to posadź ją na swoim ramieniu, i ona bd się jeszcze chwile bała ale pozna Twój zapach. Czytaj forum spokojnym głosem po cichu, żeby poznała Twój głos. To wszystko co ja pisze jest ju z tu napisane.
  to posadź ją na swoim ramieniu, i ona bd się jeszcze chwile bała ale pozna Twój zapach. Czytaj forum spokojnym głosem po cichu, żeby poznała Twój głos. To wszystko co ja pisze jest ju z tu napisane. Wpisz Oswajanie i czytaj.
Powodzenia

Moderator: Junior Moderator

to posadź ją na swoim ramieniu, i ona bd się jeszcze chwile bała ale pozna Twój zapach. Czytaj forum spokojnym głosem po cichu, żeby poznała Twój głos. To wszystko co ja pisze jest ju z tu napisane.
 .Ale dzisiaj to po prostu był koszmar..niedość że mama nie pozwoliła na większą klatke,to jak podarłem koszulke z niespieralnymi plamami(poco ją dłużej trzymać?),to dostałem taki opie*** że sobie nie wyobrażacie
 .Ale dzisiaj to po prostu był koszmar..niedość że mama nie pozwoliła na większą klatke,to jak podarłem koszulke z niespieralnymi plamami(poco ją dłużej trzymać?),to dostałem taki opie*** że sobie nie wyobrażacie   .Mówi,żeby nie wierzyć ludziom co piszą na forach,tylko mam znaleść profesionalną strone o gryzoniach,i dopóki nie znajde,nie ma mowy o ciuchu w klatce
 .Mówi,żeby nie wierzyć ludziom co piszą na forach,tylko mam znaleść profesionalną strone o gryzoniach,i dopóki nie znajde,nie ma mowy o ciuchu w klatce  
   .Mówi,że jak sie oswoi to dopiero wtedy,a ja jej powiedziałem,że to jest właśnie do oswajania.No i wtedy mama wyskoczyła z tą stroną
 .Mówi,że jak sie oswoi to dopiero wtedy,a ja jej powiedziałem,że to jest właśnie do oswajania.No i wtedy mama wyskoczyła z tą stroną  
   .Znacie jakąś taką strone,żeby przekonać mame?
 .Znacie jakąś taką strone,żeby przekonać mame? 
 .Mama wyszła do miasta więc święty spokój miałem...Ściągnąłem klatke z pudełeczka na ściółke i sam domek został.Odczepiłem dach i wyciągnąłem szczurka.Chwilke sie wyrywała,ale posadziłem ją na kolanach i zacząłem głaskać.Wtedy chyba zrozumiała,że nie musi sie mnie aż tak strasznie bać
 .Mama wyszła do miasta więc święty spokój miałem...Ściągnąłem klatke z pudełeczka na ściółke i sam domek został.Odczepiłem dach i wyciągnąłem szczurka.Chwilke sie wyrywała,ale posadziłem ją na kolanach i zacząłem głaskać.Wtedy chyba zrozumiała,że nie musi sie mnie aż tak strasznie bać   .Chodziła sobie chwile po mnie,w tym czasie zostawiła 4 bobki na spodniach
 .Chodziła sobie chwile po mnie,w tym czasie zostawiła 4 bobki na spodniach   .Naprawiliśmy klatke i wpuściłem szczurka spowrotem.Teraz na widok mojej ręki nie ucieka,tylko cofa się,i szybko oddycha.Ale jak ją będe codziennie wyciągał,to nie będzie się mnie już bała
 .Naprawiliśmy klatke i wpuściłem szczurka spowrotem.Teraz na widok mojej ręki nie ucieka,tylko cofa się,i szybko oddycha.Ale jak ją będe codziennie wyciągał,to nie będzie się mnie już bała   .
 . ). Kolejnym etapem było branie na łóżko (oczywiście wyścielone kocem). Siadałam obok nich a one biegały sobie po łóżku, po mnie i chowały mi się za plecami ;].. .
). Kolejnym etapem było branie na łóżko (oczywiście wyścielone kocem). Siadałam obok nich a one biegały sobie po łóżku, po mnie i chowały mi się za plecami ;].. . .
. 

.Ale jak pisałem wcześniej:Ona boi sie mojej ręki,nawet jak ją trzymam długo nieruchomą w klatce
 .Ale jak pisałem wcześniej:Ona boi sie mojej ręki,nawet jak ją trzymam długo nieruchomą w klatce  .
. .Ale ten sposób co ja robie jest chyba dobry.Po za tym jutro pierwsza zmiana trocinek i będe po prostu MUSIAŁ ją wyciągnąć z klatki.
 .Ale ten sposób co ja robie jest chyba dobry.Po za tym jutro pierwsza zmiana trocinek i będe po prostu MUSIAŁ ją wyciągnąć z klatki.Mozesz mamie powiedziec , ze na tym forum udzielają sie Hodowcy szczurów. Zrzeszeni i płacący podatki. Stronę albo bloga to sobie każdy może załozyć. Tutaj są setki uzytkowników. Strona jest prowadzona przez mniej osób, blog przez jedną i z reguły neidoswiadczoną .Axen97 pisze:Znacie jakąś taką strone,żeby przekonać mame?
 .
 . .
 . .
 .