Urwany Ogon
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- 
				Karmelkowa
Urwany Ogon
Cześć. Dziś bawiłam sie z moim szczurem i przpadkowo nadepnełam mu na ogon i on mi sie wyrwał i urwał ze tak 3 cm ogonka. Leciała mu krew. ale po kilku minutach zaczał normalnie chodzic po klatce, jesc, pic i w ogóle.
Co ja mam z tym ogonem zrobic? zostawic tak jak jest czy jechac do WETA?
Prosze pomożcie bo jestem zrozpaczona i chyba zaraz umrę z rozpaczy ;((((((((((

Co ja mam z tym ogonem zrobic? zostawic tak jak jest czy jechac do WETA?
Prosze pomożcie bo jestem zrozpaczona i chyba zaraz umrę z rozpaczy ;((((((((((
- 
				Karmelkowa
Re: Urwany Ogon
niech ktos mi pomoze

Przede wszystkim trzeba odkazić ranę. Rivanol lub woda utleniona. 
3 cm to sporo. Na pewno ogonek boli...Kropelka Paracetamolu dla dzieci powinna pomóc.
 Na pewno ogonek boli...Kropelka Paracetamolu dla dzieci powinna pomóc. 
Jak rana brzydko wygląda, to do weta..ciężko ocenić jak się nie widzi.

3 cm to sporo.
 Na pewno ogonek boli...Kropelka Paracetamolu dla dzieci powinna pomóc.
 Na pewno ogonek boli...Kropelka Paracetamolu dla dzieci powinna pomóc. Jak rana brzydko wygląda, to do weta..ciężko ocenić jak się nie widzi.

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila

W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
- 
				Grubaqwe123
Ja bym na Twoim miejscu jak najszybciej do weterynarza jechała, zeby on stwierdzil czy nie bedzie mu się rana psuć albo cos w tym stylu. Wtedy masz przynajmniej pewność..

śp. Dyzio [*] ; (((((

- 
				Karmelkowa
Rana wyglądała strasznie i krwawiła wiec udałam się do weta i on pod narkozą usunął szczurkowi ten kawałek skóry. Teraz Szczurek śpi ale powinien wybudzić się do wieczora..

Jak teraz szczurek się czuje, dobrze się wybudził? Taki zabieg lepiej przeprowadzać pod wziewką , bezpieczniejsze i mniej obciąża organizm niż narkoza  - u tego weta gdzie byłaś nie mieli ? Skąd jesteś , masz tam dobrego specjalistę ? 
Mam nadzieję , że ze szczuraskiem wszystko w porządku

Mam nadzieję , że ze szczuraskiem wszystko w porządku

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

- 
				Karmelkowa
Tak wszystko poszło dobrze. Karmel po kilku godzinach zaczął się wybudzać i troszkę chodził po klatce i zjadł odrobinę jogurtu, ale był bardzo słaby ale dziś już czuje się dobrze reaguje na imię, normalnie je i w ogóle. Mieszkam w Przemyślu a operacja była przeprowadzona przez Radosława Fedaczyńskiego.

dobrze , że wiadomości pomyślne  

Dbaj teraz o niezainfekowanie ranki - bardzo dobre są i niedrogie podkłady dla niemowląt ; sprawdzają się u szczurków po różnych zabiegach, bo nic się do ranki nie przylepia ze ściółki itp. Czy wet zalecił smarowanie czymś tej końcówki?

Dbaj teraz o niezainfekowanie ranki - bardzo dobre są i niedrogie podkłady dla niemowląt ; sprawdzają się u szczurków po różnych zabiegach, bo nic się do ranki nie przylepia ze ściółki itp. Czy wet zalecił smarowanie czymś tej końcówki?
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 

- 
				Karmelkowa
Przez dwa dni szczur był w małej, osobnej klatce i miał miękkie szmatki. Ale teraz już jest w swoim domku. Nie, żadnego smarowania tylko za 10 dni ma ściąganie szwów.