Czapeczkowo czyli nielegalne szczury

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Czapeczkowo czyli nielegalne szczury

Post autor: merch »

Alken dziękujemy za pamięć. U nas na szczęscie prawie bez zmian, chociaz część stada niestety zaczyna się starzeć.
Nosanek niedługo będzie miał 27 miesięcy i wraz z wiekiem pojawily się kłopoty z serduszkiem, dziadek jest wciąż bardzo aktywny, chciaz tempo aktywności ma dziadkowe. Dorotka, Ela, Pastorek i Rolfik tez niestety zdradzają juz swój wiek :(, ale mam nadzieje , ze przed nimi jeszcze dluga i spokojna starość, za co poprosze o kciuki. Młodzież łobuzuje szczegolnie panny L ale i pan L. W duzej samczej klatce doszlo do róznicy pogladow, w zwiazku z tym doleczamy ropnia u Felusia juniora , jak nazwany w koncu zostal himlajski potomek Felusiowy. Ja ostanio wciaz w niedoczasie to i fotek nie ma kiedy porobic , ale mam nadzieje , ze niedlugo przyjdzie fotkowa wena i coś nowego w temacie się pojawi.

Wszyscy machamy do Was łapkami :)
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

dużo zdrowia dla dziadków i babć w takim razie :) a Nosanek niech się oszczędza ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

To my, tzn. ja i moje dwie staruszki, kciukamy za długą, zdrową i spokojną starość seniorów z Czapeczkowa.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

A co z zapowiadanym miotem sierpniowym? Będzie ::) ?
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
odmienna

Post autor: odmienna »

... mam nadzieje , ze przed nimi jeszcze dluga i spokojna starość, za co poprosze o kciuki
- noooooo :) liczę, że te kciuki będo tak długo potrzebne, aż zapomnimy, po co właściwie je zaciskamy i że sami się na działanie kręgu kciuków owych jakby przy okazji załapiemy 8).

....wena fotkowa! przychodź tam! ;)
merch

No ja tez licze na to ze wena przyjdzie , dzisiaj juz juz nachodzila , jeszcze tylko akumulator naladowac.
Nue doloze staran , aby jakis miocik mial miejsce, zreszta za to tez poproszę o kciuki.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

U nas też będą paluszki u łapek zaciśnięte , za zdrówko i jak najlepszą kondycję ogonków , a zwłaszcza za to Nosankowe serduszko :) Będziemy wypatrywać foteczek z Merchowego Pola , a tymczasem ślemy głaski i po buziaku :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Kciukamy więc. Mocno! - Za wszystko po kolei :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

my też moooooooocno kciukamy :-*i przesyłamy buziaki w brzusiaki :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
merch

Zdjec niestety wciaz nie ma :(
W niedziele 11.07 Pastorek skonczyl dwa latka, trzyma sie nienajgorzej ,ale niestety ma prawdopodobnie lagodngo guza, ktory niestety nie kwalifikuje sie do operacji , bo najprawdopodobniej wywodzi sie z opon kregoslupa. Na razie rosnie bardzo pomalutku i mam nadzieje ze tak zostanie i nie skroci Pastorkowi zycia.

Nosanio bardz slabiutki, a ja nie wiem czy to wina tych upalow, czy po prostu stopniowa i nie odwołalna progresja choroby.
Poprosimy mocno zwielokrotnione kciuki za Nosania i duzo ciepłych mysli, niestety najprawdopodobniej Nosania bede musala uspic i jak zwykle pojawi sie pytanie czy juz , czy moze jeszcze poczekac...
Ela koniecznie chce miec jeszcze dzieci dostaje rujki odfruwajki niemal co 5 dni, dzis jak wyweszyla Nosania znowu nimal odfrunla, jest tez najszybciej poruszajacym sie szczurem z nidowladem tylnych lap , jakiego znam.

Ogólnie niestety starość nie radość , a ta szczurza przychodzi zawsze za szybko :(, jeszcze pare miesiecy temu pisalam, ze nie mam starych szczurow- dzis juz mam.
Obrazek
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

My nieprzerwanie kciukamy za zdrowie w Czapeczkowie.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Dużo zdrówka życzymy Pastorkowi ! :-* przede wszystkim tego żeby guzisko zahamowało i nie dawało w ogóle jubilatowi odczuć , że istnieje! Wielu dobrych dni pełnych najrozmaitszych szczurzych radości :)
Będziemy trzymać te kciuki i za Pastorka , i za Nosanka - żeby energia w niego wstąpiła i żeby mocy nabrał , i za Elę , niech ją nóżki niosą w upatrzonych kierunkach lekko i prędziutko a bez zbędnego wysiłku :)
Prosimy o wycałowanie wszystkich merchowych ogonków od naszej rodzinki! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Dużo sił Pastorku, zdrówka i dluuuugiego szczęśliwego żywota!
Ja również kciukam za Staruszki, coby pełne wigoru i zdrowia były (te upały na pewno nie wpłynęły dodatnio na kondycję)oraz za nowe życia w przygotowaniu ;) Buziaki dla Czapeczkowa!

Dzięki Merch za wieści o Lucrinie, pomęczę o to dr Lewandowską.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
odmienna

Post autor: odmienna »

Dla Pastorka, urodzinowe życzenia
A dla Nosanka i reszty Seniorów: duuużo arbuza ;D .

Bo tak ostatnio zdałam sobie sprawę, że w tym oszukiwać nam nie wolno: zaniedbania w prawie wszystkich innych wiktuałach, możemy jakoś nadrobić- arbuzowego sezonu nie ma jak przeskoczyć (widział ktoś mrożone, albo inaczej przechowane?) - maksimum trzy razy mamy szansę cieszyć się ich radością z tego owocka.... więc każda niezaspokojona na niego chętka- to grzech niewybaczalny >:D .
merch

Nosanek odszedł dziś rano, nie doczkał zelżenia upałów, wczoraj wieczorem było kiepsko , ale nie jakos szczególnie tragicznie zjadl jeszcze z palca 2/3 porcji jogurtu ze swoimi lekami reszte dostał pod komode gdzie ostatnio sobie przebywa, o ile nie puszczane byly inne szczurki, znalazlam go w drodze do innej swojej miejscowki -szawki narożnej.

Nosanku mam nadzieje, ze biegasz juz ze swoim stadkiem po drugiej stronie, lapki masz sprawne a oddech jest leciutki, pozdrów ode mnie Felusia , Zdzisia i Wulfika, Wulfika przeproś jeszcze raz ode mnie, bawcie się tam dobrze.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”