Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Jak wspaniale przeczytać, że Masumicha kochana dochodzi do siebie!
Uściskaj tam delikatnie rekonwalescentkę od nas tu wszystkich , niech się wszystkopięknie zagoi i niech nic już nie przysparza pańci więcej zmartwień Buziaczki dla wszystkich mieszkańców Rekinowa
Cudownie!!! Masumisiu, moc gorących buziaków dla Ciebie Słoneczko!! Szybkiego powrotu do pełnej zwinności!
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
cholerka, zaczynam łapać schize,ze cos jest nie tak. Masumi w sumie strasznie ok;lapła i głównie spi i lezy... chyba powinna sie troche ruszac/? bardziej zywotna byla tuz po wybudzeniu...
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
A o której skończyła się operacja ? Mała na pewno jest osłabiona , to przecież narkoza Nasza Dżumka była tylko pod wziewką , a i tak w tej chorobówce wyglądała dość długo nietęgo - odosobniona , pilnowana przed gmeraniem przy szwach. A Peanutka po narkozie dość długo dochodziła do siebie
Czy ten wet operujący był z tobą pood telefonem- coś uzgodnił co robić w razie jakichś niepokojących sygnałów?
Mam nadzieję , że będzie dobrze , że to tylko zmęczenie zabiegiem i pogodą ; może trochę ją boli
Obserwuj ją , czy oddycha bez trudności , czy będzie pić wodę . Powinna mieć jak najwięcej spokoju , ale o oczka trzeba dbać żeby zapobiec wysuseniu .Trzymam kciuki , żeby Masumi spokojniutko nabierała sił i energii
Wodę pije i owszem , zjadła też trochę kaszki przed chwilą, wcześniej tez jadła. Pewnie od razu bym chciała, żeby latała i skakała... panika to moja specjalność. Zabieg zaczął się około 15 :30.
Dr Lewandowska nic nie wspominała o telefonach w razie powikłań, ja też z nerwow zapomniałam się zapytać ,czy można ją nękać o późnych godzinach...
Co do mleka w gruczołach, to nie wypytywałam się jeszcze dokładniej (ciąże urojone, intensywne rujki -pewnie wszystko to się łączy), zresztą moja Ciri też miała taki przypadek - nie był to nowotwór a własnie zaczopowane mleko.
Dysplazja, nadmiar jakiś hormonów?... Nie wiem, dopytam jeszcze...
Na wypisie brzmi to następująco:;
"Guzek w pachwinie i pod pacha zostały usunięte. Skora i tkanka podskórna zaszyte nicią dexon 5-0. Skora została zaszyta śródskórnie.Guzkami okazała sie byc przerośniętą tkanką gruczołową, obecne w niej również było mleko. W guzku zlokalizowanym pod pacha stwierdziłam ognisko ropne (zapalne)w tkance gruczołowej. Nie wydaje mi się aby guzki te były pochodzenia nowotworowego."
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Tak, Masumi nieco lepiej.. z raną na razie tfutfu ok.
Wprawdzie na razie nie ma jakiegos powalającego apetytu, ale kiedy otwieram chorobówkę zaraz chce wychodzić i spacerować, na co jej nie pozwalam, bo boję się ,że podłoga nie jest specjalnie sterylna,a nie chce żeby się położyła w jakimś uroczym miejscu i nabawiła powikłań.
Dziękujemy za kciukasy :*:*:*
cieszę się z dobrych wieści!
Deli , do chorobówki możesz jej dać podkłady niemowlęce , bardzo się sprawdzają w "sterylności pooperacyjnej"
Głaski dla Masumi i dla reszty kochanych panien