A tak sobie...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Effie

Re: A tak sobie...

Post autor: Effie »

Eeechhh... Przywiozłam dziś te dwa waciki... i tak sobie zaczynam myśleć, że moja Księżniczka może nie jest jedna na milion ;)
Jestem szczęśliwa jak świnia w błocie. Poszłam do sklepu zoologicznego w oczekiwaniu na "zrzut wacików" i pytam się pana o tarasy ferplasta. A on, że nie ma. No to poszłam z żalem, rozglądam się, pakuję coś tam do koszyka, nagle patrzę a z głębi półki sklepowej, przywalony jakimiś rzeczami, zakurzony macha do mnie taras ferplasta... Patrzę na cenę: 34,50. Myślę "Zdzierstwo". Ale i tak by mi tyle wyszły z przesyłką... No to wypakowałam co tam miałam w koszyku i szybciutko do kasy z tym tarasem... I mówię drugiemu panu, że poproszę ten taras i jeszcze ten, co ma schowany za sobą, ale że sobie kasiorę z bankomatu wyciągnę i wrócę, i że ma tego za żadną cenę nie sprzedawać! Odebrałam albinki, idę po tarasy, szykuję się na 70 zł, a pan mi mówi: "Bardzo mi przykro, ale w tarasach brakuje kilku zaczepów". Myślę sobie "Nie dalej jak rano widziałam na allegro zaczepy bez tarasów... ::) " no i pytam pana: to ile mi pan z nich opuści? I poszły za 25 od jednego ;D Mam swoje tarasy ;D ;D ;D ;D
Tarasy się spokojnie trzymają i myślę, że może jednak nie spadną pod moimi słoniami, ale na wszelki właśnie dokupiłam zaczep na allegro :D
Z zabawnych rzeczy:
"A co to jest to duże po tamtej stronie, co na nas patrzy?"
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

Gratuluje udanego zakupu :) wyskakuj ze zdjęć nowo urządzonej klaciochy!
Matko Boska i Jedyna to ta mała watka juz nie jest taka mała? xD rośnie kurna jak na drożdżach czym Ty kurna pasiesz te ogony xD
Sesja fajna wreszcie jakies zdjęcia ;D
no i Warszawianki urocze ;)
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

usciskaj labikowe panienki ode mnie i calej brygady :-* ja juz nie mialam gdzie takich slicznotek u siebie zmiescic, a bardzo chcialam :( no i ofc czekam na zdjecia tej willi!! :D
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

To się udało z tarasami ; ))
Może tak labinki na ds zostaną? ;D
Awatar użytkownika
Effie

Hahaha, nie ukrywam... mam gigantyczną słabość do albinosków. Ale trzy grzyby w barszcz to dla mnie już dużo, a mam nadzieję, że jeszcze będzie czwarty- łysy. Tak więc białe damy szukają dobrego domku ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Albinoski są cudne.. Choć kiedyś nie chciałam, ale tak się złożyło, że się zakochałam w Ketonalu. W ogóle miałam brać samice, koniecznie jakieś kolorowe, a wyszło, że taki białasek się zjawił u mnie. Rany, jak mi za nim tęskno..
Awatar użytkownika
Effie

W swojej karierze miałam: świnki morskie, koty, rybki, aksolotla, gekony, patyczaki, żółwie, żabki afrykańskie i szczura (oczywiście kiedyś, dawno temu). Z tych wszystkich zwierząt właśnie szczur zatrząsł moim światem. Starałam się temu opierać, ale jak już zaczęło mi się po nocach śnić, że kradnę ze sklepu maluteńkie jak pchełki szczurki stwierdziłam, że nie ma sensu z tym walczyć ;) Kocham patrzeć jak wyciągają do mnie te malutkie łapeczki, niczym małe elfiki...
I takkk... też tęsknię. Zwłaszcza, że teraz już wiem więcej n/t szczurów i mogłabym jej zapewnić duuużo, duuuuuużo lepsze warunki... Wtedy biedna była sama, w transporterku spędziła całe życie. Żal mi jej teraz i tęskno mi za nią.
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Tak to bywa z pierwszymi szczurami - na szczęście się doedukowałaś i panienki mają teraz jak w raju : ) ja miałam to szczęście, że decyzji co do posiadania szczura przekonała mnie wizyta u osoby znającej się na rzeczy. I mówiła ona o adoptowaniu ogonów z forum. Wcześniej długo się zbierałam właśnie, żeby sobie zwierzaka sprawić, odkąd jestem na studiach, to mi strasznie brakowało jakiegoś żywego stworka w domu ;) no i tak myślałam nad tym szczurem..wtedy się zakochałam. Niedługo potem przyjaciółka dała klatkę, którą wymieniała na większą i tak ostateczna decyzja została podjęta ;)
Jeszcze koty strasznie lubię, myślałam nad zaadoptowaniem kota nawet. Gdybym wzięła malucha, to by się do opiatów przyzwyczaił. Ale ja sporo jeżdżę i tak jak na przykład na wakacje w Krk mogłam je zabrać bez problemu, tak z kotem i szczurami było by ciężko. Nawet do rodziców do domu jak pojechałam szczury - ok zamyka się w jednym pokoju i jest ok. A kota.. ::) mają 2 inne, więc mógłby być problem. Ale może kiedyś jakoś to rozwiążę i będę miała ciciora także :D
Awatar użytkownika
Effie

Wiem jak to jest. Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, jakim gigantycznym obowiązkiem jest zwierzę. Sama ja chyba jeszcze do niedawna sobie nie zdawałam. Mieszkam sama i odkąd adoptowałam psa ze schronu mam pewne obowiązki, których nie da się ominąć. Dziwi mnie jak trudno jest ludziom zrozumieć np. fakt, że nie mogę go zostawić samego na cały dzień. Dla mnie to się wydaje oczywiste, ale nie dla każdego.
Mrrrrruczenie to naprawdę wspaniała rzecz. Staram się nie kwalifikować do żadnej z grup: psiarze i kociarze, ale gdybym miała wybierać raczej wybrałabym psa ;D kocham koty, ale one nie są takie miziaste jak pieski ;D Na dowód mogę pokazać zdjęcie mnie, śpiącej przytulona do dobermana jak do pluszaka ;) A kiedy miałam jeszcze u siebie kotkę Czikitę (teraz jest u mamusi)... hmmm... nienawidziłam tego, jak rano mi skakała po głowie >:( no i nie chciała się przytulać przed spaniem ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

moje kociaki przesypiaja całą noc przytulone do mnie i do marcina pod kocem :) wrzuc ze wreszcie zdjecia klatki!! :D
Awatar użytkownika
Effie

hahahahaha! Cierpliwości. Kto by chciał pustą klatkę oglądać :) Póki co mam tam 2 pólki i 3 koszyczki i... nic poza tym, więc łatwo sobie to możnabez fotek wyobrazić :) W weekend coś poszyję może to pokażę już umeblowaną :)
Obrazek
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

ale ty sie obijasz... :D w weekend, weekend...! :D
Awatar użytkownika
Effie

Jak obijam :o Ciężko pracuję... robię na drutach, szyję i jeszcze sprzątam po tych potworach :) i w wolnych chwilach jeszcze staram się przekonać do siebie dziewczynki z laba, które jeszcze nie do końca się zadomowiły, bo siedzą w jednym miejscu i się trzęsą, bidulki, jak tylko na nie patrzę. Wkładam im tam do klatki różne smakołyki i jak się odsuwam to cichutko sobie chrupią...
Obrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

ajć... Labinki ::) może jakieś zdjęcia :) ?
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Effie

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”