Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sr-ola

Re: Nasza brygada

Post autor: sr-ola »

denewa pisze: A Dieselek niestety do końca życia już będzie na lekach, odizolowaliśmy ją bo maluchy jej na głowę wchodzą a ona się tylko jeży i kopie, nie ma już tyle energii... :-\
Czy to znaczy, że nie może być lepiej? Nie nabierze już więcej energii czy jest możliwość, że leki ją troszkę podratują? (działają tylko na zasadzie podtrzymywania życia?)Gdzie bidula teraz pomieszkuje? Jeeejku, ale mi jej szkoda.. No i Ciebie, bo taki widok jednak okropnie smuci :-[
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
ol.

Post autor: ol. »

Ej, chyba zawsze może być lepiej ? Nawet na dożywotnich lekach i nieco wolniejszych obrotach szczura może prowadzić szczęśliwe życie. I mam nadzieję, ze tak właśnie jest :) Zresztą znając indywidualistkę Diesel to, że ma Was w całości dla siebie a smarkateria nie wchodzi jej w drogę, może tym radośniej ją nastrajać.
Dużo sił jej życzę a Wam ufności, że będzie dobrze. Trzymaj się Diesel :)

I słodka Deli znalazła bratnią duszę :) (albo na odwrót ;) )
Babli

Post autor: Babli »

Właśnie.. :) Kto wie? Może nawet dla niej to będzie idealne rozwiązanie, a na wybiegach czasami się spotkać mogą, prawda ? :)

denewa, możesz mi napisać wiadomość na gg? bo wcięło mi twój numer.
odmienna

Post autor: odmienna »

jeśli leki dla Dieselka są "trafione" to będzie lepiej i to trwale lepiej. Tylko na pełne działanie trzeba czasem nawet kilka tygodni poczekać. Tymczasem niech się Dziewczynka w ludzkim łóżku porządzi :) .
Czytając sprawozdanie z procesu zagarniania towarzystwa w miejsce mu przeznaczone, aż zatęskniłam ;) za rozbrykanym stadem indywidualistów . ;D
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

To całe szczęście. Tak jakoś się zmartwiłam, jak przeczytałam, że nie ma już siły. Jest w dobrych rękach więc przed nią wszystko co dobre :) Smyrnięcia dla stadka :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Eee... nie wiem jak to się stało ale dopiero teraz zauważyłam nowe posty w naszym wątku... ;)
Dziękujemy Wam za krzepiące słowa! :) Sr_ola dziękuję za troskę! :)
Miałam już dzisiaj nędzny humor jak patrzyłam na Diesel, bardzo wychudła, całe dnie i noce śpi u nas pod kołdrą, pojawiła jej się pod bródką jakaś opuchlizna czy też zebrał się tam jakiś płyn. Strasznie smutno patrzeć na nią w takim stanie. Dostaje teraz już tylko Prilenal.
Prawdopodobnie znowu wybierzemy się z nią do weta, znów innego.
Pocieszam się słowami odmiennej, że być może na efekt będzie trzeba trochę poczekać...
Mam nadzieję, że tak będzie :)
Chyba ją dołączymy do stadka, chociaż nie ciągnie jej zbytnio do innych szczurów... jednak stadko może ją trochę rozrusza, bo aktualnie to szczura nie ma, szczur tylko śpi pod kołdrą...
odmienna pisze:Czytając sprawozdanie z procesu zagarniania towarzystwa w miejsce mu przeznaczone, aż zatęskniłam ;) za rozbrykanym stadem indywidualistów . ;D
:)
ol. pisze:I słodka Deli znalazła bratnią duszę :) (albo na odwrót ;) )
Deli jest tak spokojna, że jest ostoją dla malucha :D Chociaż raz mnie zaskoczyła bo na początku wywróciła małą na plecy...
Zostając w temacie Deli: okazuje się, że Deli nadal ma strupki i moja aktualna diagnoza (po przeczytaniu ostatnich historii u Akki i Unipaks) jest taka, że szczurek musi sam się drapać do krwi. Strupki nie znikają mimo, że została oddzielona od Diesel. Wręcz pojawił się nowy. Teraz więc nastawiam się na alergię bądź robale bądź świerzb... ech...
U innych nie ma ranek ale drapią się... :-\

Wizyta u weta murowana...

Babliś odezwę się na gg jutro z pracy, notorycznie mylę układ cyfr w swoim numerze ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Zdjęcia jeszcze sprzed choroby Diesel...
Diesel na pierwszym planie przy talerzu z jedzeniem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A te zostały zrobione już po oddzieleniu Dieselka od stadka i dołączeniu małej:

Najmłodszy członek rodziny
Kysiel:

Febra:

Puma:

Polar:

Deli:

Katar:

Ale dużo tych fotek wyszło ::)
No ale jutro wyjeżdżam to będzie tutaj cicho więc chociaż na zdjęcia będzie można się popatrzeć...

Wiem wiem - różowe piórka wyglądają zabójczo, ale to była ostatnia zabawka z piórkami w sklepie... więc nie wybrzydzałam... ;D

Dieselek jutro jedzie do dr Jałonickiej. Wygląda nieciekawie, mordeczkę ma opuchniętą a ciałko wychudzone :-\
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

hmm ... żebyś ty widziała odpustowo - kabaretowy szal , kupiony dla szczurków na bazarze przez mojego męża, bo był poprzetykany piórkami! ;D
Chorutką Diesel uściskaj , niech szybciutko wraca do zdrowia i wydobrzeje :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Oj tak, wyściskaj Diesel kochaną!
Piękna sesja! Piórka są zabójcze! ;D
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

piórka są przede wszystkim kobiece ;)

całusy od sołzy. o takie siarczyste :-* cmok cmok.
dla każdego ;D
...czyż nie dobija się koni...?
Babli

Post autor: Babli »

Ojacie! jakie śliczne zdjęcia! a jaki słodki Kysielek :D
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

jak ja kocham Wasze pięknoty ! :-*
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
odmienna

Post autor: odmienna »

http://i853.photobucket.com/albums/ab95 ... C_6317.jpg
czy ktoś widział, jak ładnie tej małej w czerwonym? No? Widział to ktoś?
co za szlachetność jest w tym pysiu :)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Jak Diesel?

Puma, ślicznoto. :-*
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
ol.

Post autor: ol. »

http://s853.photobucket.com/albums/ab95 ... C_6313.jpg - urocza stadkowa fotka, ta ostatnia również ale tutaj - ta wielość planów i czarne bliźniaki ! :)
http://s853.photobucket.com/albums/ab95 ... C_7690.jpg - malutkie ! agutkowe ! zaradne ! zmyka z pietrusią ! :-* (całkiem niedawno panie w pracy tak się nad czyimś noworodkiem zachwycały "ojejujejujeju, aj, tytytyty!" - tam bardzo potrafiłam wczuć się w ich zachwyty ::) a tutaj najchętniej porwałabym w dłonie i :-* :-* :-*

Co u Diesel ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”