Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Re: Klimatyczna Szajka
a pomyśleć, że moi rodzice się nie zgadzali na pierwsze dwa szczury.. 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
klimejszyn pisze:rodzice jeszcze nie wiedzą, że Amon i Anubis z nami zostaną, ale co tam.. pewnie się domyślają

przykro jak ktos tak mowi zwlaszcza ze my szczera miloscia kochamy szczury.klimejszyn pisze:przyjdzie i powie, że śmierdzi, że paskudne, żebym się ich pozbyła... ehh.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Moja matka za nic nie chciała się zgodzić na żadne zwierzę w domu, nawet kotkę przybłędę przygarnęliśmy przez przypadek (widać te 11 lat temu wzruszyła ją mała puchata kuleczka wyrzucona ulicę obok z samochodu). A o szczurach nawet nie chciała słyszeć, boi się ich
Do tej pory nie wiem jak ona może akceptować teraz 3 szczury w domu hehe. To raczej nie to, że została postawiona przed faktem dokonanym i z tekstem, że szczury będą u chłopaka, a u mnie tylko gościnnie- po prostu do tej pory nie rozumiem
Ale jak już są u mnie to w ogóle się nie odzywa- fakt, czasem czuć z klatki, ale przez ten ponad miesiąc słowem się nie odezwała na ten temat, siostra i ojciec też (ten to ma bzika na punkcie naszych małych pyszczków, choć czasem walnie jakiś głupi tekst), co więcej- czasem zaczyna się matka interesować maleństwami tzn popatrzy na nie jak bzikują, jak Gala robi porządki u siostry na półce (prywatny apartament sobie tam urządza
), popyta co tam u veta, jak się czują itd. Moja matka to jest jedna wielka niewiadoma po prostu, ale cieszę się, że nie ma pretensji o nasze słodziaki 

no cóż, jak mieszkałam w domu to też musiałam za sobą drzwi zamykać bo krzyczeli, że śmierdzi. tyle że tak na prawdę to to faktycznie śmierdzi, nawet jak jest posprzątane, tylko my jesteśmy przyzwyczajeni i nie czujemy
niektórzy owszem, złośliwie i przesadnie dają do zrozumienia, że capi, ale dla kogoś nie mającego szczurów to dość intensywny zapach.

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Możliwe, ale mom zdaniem to zwykła złośliwość. Bo jak od kuwety kota capi to jest OK, bo kot to zwierzę domowe itd. Ale szczur? Toż to z kanału wyciągnięty gryzoń śmierdzący, zawszony, przenoszący niewiadomo jakie choroby itd. No i kto to widział trzymać w domu takie paskudztwa, które się od zawsze tępiło. Tutaj chodzi tylko o podejście do szczurków, jak dla mnie to są one na równi z kotami, ak samo czyste i inteligentne jak one (nawet bardziej
), a przede wszystkim żywe, czujące istotki, więc czemu mają być gorsze? Różnica taka, że siedzą w klatce. Tak jak mówiłam, mój ojciec szaleje za nimi, a jak któraś chodzi po nim i go wącha to się cieszy jak dziecko (brakuje tylko, żeby zaczął skakać z radości), ale walnie jaki głupi tekst czasem np "Kto to widział, żeby6 szczur chodził po człowieku?". Ludzi się nie zmieni, trzeba po prostu to cierpliwie znosić i puszczać uwagi mimo uszu (wiem, że to łatwo powiedzieć).

mój ojciec też ciągle gada jakie to paskudztwo ale się tylko przekomarza tak
ale podobają mu się tylko agutki, a misiowata albinoska Lilka jest szczytem obrzydliwości dla niego, bo gruba, biała i ma czerwone oczy 

-
- Kontakt:
u nas właśnie jest tak, że kuweta kota nie śmierdzi, a szczury tak, no bo jak to tak żeby kanałowce nie capiły. ja jakoś tylko tą kocią kuwetę czuję.
a rodzice lubią szczurki. mama cały czas by je brała na ręce i łaziła po domu, aż muszę jej zabraniać wtykania palców w klatkę.
tata też non stop, przychodzi, mizia, daje smakołyki. nawet raz na jakiś czas im obiadek ugotuje
a rodzice lubią szczurki. mama cały czas by je brała na ręce i łaziła po domu, aż muszę jej zabraniać wtykania palców w klatkę.
tata też non stop, przychodzi, mizia, daje smakołyki. nawet raz na jakiś czas im obiadek ugotuje

bez szczurków...
-
- Kontakt:
no kur.... wrzucałam zdjęcia z sesji ogonów. każdy szczur miał po kilkanaście zdjęć, które chciałam tu pokazać. nie wiem co nacisnęłam, ale wyłączyła mi się przeglądarka. mam dość, w związku z czym będzie tyko po jednym zdjęciu każdego ogona z sesji.
Amon :

Anubis :

Benitka :

Blues :

Cookie :

Demera :

Elisa :

Fetka :

Fobia :

Hera :

Jazz :

Keiko :

Lilka :

Nanami :

Pelka :

Pepper :

Sonea :

Zora :

Amon :

Anubis :

Benitka :

Blues :

Cookie :

Demera :

Elisa :

Fetka :

Fobia :

Hera :

Jazz :

Keiko :

Lilka :

Nanami :

Pelka :

Pepper :

Sonea :

Zora :

bez szczurków...
Wszystkie Twe ogonki piękne, no ale... Blues i Zorka

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Zooorkaaaaaa
Anubisek jaki pocieszny ^^

Anubisek jaki pocieszny ^^
-
- Kontakt:
Zorka i Blues to szczury, z którymi można zrobić wszystko. Jazz trochę mniej, ale też daje się wywalać na plecki i całować brzuszek. reszta to nie bardzo. ale codziennie je zmuszam do miziania po brzucholu (rzadziej Eliskę, bo ma straszne pazurki, a ja nie wiem jak jej obciąć i wyglądam jakbym z wojny wróciła
)
ale Zorkę i Bluesa to ja mogę wziąć na rękę, wywalić na plecki, łaskotać, całować po brzuszkach, pierdziuszkać w brzuszki i w ogóle. takie szczury to ja bym wszystkie chciała mieć

ale Zorkę i Bluesa to ja mogę wziąć na rękę, wywalić na plecki, łaskotać, całować po brzuszkach, pierdziuszkać w brzuszki i w ogóle. takie szczury to ja bym wszystkie chciała mieć

bez szczurków...
-
- Kontakt:
Ale na serio,szczury śmierdzą.
Ja na przykład jestem pedantką co do swoich ogoniastych i jak tylko jakiś smrodek zaleci,pucuję,szoruję,zmieniam szmatki,piorę domki polarowe,a odkąd mają swój szczurzy pokój,dzień w dzień zamiatanko i mycie podłogi...
No i właśnie,odkąd jest ten zamykany szczurzy pokój,jest ogromna różnica w zapachach.Wcześniej tego nie czułam,bo ogony mieszkały w moim pokoju.Ale teraz czuję,jak wchodzę do ich pokoju,pomimo codziennego pucowania...
Ale tak samo,jak się wchodzi do kogoś,kto ma psy - czuć psy.Koty -czuć koty.
Tylko dlaczego mówi się,że "czuć",a co do szczurów,że "śmierdzi"???...
Ja na przykład jestem pedantką co do swoich ogoniastych i jak tylko jakiś smrodek zaleci,pucuję,szoruję,zmieniam szmatki,piorę domki polarowe,a odkąd mają swój szczurzy pokój,dzień w dzień zamiatanko i mycie podłogi...
No i właśnie,odkąd jest ten zamykany szczurzy pokój,jest ogromna różnica w zapachach.Wcześniej tego nie czułam,bo ogony mieszkały w moim pokoju.Ale teraz czuję,jak wchodzę do ich pokoju,pomimo codziennego pucowania...
Ale tak samo,jak się wchodzi do kogoś,kto ma psy - czuć psy.Koty -czuć koty.
Tylko dlaczego mówi się,że "czuć",a co do szczurów,że "śmierdzi"???...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
-
- Kontakt:
A ja mam wszystkie takie!Se,se,se,se,se!!!klimejszyn pisze:Zorka i Blues to szczury, z którymi można zrobić wszystko.(...)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Mów mi tak, a kiedyś Was napadnę i te szczury zabioręklimejszyn pisze:Zorka i Blues to szczury, z którymi można zrobić wszystko.

Tak, zwłaszcza jak ma się szczury, które robią kupy strasznie śmierdząceAle na serio,szczury śmierdzą.

Łamiesz mi serce, nie chwal się tak, bo mi smutno, że ja takich nie mamA ja mam wszystkie takie!Se,se,se,se,se!!!

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema