Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Mal
Kontakt:

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: Mal »

mi teraz kolega kupował bache ocynk na szuflady do woliery uczelnianej płacił za metr chyba 18 zł. jak masz kogoś kto jest w stanie to wygiąć przyciąć itp to może rzeczywiście taniej wyjdzie zrobić niż zamawiać u tego gościa
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

będę pytać sąsiada, czy miałby w ogóle czas się tym zająć.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Raila
Kontakt:

Post autor: Raila »

klimejszyn pisze:taaaak, skacze jak opętany ! szczekać nie szczeka bardzo, ale jak chce się bawić i prowokuje psa, albo śpiącą mnie, to się kładzi, patrzy i szczeka dopóki nie dostanie tego czego chce, czyli zazwyczaj mojej ręki do gryzienia i tarmoszenia :P
To jeszcze dzieciak, musisz go sobie wychować ;) Nie pozwalałabym na nadmierne skakanie i prowokowanie szczekaniem, gdyż w przyszłości może stać się to bardzo uciążliwe, kiedy Primo osiągnie wagę co najmniej 30 kg. Skoro teraz jesteś jeszcze w domu to wykorzystaj to na naukę, bo potem jak nagle zostawisz go samego może być ciężko.
klimejszyn pisze:mój kot ma 10 lat i boję się, że wkońcu walnie Primkowi z pazura. ten pierwszy raz był chyba tylko ostrzegawczy, bo Primek nie dał znaku, że go zabolało.
I niech dostanie. Jestem zdania, że jak prowokator nie dostanie od drugiego to nigdy się nie nauczy, że zaczepiać nie wolno. Mój kot woli taktykę syczenia, ale jak znajdzie się w niekomfortowej sytuacji to używa łap i pazurów. Pies jednak już o tym doskonale wie i albo nie dopuszcza do tego albo po prostu perfekcyjnie umyka od tego. Zresztą, labradory są psami mało wrażliwymi na ból, więc można im zrobić właściwie wszystko, a te i tak będą merdać ogonem jak głupki ;D

Myślę, że na początek dobra kuweta wystarczy. Wydaje mi się, że jak dobrze rozwiążecie jeden problem, to wreszcie nastanie spokój i będziesz mogła odpocząć od ciągłego łapania szczurzyc po pokoju. Najważniejsze jest działanie w danym kierunku, zawsze to lepsze niż bezczynne stanie i przyglądanie się całej sytuacji.
A balanced person has rat on each shoulder.
Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

Raila pisze:
klimejszyn pisze:mój kot ma 10 lat i boję się, że wkońcu walnie Primkowi z pazura. ten pierwszy raz był chyba tylko ostrzegawczy, bo Primek nie dał znaku, że go zabolało.
I niech dostanie. Jestem zdania, że jak prowokator nie dostanie od drugiego to nigdy się nie nauczy, że zaczepiać nie wolno. Mój kot woli taktykę syczenia, ale jak znajdzie się w niekomfortowej sytuacji to używa łap i pazurów. Pies jednak już o tym doskonale wie i albo nie dopuszcza do tego albo po prostu perfekcyjnie umyka od tego. Zresztą, labradory są psami mało wrażliwymi na ból, więc można im zrobić właściwie wszystko, a te i tak będą merdać ogonem jak głupki ;D
tylko, że boję się, że on mu naprawde krzywdę zrobi.. odciągam go od kota, mówię stanowczo, że nie wolno, a jak kot się tylko ruszy, to ta sarenka spieszy za nim.
Myślę, że na początek dobra kuweta wystarczy. Wydaje mi się, że jak dobrze rozwiążecie jeden problem, to wreszcie nastanie spokój i będziesz mogła odpocząć od ciągłego łapania szczurzyc po pokoju. Najważniejsze jest działanie w danym kierunku, zawsze to lepsze niż bezczynne stanie i przyglądanie się całej sytuacji.
cały czas próbujemy, co chwilę wymyślamy coś nowego i wpuszczamy dziewczyny do klatki. wystarczy wyjść z pokoju, a te cholery już łażą po meblach :-\
bez szczurków...
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Kotem się raczej nie martw - miałam podobnie ze szczeniakiem i kotami - pies raz dostał, ranka była - ale więcej do kota nie próbował podskakiwać. Także spokojnie - poradzą sobie.
klimejszyn
Kontakt:

kot go unika, ale i tak boję się, że Primo dostanie w oko czy coś..
wczoraj przyjaciel mi Primka wymęczył na spacerze, że ładnie przespał całą noc :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
i mina roku ;D ;D ;D
Obrazek
bez szczurków...
Babli

Post autor: Babli »

Mina roku jest boska :D Nie pytam o pozwolenie, łamię prawa autorskie i kradnę Twoje zdjęcie :) Będę go używać do niecnych uczynków, uhuhu.. :D
klimejszyn
Kontakt:

a kradnij, kradnij.. :D
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Krejzoolek

Post autor: Krejzoolek »

Kiki, Dusia [*][/color][/size]
ol.

Post autor: ol. »

:D
on w ogóle na wszystkich zdjęcich ma jakiś zabawny wyraz pyszczka, i baaardzo wymowne spojrzenie
świetny psiak :)
klimejszyn
Kontakt:

moja mama mówi, że on wygląda jakby wiecznie był smutny :D
gryzie coraz mocniej, załatwia się jeszcze w domu. ale bliżej trzeciego miesiaca zaczniemy porządną naukę. wtedy będę spokojnie mogła dawać mu przysmaki, bo teraz dostał kilka razy to wymiotował..
ale gryzie straaaaasznie. najgorzej jest w nocy, jak rzuca się na głowę i zaczyna bawić włosami albo gryźć usz. raz miałam krwawą pobudkę jak złapał za ucho.. ::)
wcześniej było łatwiej, bo nie umiał wejść na łóżko. więc jak mnie gryzł, to go zrzucałam i musiał spać u siebie. dzisiaj pierdoła zaczęła włazić na łóżko, więc wesoło nie będzie O0
bez szczurków...
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Ah, jakie on ma piękne zielonobrązowe oczyska! :D

A duży urośnie? Już wygląda na sporego.. ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

a, wrzucałam w albumie rodzinnym, ale tutaj nie. Primo i Klimama ;D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
wiem, że mnie nie widać, ale z Primem inaczej nie da się zdjęć zrobić, żebym była i ja i on ;D
Sheeruun pisze:Ah, jakie on ma piękne zielonobrązowe oczyska! :D

A duży urośnie? Już wygląda na sporego.. ;)
nu, to labrador, więc będzie spory :) jest u mnie jakiś tydzień, a już urósł. no i spasłam go okropnie.. już szelki musiałam poluzować, bo się nie dopinały ;D
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

kLIMA I JEJ BAJECZNE WŁOSY <PODZIWIAM>
i Primuś... <zazdroszczę>
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Raila
Kontakt:

Post autor: Raila »

Nie dość, że psa masz pięknego to i sama jesteś przeboska. Ruuude! :-*

Radzę się psychicznie przygotować, że będzie jeszcze gorzej :D Moja psina za młodu upodobała sobie obgryzać jedną ścianę, o tak, z nudów. Poza tym, to szatan. Dzisiaj udało mi się ją jakoś zmęczyć, ale... byliśmy na 5-godzinnym spacerze w lesie. Także powodzenia z męczeniem Primula :P
A balanced person has rat on each shoulder.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”