Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem
Te oczy nie jedno serce kiedyś złamią 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
wsadziłam mrówkę w chustę elastyczną. pierwszy raz 
debiut udany, mrówka była płacząca, włożyłam ją, pochodziłam chwilę i zasnęła. śpi już prawie godzinę
a chusta bardzo wygodna, w ogóle nie czuć ciężaru dziecka, które jest takie przypłaszczone do mamy
kupiłam chustę lennylamb [gdyby ktoś był ciekaw], i tylko się zastanawiam, jak taki kawałek materiału jak elastyczna chusta może kosztować np 200 zł [akurat nie ta, ale są takie]. drogie mamy, jeśli będziecie kupować chustę, mężowi trzeba powiedzieć, że kosztowała najwyżej 40 zł
[oni tak robią z nami, jak nam podają cenę kupionego właśnie dowolnego sprzętu], bo inaczej taki mąż uzna żonę za idiotkę, której można wcisnąć pas bawełny za kupę szmalu 

debiut udany, mrówka była płacząca, włożyłam ją, pochodziłam chwilę i zasnęła. śpi już prawie godzinę

kupiłam chustę lennylamb [gdyby ktoś był ciekaw], i tylko się zastanawiam, jak taki kawałek materiału jak elastyczna chusta może kosztować np 200 zł [akurat nie ta, ale są takie]. drogie mamy, jeśli będziecie kupować chustę, mężowi trzeba powiedzieć, że kosztowała najwyżej 40 zł

ten się nie myli, kto nic nie robi
-
- Kontakt:
ysska,chusty to cud miód i orzeszki!Ja musiałam się zadowalać nosidełkiem za 50 zł...(oczywiście na fakturze mężowskiej kosztowało 30 zł...)
Ale nosidełko też dało radę,przystosowane do mini baby...Patelnia w jednej rączce,miotła w drugiej,butla z mlekiem w zębach,dzidzia w nosidełku z dzikim płaczem...
Ach,jak dobrze,że młodsza córa ma już roczek... 
Buzial w nosek dla Mrówki!!!(tak na marginesie,oryginalne imię dla ludzkiego dziecka...
)
Ale nosidełko też dało radę,przystosowane do mini baby...Patelnia w jednej rączce,miotła w drugiej,butla z mlekiem w zębach,dzidzia w nosidełku z dzikim płaczem...

Buzial w nosek dla Mrówki!!!(tak na marginesie,oryginalne imię dla ludzkiego dziecka...

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Nietoper, właśnie kupuję kolejną elastyczną
bardzo łatwe są w obsłudze. trzeba się dość ciasno opleść i w powstały oplot wkłada się niemowlę i ono tak fajnie się trzyma, jak przyrośnięte. Byłyśmy dziś znowu na chustowym spacerze i mała spała sobie ślicznie z otwartą japką
lubi.
a czy ja już wspominałam, że Mrówka będzie ruda?
Jonatan ostatnio jadł kanapkę z serem i wziął ten ser i nakarmił Mrówkę [tzn położył jej na buzi]. a dziś przyszedł dwa razy, zaśpiewał jej piękne piosenki i głaskał po główce [musiałam ją ratować, bo jego głaskanie z nadmiaru entuzjazmu przeradza się w klepanie z drapaniem
ale ma biedak dobre chęci].

a czy ja już wspominałam, że Mrówka będzie ruda?

Jonatan ostatnio jadł kanapkę z serem i wziął ten ser i nakarmił Mrówkę [tzn położył jej na buzi]. a dziś przyszedł dwa razy, zaśpiewał jej piękne piosenki i głaskał po główce [musiałam ją ratować, bo jego głaskanie z nadmiaru entuzjazmu przeradza się w klepanie z drapaniem

biedne dzieckoyss pisze:
a czy ja już wspominałam, że Mrówka będzie ruda?![]()

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
yss, zlituj sie kobieto i daj nam jakieś zdjęcia obu dzieciów. Domagamy sie bardzo bardzo!
Po kim Mrówczak rudy?

Po kim Mrówczak rudy?

Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
po tacie... tata jest rudawy.
alken: cofnij się w tym wątku o rok z hakiem to zobaczysz, jak sobie marzę przed urodzeniem Jonatanka, że może będzie dziewczynka - i żeby była ruda
trochę spóźnione, ale się spełniło.
alken: cofnij się w tym wątku o rok z hakiem to zobaczysz, jak sobie marzę przed urodzeniem Jonatanka, że może będzie dziewczynka - i żeby była ruda

wiem, pamietam
ale se wymarzylas
dalej obstaje przy tym, ze biedne dziecko
i nie zebym byla jakas rasistka czy zeby mi sie nie podobalo, nic z tych rzeczy, sama jestem ruda

ale se wymarzylas
dalej obstaje przy tym, ze biedne dziecko

i nie zebym byla jakas rasistka czy zeby mi sie nie podobalo, nic z tych rzeczy, sama jestem ruda

ze mną: leszek, kendrick
ojj biedne;)
i oby tylko nie z piegami

i oby tylko nie z piegami

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
A ja zawsze marzyłam o takiej karnacji... rude włosy i piegi... cudo po prostu*Delilah* pisze:ojj biedne;)
i oby tylko nie z piegami![]()

I nie tylko ty..A ja zawsze marzyłam o takiej karnacji... rude włosy i piegi... cudo po prostu

Yssku, domagamy się zdjęć obu maluchów!Prawda?

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
-
- Kontakt:
No właśnie.W końcu to nie jest szczurzy wątek,to można se o brzuszkach i tych wszystkich stworach,co z nich wyskoczyło,no nie?Sheeruun pisze:
Yssku, domagamy się zdjęć obu maluchów!Prawda?

yssku,fotki!!!Dawaj Mrówę i Jonatanka!!!

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Dawaj zdjęcia 
Co do rudości, uczucia mam amiwalentne, mi sie podobaja zwłaszcza w zenskiej wersji, ale w szkole miałam dwie rude kolezanki i pamietam , ze on bardzo chcialy miec inne wlosy, wlascie z powodu zlosliwosci innych dzieci. Swoja droga ciekawa jestem czy teraz sie cos zmienilo.

Co do rudości, uczucia mam amiwalentne, mi sie podobaja zwłaszcza w zenskiej wersji, ale w szkole miałam dwie rude kolezanki i pamietam , ze on bardzo chcialy miec inne wlosy, wlascie z powodu zlosliwosci innych dzieci. Swoja droga ciekawa jestem czy teraz sie cos zmienilo.
Dwie koleżanki z klasy sie rozmnożyły...
Jedna planowanie (od roku sie nie zabezpieczała, w sierpniu wzięła ślub), druga przypadkowo.
Ta druga to w ogóle ciekawa sprawa. Drugi dzień szkoły, patrze na nią i myśle: "ocho, coś jest nie tak". Pierwsza myśl była taka, że przytyła, ale przyjrzałam sie i to taki perfidny, ciążowy brzuch.Najśmieszniejsze jest to, że ona sie o ciąży dowiedziała pierwszego dnia szkoły, więc w szkole sie nie pojawiła. Nie wiem jak mogła nic wcześniej nie zauważyć, skoro to gołym okiem widać
Nie żadne fładki, tylko gładki, okrągły brzuszek...
Zawsze wiedziałam, że nie grzeszy inteligencją, ale żeby aż tak?
Ojj, teraz to dopiero będzie mnie korciło
Jedna planowanie (od roku sie nie zabezpieczała, w sierpniu wzięła ślub), druga przypadkowo.
Ta druga to w ogóle ciekawa sprawa. Drugi dzień szkoły, patrze na nią i myśle: "ocho, coś jest nie tak". Pierwsza myśl była taka, że przytyła, ale przyjrzałam sie i to taki perfidny, ciążowy brzuch.Najśmieszniejsze jest to, że ona sie o ciąży dowiedziała pierwszego dnia szkoły, więc w szkole sie nie pojawiła. Nie wiem jak mogła nic wcześniej nie zauważyć, skoro to gołym okiem widać

Zawsze wiedziałam, że nie grzeszy inteligencją, ale żeby aż tak?
Ojj, teraz to dopiero będzie mnie korciło

Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
-
- Kontakt:
Baby,ale przecież dzieci to masakra!!!Ciąża to katorga,mdłości,zmiany nastroju,wkurwienie na dzień dobry na widok rzuconych na podłogę skarpetek męża,łzy na BAJCE o Kubusiu Puchatku...
Śledzie zagryzane kanapką z dżemem,a na koniec kiszony ogórek i maślanka...
(ciekawe skąd później te poranne mdłości...
)
Wielki brzuch,zasapanie na schodach pierwszego piętra,rozstępy i milion kilogramów do zrzucenia po ciąży...A to nie takie proste,bo jak mamuśka karmi,to i jej się jeść chce!Ja PO PORODZIE przytyłam aż 12 kg...
No i sam poród...Chyba nie bez powodu KAŻDA kobieta w tym właśnie momencie przyrzeka sobie,że NIGDY WIĘCEJ!...
Później nieprzespane noce,bolące cycki,poobgryzane sutki,wymiociny prosto w twarz,kiedy się chce dzidzię ucałować,sraczka prosto na telefon,że do tej pory głośnik nie działa...
Tetrowe pieluszki,których zawartość budzi przerażenie i skłania jedynie do zapakowania w woreczek foliowy jak najszczelniej i wyrzucenia(najlepiej,żeby jakiś prom kosmiczny zabrał miliony lat świetlnych od ziemi...)
Ale są też pierwsze słowa "mama",kwiatki przyniesione do domu z podwórka przez małego dżentelmena,spontaniczny buziak w nocy przez sen i nocne " sio!!!" mojej dwu-letniej córy,która od wczoraj wreszcie nie śpi NA MNIE...
Jak ktoś pyta,czy warto mieć dzieci,męczyć się i dręczyć,to jako mama dwójki małych diabełków,powiem że warto...

Wielki brzuch,zasapanie na schodach pierwszego piętra,rozstępy i milion kilogramów do zrzucenia po ciąży...A to nie takie proste,bo jak mamuśka karmi,to i jej się jeść chce!Ja PO PORODZIE przytyłam aż 12 kg...

No i sam poród...Chyba nie bez powodu KAŻDA kobieta w tym właśnie momencie przyrzeka sobie,że NIGDY WIĘCEJ!...
Później nieprzespane noce,bolące cycki,poobgryzane sutki,wymiociny prosto w twarz,kiedy się chce dzidzię ucałować,sraczka prosto na telefon,że do tej pory głośnik nie działa...
Tetrowe pieluszki,których zawartość budzi przerażenie i skłania jedynie do zapakowania w woreczek foliowy jak najszczelniej i wyrzucenia(najlepiej,żeby jakiś prom kosmiczny zabrał miliony lat świetlnych od ziemi...)
Ale są też pierwsze słowa "mama",kwiatki przyniesione do domu z podwórka przez małego dżentelmena,spontaniczny buziak w nocy przez sen i nocne " sio!!!" mojej dwu-letniej córy,która od wczoraj wreszcie nie śpi NA MNIE...

Jak ktoś pyta,czy warto mieć dzieci,męczyć się i dręczyć,to jako mama dwójki małych diabełków,powiem że warto...

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek