Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Sysa

Re: Nasza brygada

Post autor: Sysa »

sssouzie pisze: wiesz...ja się chyba deczko zazdrosna poczułam 8)
ale ciociuj ciociuj. u mnie też pozwalam :P
Dziękuję i ciociować będę od dziś resztę życia ;D Nie bądź zazdrosna, bo Ty jesteś ciotką, co opowiada historie jak nikt, ja to tylko milcząco miziam :P
edyta.jot

Post autor: edyta.jot »

dobrze rozumiem , czy te szczurki sa do adopcji w zg ? Facet mój dostał szczurunie ale upałam sie ze powinny byc dwie... no i znalazłam forum , no i ze w zg, ze adoptowac mozna;) Doradzcie cos, czy kupic czy szukac czy musze szybko zanim ta mala sie na stałe zagospodaruje. Mam duza klatke a planuje pod spod dolozyc jeszce akwarium zeby mialy duuuuuuuzoooo miejsca :p
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Jestem wreszcie... :) Niestety tylko a chwilę i aktualnie na pożyczonym necie...
Kiszony, Akka, Jessica, antita, sr_ola, unipaks, Fiszka, kamilka, Sysa bardzo dziękujemy :D Czarnule rosną jak na drożdżach ;) Nie mam czasu porobić fotek bo aktualnie razem ze szczurkami na tymczasie mamy aż 13 szczurów, do tego wykańczamy własnoręcznie robioną klatkę i cały czas mamy problem z wyborem odpowiedniego lakieru... Akrylowy, którym do tej pory pomalowaliśmy dwa razy, chyba nie zdał egzaminu... :-\
sr-ola pisze:U nas przyjście klatki też była przełomem w łączeniu, wspólny stres łączy :) A jak wielka będzie? Wielka? Czy wielka wielka? ;D
U nas na wybiegach szczurki już są połączone i nie byłoby w zasadzie problemu, gdyby nie Diesel... :-X Ostatnio kojarzy mi się z nią określenie złośliwy tetryk. Ciachnęła Polar w grzbiet tak, że biała miała rankę o długości 2 cm... :-X
Klatka będzie własnej roboty i będzie dość niestandardowa, wysokości będzie miała prawie 1,5 metra, szerokości ciut mniej niż 60 cm, a długości ok 1 metra... ::)
unipaks pisze:A nie będzie cię kusić , by zatrzymać wszystkie? ;) :D
Właśnie się boję, że będzie mi strasznie szkoda oddać malucha i żeby oszczędzić sobie cierpień, staram się naprawdę nie przywiązywać do obecnej sytuacji. Mówię sobie, że ten stan jest przejściowy i dopiero za jakiś czas sytuacja się unormuje. Będzie pusto bez małej Krety ale na szczęście maluch lepszej opiekunki niż klimka nie mógł sobie wymarzyć, tym się pocieszam...
ol. pisze:Miałam na myśli czarnulki i białasa (bo nie dopatrzyłam, że czarnulków jest trzy ::) ) - chyba ją przyjmą do swojego grona ? :)
Masz rację ol. - to ja mylnie wzięłam za pewnik, że mówisz o trzech małych czarnulach ;) a przecież w zasadzie do tamtej pory nie napisałam wprost, że gościmy malucha klimejszyn :)
ol. pisze:U mnie jujki to takie wieczne dzieci: i wcale nie wzrostem - zachowują się tak beztrosko i wesoło, a Baruch ma co najmniej 7 miesięcy, Urczyk będzie miał z 6. A wiesz ile ma Polar ?
Polar urodziła się podobno w listopadzie czyli miałaby teraz... ekch... prawie 6 miesięcy.. :) Straszny kręcioch z niej i usiedzieć na miejscu nie umie, widać coś w tych labikach siedzi. Być może odreagowują bo nie miały okazji się wyhasać... :)
Fiszka pisze:Jak jest ciocia Sylwia to ja chcę być wujek Paulina ;D mogę??
No to rodzina w komplecie ;) Witamy w naszym bałaganie ;D
kamilka pisze: mam pytanko czy twoje kluchy tez sa takie zaczepialskie, skoczliwe, szybkie strasznie heh normalnie brzydko mowiac jakby sie czegos naspidowaly?:D
Kamilka powiem więcej - one szaleją i kotłują się jak diabły tasmańskie ;D ::)
edyta.jot pisze:dobrze rozumiem , czy te szczurki sa do adopcji w zg ? Facet mój dostał szczurunie ale upałam sie ze powinny byc dwie... no i znalazłam forum , no i ze w zg, ze adoptowac mozna;) Doradzcie cos, czy kupic czy szukac czy musze szybko zanim ta mala sie na stałe zagospodaruje. Mam duza klatke a planuje pod spod dolozyc jeszce akwarium zeby mialy duuuuuuuzoooo miejsca :p
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam... :) Edyta z trzech czarnych szczurek z ZG, które są aktualnie u nas (w Pruszkowie), dwie zostają u nas, a jedna jedzie do Krakowa. Z tego co wiem antita nie ma już szczurków do adoptowania :) Ostatnio jednak dużo szczurków z adopcji szuka domów ;)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
denewa

Ło matko - patrze jeszcze raz - co za Jessica a to tosiakks zmieniła nicka :D
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

denewa pisze:Ło matko - patrze jeszcze raz - co za Jessica a to tosiakks zmieniła nicka :D
O0 8) nikt mnie nie poznaje :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Nie prawda! ja Cię poznałam :P
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Kameliowa pisze:Nie prawda! ja Cię poznałam :P
ja tyż !!(po twarzy i imionach szczurów :P)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Też poznałam po zdjęciu i drobnym namyśle :P
Denewko, ta klatka będzie olbrzymia! Szykuje Ci się stadko szczurków 8)
Awatar użytkownika
denewa

Sysa pisze:Też poznałam po zdjęciu i drobnym namyśle :P
Się uśmiałam ;D
Sysa mam nadzieję na następnym spotkaniu się pojawisz? :P

Klatka będzie wielka ale ani szczurka więcej ponad nasze sześć ::)

Zdjęcia klimkowych syjamków się ładują 8)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Kameliowa pisze:Nie prawda! ja Cię poznałam :P
alken pisze:ja tyż !!(po twarzy i imionach szczurów :P)
:) ::) ::) ::)
denewa pisze:Zdjęcia klimkowych syjamków się ładują 8)
czekamy :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

denewa pisze: Zdjęcia klimkowych syjamków się ładują 8)
nie wytrzymam !! pragę ich !
już niedłuuuugoooo ::)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
klimejszyn
Kontakt:

co chwilę odświeżam temat.. no gdzie te fotki ? ja tu umrę ! ;D
bez szczurków...
ol.

Post autor: ol. »

denewa pisze:Polar urodziła się podobno w listopadzie czyli miałaby teraz... ekch... prawie 6 miesięcy.. :) Straszny kręcioch z niej i usiedzieć na miejscu nie umie, widać coś w tych labikach siedzi. Być może odreagowują bo nie miały okazji się wyhasać... :)
jak Urczyk :)
a kręciochy z nich owszem nieznużone, gdyby nie mus do klatki w ogóle by nie wracali, zblazowanie im nieznane a najmniejsza rzecz wzbudza entuzjazm; bardzo wdzięczne szczury, zresztą które nie są :)
denewa pisze: Klatka będzie wielka ale ani szczurka więcej ponad nasze sześć ::)
Ho, ho jakie buńczuszne stwierdzenie. Ale zapewne wiesz, że do tego potrzeba olbżymiej siły woli ? :D
Po takiej 13-tce ogonów w domu GMR się tak łatwo nie obkurczy ;)
I czemu miałby ? :P

Ciekawa jestem klatki. Pochwalicie się jak tylko skończyie.
Awatar użytkownika
denewa

Szczurasy klimka i moje ręce ;D ;)
Fotki jedynie z ręki bo szczurki za bardzo się kręcą ::)

Dziewczynka dumbo z lekko wybarwionym noskiem :)
Towarzyska, wesoła, prawie się nie boi, wszędzie pierwsza, aktualnie moja ulubienica ;D
Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczynka dumbo ruda husky/ blazed, ma ślicznie wybarwiny kuperek - widać na jednej z fotek :D
Jest nieśmiała ale nie boi się człowieka, jak się zapozna to wchodzi na kolana, towarzyska, najmniejsza :)
Obrazek Obrazek Obrazek

No i największy tchórzyk, na fotkach widać jak się zapierała ;D
Dziewczynka standard, na chwilę obecną bez śladów wybarwienia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

jeeej, jeeej, jeeej !
moje piękne, najpiękniejsze, cudowne maleństwa !
dziekujemy za foootkiii :-* :-*
i porządnie prosimy wycałować od nas dziewczynki ! no i resztę ogonków u Was oczywiście też :)
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”