.. no i tłuczenie do głowy przez rodziców, że takie małe to "tylko zaraza"..

Moje wycmokane to co innego, mimo, że tak samo szczur, ale jednak nie do końca ;D

Tak się roi w tej mojej głowie..
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Mam podobnie, coś mi ostatnio (chyba szczur) pojawiło się w zsypie śmieciowym akademikowym, myślałam że w portki narobię xD
sssouzie
Kontakt:

mnie dziki szczur hipnotyzuje.. raz mój kocur (który jest naprawdę wielki) zapędził takiego dzikusa w róg na podwórku. w biały dzień. "krzyczał" przeraźliwie, i był wielki jak mój kocur! napuszony wielkoszczur... też się bałam ( a jeszcze bardziej teraz, gdy słyszałam opowiadania Oleczki o ich zachowaniach) ale niewiele myśląc pogoniłam kota.
jeszcze szkód nam nie zrobiły żadnych na szczęście, to mogę ich z czystym sumieniem bronić ::)
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Ja dzikiego szczura widziałem raz i bylem zachwycony. Co prawda było ciemno, no ale..
Chcialbym kiedyś takiego spotkac :-*
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Nietoperrr...
Kontakt:

Tego,czego się boimy w takich szczurach,to właśnie ich dzikość.
Nasze "wypieszczone" większej krzywdy nie zrobią,bo nas kochają na swój szczurzy sposób.A te dzikie?Boją się nas i bronią się przed nami...Jesteśmy dla nich po prostu wrogami.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Mnie hipnotyzują dzikie szczury. Jak jakiegoś spotykam to leze za nim tak długo jak sie da ::)
Ale ja mam spaczoną psychike ::) :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Nietoperrr...
Kontakt:

Nina,my tu wszyscy chorzy jesteśmy... ;D ;D ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
sssouzie
Kontakt:

Iwona, oczywiście, że się boją. i są waleczne przy tym niesamowicie..podczas gdy nasz by uciekał, one stają do walki.
i to jak!
podczas gdy nasz by użarł w palec- taki dzikus ma potencjał do odgryzienia palca ::)

widziałam dzikusy w tym instytucie(czy co to było) gdzie były norweżki do oddania.
pierwszy raz z tak bliska. przez szybkę. mordki są cudowne, i tak, widać całą niezależność i odwagę w ich oczętach.
piękne pyszczki..a ziew i zęby... ::) szablozębne!

a przecież ta właśnie dzikość nie tylko u szczurów nas fascynuje..a co z dzikimi końmi? dzikie zwierzęta złapane..one nigdy nie stracą tego błysku w oczach..

nie tak dawno oglądałam bajkę z młodszą siostrą mustang z dzikiej doliny- tak to tylko bajka.
ale pokazuje to, za czym i my tęsknimy.za wolnością.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”