Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Sheeruun

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: Sheeruun »

http://img535.imageshack.us/i/f43fwefwef800x600.jpg/ Caaaaaan youu feel the loove toniiiight? :D

Te maluchy mają taaakie wielkie uszyska! Jak na swoich patrzę, to śmiać się chce, nieproporcjonalne takie, myszowate :D
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://img535.imageshack.us/i/f43fwefwef800x600.jpg/ prosze to ocenzurowac ;) bo sie zgorsze :) toz to igraszki sa :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

Sheeruun pisze:http://img535.imageshack.us/i/f43fwefwef800x600.jpg/ Caaaaaan youu feel the loove toniiiight? :D

Te maluchy mają taaakie wielkie uszyska! Jak na swoich patrzę, to śmiać się chce, nieproporcjonalne takie, myszowate :D
ja uwielbiam uszy maluchów :D sa cudne i mogłabym za nie tarmosić całymi dniami :D
tak swoją drogą, Sheer, Tobie się chyba te największe żarłoki trafiły. wcześniej maluchy zabijały się o ostatnie, najmniejsze, najgorsze ziarenko z karmy, a micha była wstawiona taka dla psa duża i pełna. teraz jak zostali tylko moi chłopcy to z dużo mniejszej miski nawet połowa nie ubywa a wybierają tylko lepsze kąski ::) ;D
tosiakks pisze:http://img535.imageshack.us/i/f43fwefwef800x600.jpg/ prosze to ocenzurowac ;) bo sie zgorsze :) toz to igraszki sa :)
gorsz się gorsz ! :D szczurze igraszki są bardzo fajne.. :) :P
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Sheeruun

własnie zauważyłem, że chyba największe żarłoki.. nic, tylko siedzą w misce aż wszystko wyżrą! sypie im wieczorem, rano nie ma ::) ale jestem cham i sypie im tylko co wieczór żarcie, niech nie żrą tyle bo mi się grubasy zrobią :P i tak mają brzuszki okrąglutkie jak baloniki! ;D
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

o tak, brzuszki jak baloniki, skądś to znam :D
u mnie nawet Fetka, labinoska, wkońcu zrobiła się okrąglutka, aż myślałam, że to moja lekko przypasione Zora, ale patrzę - biała.. Feta :D
chyba mama im ostatnio za dobrze gotuje.. no tak, mi się jazda w szkole zaczęła i rzadko mam czas coś im upichcić, to mamuśka mi tuczy ogony ::)
bez szczurków...
Sheeruun

Niedługo będziesz miała takie tłuste grubasy, będzie się sadło przelewało przy chodzeniu.. ;D
W sumie moja mama też podkarmia maluchy ile wlezie. Co raz im coś nosi ;D
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

tłuste grubasy są świetne ! zawsze chciałam szczury takie, żeby mi się między palcami wylewały ::) no, ale do tego musiałyby być duże, a moje to takie małe kobietki ;D
żeby moja mama im tam jakieś ciasteczko raz na jakiś czas, jakąś marcheweczkę..ale nie. mamusia woli ugotować im zupkę, kaszę z gerberkami, makaronik z truskawkami, jajeczniczkę. i to codziennie przynosi praktycznie, aż muszę ją prosić żeby nawet nie wchodziła z tym do pokoju, bo jak szczury wywęsza to będzie masakra, i dzisiaj im sucha karma wystarczy ::)
ale jak mi szczury nabroją to bardzo ich nie lubi, tak tak :D
bez szczurków...
Sheeruun

Przyjedź do mnie, Aki to taki wylewający się między palcami grubas, dam ci go pomiziać i poprzelewać tłuszczyk z boku na bok.. :D :D
U mnie mama nie gotuje na szczęscie im nic, przyniesie wafelka, jabłuszko i takie inne,.. od dań jestem ja! ;D
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

Akiego to ja Ci ukradnę jak już przyjadę :D
ja niby tez od dań jestem, wkońcu po coś szłam na kucharza.. ::) ale ostatnio nie mam nawet czasu, muszę się uczyć i uczyć, bo w szkole masakra i boję, się, że nie zdam. a pierwszy rok dopiero i już jest ciężko.. :-\
bez szczurków...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Jeśli chodzi o przelewające się,to zapraszam też do mnie...Saaaame kluski!!!Normalnie muszę im dietkę ostrą zaaplikować,bo ostatnio,to nawet nie chce im się skakać z półki na półkę,tylko gramolą się po drabinkach jak słonie... ::) Już nawet te tymczasowe od Vivon się rozleniwiły... ;D Będzie się pultać,oj będzie!!! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
klimejszyn
Kontakt:

nie będzie się pultać, przecież takie kluchy sa naprawdę cudowne :D
bez szczurków...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

I jak tam,będzie kolejne doszczurzenie??? ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
klimejszyn
Kontakt:

u mnie doszczurzenie ? będzie.. czekamy na transport, a coś ciężko :(
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

jezu.... Łatka ma guza.. nie widziałam go wcześniej, dopiero dzisiaj, jak ją molestowałam, bo rujkuje... za przednią łapką z prawej strony.. nie przeszkadza jej, bo hasa jak zawsze, normalnie się porusza, je, wspina się po wszystkim - jak zawsz. mama powiedziała, że pewnie przez to tak futerko jej się przerzedziło..pierwszy raz guz u mojego szczurka.. siedzę zaryczana. mama mówi, że poobserwujemy, jak się nie będzie powiększać to nie będziemy ingerować, bo jej nie przeszkadza, nie boli i nie uciska nic.
a w razie czego operacja też nie wchodzi w grę, Łatka ma 27 miesięcy i mogłoby się to źle skończyc.. :'(
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

zastanawiam się jak, do cholery, mogłam tego nie zauważyć.. przecież codziennie je czochram, miziam po brzuszkach, a Łatkę to już w ogóle..ona zawsze wchodzi na kolana, jak wstanę to odrazu po spodniach na ręce się wspina. jak mogłam nie zauważyć ? to jest ogromne, a w jedną noc raczej nie urosło.. ale nie wiem czy to guz, mam nadzieję, że nie. jest miękkie. nie przeszkadza jej w niczym, jest radosna jak zawsze, biega, skacze, wspina się, pije pięknie z kubeczka wylizując dno, ładnie się myje, nawet to 'coś' pucuje..
widac na zdjęciu z dzisiaj :
Obrazek
za przednią łapką.
jej rodzice nie mieli guzów, jej siostra Lucusia, moje słoneczko, też nie miała tego problemu.. więc może to nie to ? może jakiś ropień ? nie miałam nigdy do czynienia ani z ropniami ani z guzami i niczym pdobnym, więc nie mam pojęcia.
w poniedziałek popędzimy do weta, zobaczymy.. mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”