kwarki- szczury niebieskookie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: kwarki- szczury niebieskookie

Post autor: unipaks »

Oj , robią robią... :) Czasami myślę , że serce od środka mam już wyłożone mięciutkim silverowym futerkiem ...
Hmm ... kiedy się dowiemy , kogo teraz przygarnie do swojego serca odmienna? :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

Post autor: odmienna »

unipaks pisze: Hmm ... kiedy się dowiemy , kogo teraz przygarnie do swojego serca odmienna? :)
prawie że: "dokonało się" :P . Jak już się przyznałam, to zaczęłam kopać; przez chwilę jeszcze miałam wrażenie, że we Wrocławiu obrasta w czarny kapturek jakiś Kwark....choćby nawet nie miał białej jędrulkowo-krooviej bródki ;) ...ale nie- to nie tam... dosyć histerycznie kopałam, ale wiecie, że ja do Kwarków mam podejście zgoła mistyczne i zdaję się w tej sprawie na ślepy los, wierząc, że tu działa Genius Loci, a raczej Genius Stada ;).
No i tak, trafiłam na tamto PW z poprzedniego posta. Drugie moje PW na Tamtym Forum, – to podziękowanie dla Dziewczyny, do której było pierwsze, że zrozumiała, że miejsce Gacusia jest u mnie. No, to napisałam trzecie: do Wentzowej, która umożliwiła mi kontakt z Babcią czarnych chłopaczków. Poprosiłam ją (Babcię), by powiedziała jednemu z nich, że ma na imię Aggeusz i że już za nim tęsknię. No i ... tęsknię. Czekam na kontakt.
martuś8805 (bo tak „ma na imię” Babcia) obiecała, że jak nie będzie miała dostępu do neta, to zadzwoni....a nie dzwoniiiii! :(
Ale mam nadzieję, że przed nami, tylko kłopot z transportem, ale nie jakiś straszliwy ;) Agguś urodził się w Oświęcimiu. Niech się tylko Martuś odezwie...lecę, pędzę, a i ciotka Wentzowa (niech Ją licho, za ten awatar...:P ;D ;D - co widzę, to rechoczę) deklarowała, że może pomóc...
odmienna

dzięki Cyklo; potrzebne, jak nie wiem, bo mnie skręcić chce.... ::) (ale i tak mam bliżej niż w październiku ;) :P ;D ;D potem ja potrzymam za Was )
Babli

Post autor: Babli »

odmienna, tak bardzo się cieszę! :D

A Ty kochana odmienna, pamiętasz co napisałaś kiedyś mi? :>
Słoneczka Wy moje :) marcem, to nie wydaje mi się realne :-\ .
Byle do Wiosny :P
Wiosna się kończy!!
ol.

Post autor: ol. »

ha, a ja pamiętam Twoją tęsknotę za Aggneuszem już w listopadze
(jeszcze brakuje mi Aggeusza na forum )
:)

a więc będzie ! będzie nareszcie :D
nairda

Post autor: nairda »

małe brykające dziecko w Kwarkowie :D odmienna, nie mogę się doczekać wraz z Tobą!
trzymam kciuki za kontakt i transport.
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

:D jak łyk chłodnej wody, tak podziałała na Rekinowo ta informacja... czekamy czekamy:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
odmienna

To wszystko takie miłe słowa :-*
Tylko, z czego Wy tacy zadowoleni jesteście, skoro wiecie, jak ja niecierpię ssaczych dzieci i jak one mnie męczą.... :-\
odmienna

No, jak tu nie wierzyć w to, że Ktoś za nas decyzję podejmuje :o : jak już Martuś obwieściła swoim chłopakom, że któryś ma tak i tak na imię, jeden z nich szukany w całym domu, odnalazł się śpiący w przygotowanym na transport do Krakowa pudełku, nie było wątpliwości „wybrał się” i sam spakował... ;D
Myślałam, jaki będzie zagubiony zanim znajdę mu towarzystwo i zapytałam, czy Jej się jednak nie wydaje, że któryś ma z kolei na imię Booz... od razu wiedziała który 8) . Nie, nie chciała mi ich „upchnąć”, bo w końcu zapytała, czy ma mi przywozić Aggeusza, Booza, czy może obu...
Kiedy już klapka w sercu się zatrzasnęła, przeczytałam, że są jeszcze wolni Agutek i Kapturek! Almiątka!!! Te same, których tyle myślałam, że minęłam się z nimi w czasie...kiedy były wolne, nie mogłam ich przygarnąć, kiedy dojrzałam do przyjęcia nowego szczurka, one miały już domki... gdybym wiedziała kilkadziesiąt, choćby kilkanaście godzin wcześniej...czy mnie by przyszło do głowy szukać po właściwie prawie obcym mi forum?
Wierzę, że bardziej potrzebowali mnie ci dwaj (zaniepokoiła mnie ufność z jaką Martuś podchodzi do potencjalnych opiekunów) i Genius Kwarkus ;) zatroszczył się o ich bezpieczeństwo :P
ol.

Post autor: ol. »

(...)
Noc nad Galgalą we śnie cicho oddychała.

Cień panował godowy, dostojny, czcigodny.
Aniołowie z pewnością ukradkiem fruwali,
Gdyż widać było czasem, jak przeleciał w dali
Jakiś przedmiot niebieski do skrzydła podobny.

Uśpionego Booza oddech się wynurzał
Z szumu rwącego pośród ziół strumienia.
Była pora, gdy rodzi się słodycz istnienia,
Białe lile kwitnieniem wieńczyły szczyt wzgórza.

(...)

"Booz endormi", V. Hugo

dlatego cytuję, że i u Ciebie zaślubiny zesłane przez Los :)

są już ?
odmienna

...i niech mi ktoś jeszcze powie, że szczury to nie są Wielkie Profesory! Gdyby nie one, nigdy nie trafiła bym na ten fantastyczny „kawałek” . Przepiękny, aż choć taki cichy, delikatny, miłosiernie chłodny oddech nocy przez chwilę usłyszałam wśród skwaru, ....dzięki ol. :)
Imię Booz znaczy: „w nim jest moc” (tyż piknie, czyż nie? ;) ) ale bardziej myślałam o tym, że Booz z Mądrej Księgi, to wyjątkowo szlachetny okaz samca – nie wiem nic o jego wyglądzie, ale każdą poza tym cechę, która wydaje mi się godna podziwu u faceta, ten gość miał. :P
są już ?
A skądże.. :'( .boimy się upału.
Liczę, że w nocy będą.
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Skoro tylko się pojawią to poprosimy o fotki ;)

Wybrali się sami :)
Czytając miałam wrażenie, że kwarkiem się rodzi, przeznaczenie...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
odmienna

są! Są! są! Aggeusz i Booz :serducho: :serducho:
nie pokażę ich Wam dzisiaj, bo dopiero dotarli i nie w główkach im pozowanie. powiem tylko, że są prze-pię-kni ,ogromni i znakomicie zsocializowani
Booz ma na piersiach taką łatkę, że kiedy siedzi - łatka wygląda jak wielkie białe serce...
nairda

Post autor: nairda »

;D
męczą może... ale ile radości dają! a brykająca wczesna młodość szybko zmienia się w dojrzałe rozleniwienie ;) i wtedy zaczyna brakować tych odgłosów szeleszczenia i ciągłego tupania... jest za to przeciąganie się na hamaku i zdziwienie: jak to, spacer? jeszcze spię przecież ;p
jak już się chłopcy rozejrzą dokoła, to... fotki fotki! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”