Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
idzie zwrocić kolację, nie? mnie też elfie nie jarają, z takich przekształceń to bym ew mogła język rozdwoić i tyle pewnie.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Kameliowa pisze:O dokładnie o tym mówię znalazłam w necie że to " Helix or Rim "
Helix to taka półokrągła częśc( lub spirala) , a rim to z ang. krawędż, brzeg (przedmiotu)- obydwie nazwy sa prawidłowe .Helixy są fajnie- znowu sa modne , ale trzeba je troche głęboko robic ( wbić sie w chrząstkę ) bo uwielbiają migrować.
Mam kilka i ostatnio udało mi sie odzyskać jedną zarosniętą dziurę wlasnie z helixa, ma chyba .... 18 lat Pozwoliłem się jej zarosnąć, bo była w dziwnym miejscu, które było bardzo bolesne nawet po wygojeniu. A teraz jak znalazł i nie boli
Czasem boli, czasem nie. Ale to tylko od Ciebie zalezy co robisz z uchem. Ostatnio widziałem jakąs emo laske , i chyba bardziej normalną , bo miała tylko po jednej dziurce w uchu i wiszące duze kolczyki. I zadnych innych kolczyków. I to było fajne
A widziałem też jakiś czas temu ze 3 małolatki, oczywiscie "przekute pempusie" i przez cały czas niszczyły sobie szkliwo stukając kolczykiem o zęby i wytykajac jęzory
Aha, co do industriala - bardzo długo sie goi , i bywa bolesny. Nie tylko samo przekłucie, ale potem proces gojenia. Czesto w czasie snu się spi na tym uchu i potem rano tez boli.
Mnie najbardziej wkurza to, że kolczyki do pępka są takie fajne, bardzo mi się podobają takie z kolorowymi kryształkami. Ale wkurzają mnie takie paniusie słitaśne, z odkrytym brzuchem i toną makijażu na twarzy. Ja mam po jednym kolczyku w każdym uchu, ale chyba niedługo namówię rodziców na 2 dziurkę, nie wiem w tylko którym uchu A, i jak mówisz, że może boleć rano jak się śpi na tym uchu, to ja bym nie mogła bo się strasznie "kokoszę" w nocy
Ja też się kokoszę Co 15 minut muszę spać w innej pozycji Jak się zdecydujesz, to może wtedy jakaś bardzo miękka poduszka ? Wiem, ze niektórzy dają silikonowy lub bioplastowy pręt do industriala ( i potem zmiana na stalowy) , ale nie powinno sie tak robić , bo kolczyk sie wtedy odkształca. A powinien maxymalnie wygodnie "siedzieć" i być zrobiony tak, zeby się "układał" wygodnie w uchu. Każdy ma w koncu inaczej te fałdki
Eee, raczej wątpię w to, że będę mieć industriala. Tak tylko z ciekawości pytałam Moja siostra bardzo by w brwi chciała zrobić. To się igłą robi? I w ogóle czy tylko te "podstawowe" dziurki w uchu się robi pistoletem?
Słuchajcie tego:
jechałam dzis autobusem na dworzec i wsiadły dziewczynki, ledwo co składnie po polsku mówiły, miały na oko góra 13 lat. Nie wiem czy chciały się przede mną popisać, ale jedna ponoć ma kolczyk w pępku, drugiej robiła koleżanka (pistoletem oczywiście) i wypadł. Kolczyki robi się oczywiscie pistoletem i to u kosmetyczki, bo ona zna się na rzeczy. Kolczyki tez sie dziurawi u kosmetyczek I tak dziewczyny siedzą i nawijają na cały autobus z taką pewnością w głosie że szczena opada....
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!