Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
denewa

Re: Duecik z Grodu Kraka - Wąsaty kwartet

Post autor: denewa »

unipaks pisze:
*Delilah* pisze:Tylko woda i szczurzy mocz, proszę Państwa- niewyczerpane żródło piękna :P
no i parsknęłam tą kawą! :P :D
A ja budyniem, który właśnie jem...
Trafne podsumowanie ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

odmienna pisze: (Finlandia na piernatach... chyba sobie drinka zrobię :P )
a tak , na piernatach - z komórki przyniosłam ; my nie używamy a one i owszem , bardzo lubią :D Ale drinka tak czy owak sobie zrób :)

dziś na fotkach słodka Czarnulka:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek boli głowa ::)
Obrazek boli ząbek ::)
Obrazek „wyginam śmiało ciało” w wykonaniu czarnego kapturka :D

Obrazek "na wysoką wchodzę górę , na najwyższy idę szczyt!"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś przybiegło kochane blue , przycupnęło w zgięciu mojego łokcia , westchnęło i zasnęło sobie pod pieszczotą i słodkim słowem , więc się rozczulam i głaszczę nadal niebożątko , gdy nagle czuję , jak coś skubie mnie delikatnie w tył bluzki . Odwracam głowę i widzę Finlandię , która wyszła zza poduchy , więc drugą ręką zaczynam smyrać czekoladkę i prawić jej różne komplementy. Na to u wylotu zapoduchowego tunelu pojawia się Czarna Pląsawica i zazdrosna o względy ładuje się po pleckach Finlandi na moją rękę . :D Tak więc zagarniam dłonią obie sierściuchy i gładzę z przyjemnością raz czekoladkę , a raz smoluszka , kiedy spod łokcia wysmykuje mi się Martinka i ziewnąwszy rozkosznie jak to ona , pcha się bezceremonialnie – też jak to ona – między obie szczury. A one bez kwiknięcia robią jej miejsce między sobą… :)
Brakuje tylko Dżumki , która ma dziś chyba troszkę gorszy dzień (niemal całą noc spędziła u boku mojego męża ; troszkę plamiła) , siedzi za meblami i jojczy na sam widok zbliżającej się Martinki lub Fini. :-\
Dziewuchy pojadły kotleta z cieciorki z warzywkami i śpią teraz jak zabite . Dżuma tam gdzie była , Czarnulka na górnym piętrze w domku , a Martini z czekoladką wlazły do hamaczka w otwartej , postawionej na fotelu aby nie zawadzała, klatce, i widać tylko dwa nieruchome zadki :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

http://img94.imageshack.us/i/img2950b.jpg/ - dawno w tym miejscu tego pyszczka nie widzieliśmy :D
Pięknie też wyszła portretowana na tych większych zdjęciach :) (w które nie idzie wejść :-[ ) Bo ma Czarnulka taki spokój w oczach, jakąś dojrzałość i mądrość.

Potrójne mizanko :) , mam nadzieję, że Dżuma wkrótce odzyska dobre samopoczucie i wąsaty kwartet da Wam uraczyć tego, co u nas nierealne raczej: śpiące, dające sie głaskać ogony, na tapczanie ! Ja jak nie zawisnę nad hamakiem w wielce niewygodnej pozie to mogę sobie pogłaskać - znikaące w dziurze karczyska :-\ A i w hamaku nierzadko jest dylemat, bo jeśli nawet przydybię jakąś dwójkę skorą do przyjęcia pieszczoty - okazuje się, że owa dwójka leży w przeciwnych kierunkach ::)
odmienna

Post autor: odmienna »

Obrazek- taaak! ;D w sam raz na ten piękny, majowy dzień :-\ wdzięk i urok nie-do-po-bi-cia :P
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

odmienna pisze:Obrazek- taaak! ;D w sam raz na ten piękny, majowy dzień :-\ wdzięk i urok nie-do-po-bi-cia :P
Podpisuję się wszystkimi łapkami!

Słodkie takie dziewuszki pieszczoszki, zazdroszczę... Oby Dżumce wracał humor :-*
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Obrazek

Nie bedę sie wyłamywać - to zdjęcie rządzi :*
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Bo ma Czarnulka taki spokój w oczach, jakąś dojrzałość i mądrość.
Bo nie ma jak dojrzały, stateczny szczur. One po przekroczeniu pewnego wieku naprawdę stają się niesamowite, coś jak Szczurza Rada Starszych - mądra i doświadczona życiowo :)
Piękne dziewczęta, piękne, no piękne, jak na szczurzaste przystało :-*
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
unipaks

Wszystkie szczurzaste wymiziane i skomplementowane , dziękują i proszą o więcej :D Agutce kadziłam nieco więcej na poprawę nastroju i samopoczucia :)
Dżumka ostatnią noc spędziła dla odmiany ze mną , to znaczy prawie ze mną , bo – z rozmysłem lub niechcący, trafiła między kołdrę a poszewkę i utknęła tam na dłużej , wędrując od nóg do głów i z powrotem niczym kret i torując sobie drogę w tym tunelu silnymi pchnięciami pyszczka. Zbytecznym chyba jest dodawać , że ja , z poszczególnymi częściami swojego ciała , byłam na jej drodze częstą przeszkodą . :P Przemierzyła trasę w tę i z powrotem tyle razy , że można domniemywać, iż nie były te spacery próbami opuszczenia undergroundu , zwłaszcza po zignorowaniu wsparcia w postaci ukazania szczurze właściwego kierunku a nawet i drogi wyjścia. W końcu zirytowałam się i już tak bliżej brzasku bezceremonialnie wytrzepałam ją z przykrycia; wielce urażona udała się za meble i uniesionym sztywno w górę ogonem otwarcie demonstrowała poważne pogorszenie się stosunków między nami . :D Jak się okazało, zły humor nie minął , bo niezadługo usłyszałam awanturę w rurach , zza mebli z głośnym piskiem wypadła Finlandia , w panice zjechała z oparcia fotela na siedzenie , dość niestarannie zeskoczyła w dół i jak na wysokim zawieszeniu hydraulicznym odtoczyła się do drewnianego domku . :-\
Ogony są dziś raczej mało aktywne , bo zimno się zrobiło w chałupie paskudnie . Przyniesiona z komórki puchowa poducha cieszy się niesamowitym wzięciem i panny gramolą się nań jedna za drugą wśród przepychanek , pisków i moich mało skutecznych połajanek. Ostatnio jej walory odnotowała także i Dżuma, zakradła się z lewej flanki , zaskakując śpiącą tam smacznie i niczego niespodziewającą się Finlandię. :P Przestraszona czekoladka wyskoczyła jak z procy , a wielce zadowolona bura paskuda ułożyła się starannie i z błogim wyrazem pyszczka zapadła w piernaty. ;D
Dzisiejsze fotki są konsumpcyjne.
Przyniosłam dziewuchom pyszną zupę kalafiorową; Finlandia z Martinką dostały na podłodze , a ponieważ seniorki zalegały na mansardzie , zadałam sobie trud przyniesienia drabinki , wspięłam się i postawiłam spodeczek na górze , nie wylewając nawet kropli.
Na szyi mając przewieszony aparat , szykowałam się do zrobienia sympatycznej fotki pożywiających się zgodnie siostrzyczek. Ale panny za nic miały mój scenariusz i dokonały jego przeróbki. Nim zdążyłam mrugnąć okiem , nastąpiła szybka wymiana ciosów , panny z łapami wylądowały w spodku z zupą a zupa poza nim . To co zostało sisters zagarniały , szuflując pod siebie co gęstsze i brodząc wśród resztek. Każda też usiłowała przyciągnąć do siebie naczynie z całą mocą uchwytu silnej łapy.
Znoooowuż czeka mnie sprzątanie ta górze, choć nie chce mi się okrutnie i nieśmiało rozważam zaniechanie . „Zanim stęchnie , to długo jeszcze…”!

Przeciąganie miseczki
Obrazek
By unipaks at 2010-05-17

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Przeciąganie miseczki, czyli normalne siostrzane pożycie w stadzie ;D
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Przeciąganie miseczki, czyli normalne siostrzane pożycie w stadzie ;D
I nie tylko w szczurzym stadzie ;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
unipaks

Sysa pisze: normalne siostrzane pożycie ;D
a ja w swej naiwności liczyłam na miłujące się wzajemnie , nierozłączne i świata poza sobą nie widzące dziewczynki, właśnie dlatego wzięłam siostrzyczki :P
Muszę się uważniej przyjrzeć Finlandii , bo coś mi się dziś czekoladka nie widzi jak zwykle; naleśniczka nie ruszyłała , nie przybiegła do mnie nawet jak je wnosiłam do pokoju , większość dnia przespała na poduszce. Nie poszła też pobaraszkować w kartonach , które ustawiłam; ożywiła się tylko na dropskika... Mam nadzieję , że Dżuma nie zrobiła jej jakiejś krzywdy , oglądałam ją wtedy od razu ale niczego nie dostrzegłam... :-\
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Kto się czubi ten się lubi :P
A miseczka po prostu za mała jest i się dwie głowy jednocześnie nad nią nie mieszczą :P Uni specjalnie taką dała, żeby foty podczas awatur pykać :P ;)

Jakie świecące oczka ma tutaj czarnulka :D
I piąstkę zaciśniętą... ;D
http://img517.imageshack.us/i/img2958b.jpg/
Wygląda trochę jak Scarllet w momencie gdy uzmysłowiła sobie, że czerwona ziemia Tary daje jej siłę ;) 8)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://img237.imageshack.us/i/img2967b.jpg/ "nie patrzę, nie patrzę... a tu Cię mam złodziejko :P zostaw ten talerzyk 8) "
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

denewa pisze: A miseczka po prostu za mała jest i się dwie głowy jednocześnie nad nią nie mieszczą :P Uni specjalnie taką dała, żeby foty podczas awatur pykać :P ;)
Denewa , miseczka za mała chyba tylko na kaszkę , budyń i podobne specjały ; :P tą bójką o najzwyczajniejszą w świecie kalafiorową zupełnie mnie zaskoczyły. A jak chciałabym perfidne fotki, podałabym we wspólnym naczyńku lody! ;D
denewa pisze: Jakie świecące oczka ma tutaj czarnulka :D
I piąstkę zaciśniętą... ;D
http://img517.imageshack.us/i/img2958b.jpg/
Wygląda trochę jak Scarllet w momencie gdy uzmysłowiła sobie, że czerwona ziemia Tary daje jej siłę ;) 8)
a wiesz ,że faktycznie ją w swoim zdeterminowaniu przypomina - nasza O'Hara! :D ;)

Z Fini w porządku , wystarczyło że zasiedliśmy do kawki ; najwidoczniej jest meteopatką i ta pogoda źle na nią wpływa. Dziś szczury nieco się ożywiły.
Niewyczerpany w swej pomysłowości niebieściak zaczął nam przerabiać na wióry drewniane listwy przypodłogowe . :-X Jako że rynek ponoć odnotował zainteresowanie odbiorców przyjaznymi dla ludzi materiałami ekologicznymi , łebski gagatek postanowił przyuczyć kilku pracowników i zapewne planują uruchomienie własnego tartaku , bo wszystkie cztery paskudy zaangażowały się tak mocno jak robotnicy systemu pracy akordowej , a wiórów pod meblami przybywa w tempie , które mnie zdumiewa i załamuje .W żaden sposób nie udaje się odwrócić uwagi wąsatej brygady skupionej na tych dewastatorskich robotach w drewnie i skierować do prac powszechnie akceptowalnych i użytecznych... :-\

Dwie fotki , Czarnulka z Fini w piernatach… :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://img243.imageshack.us/i/img3084.jpg/ ta poza, te nóżki sama rozkosz dla oczu ::)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”