Czapeczkowo czyli nielegalne szczury

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Czapeczkowo czyli nielegalne szczury

Post autor: merch »

Sprowadzenie pierwszch koszowalo , ale to z uwagi na odleglosc i koszty podrozy, teraz kosztuja tyle samo co wszystkie inne, czyli ok 50-75 PLN . Moje szczurki mozesz zobaczyc w albumachhttp://merchowe-pole.fotosik.pl/ i tu http://czapeczkowo.fotosik.pl
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

już ogladam ;) i się zachwycam!ile ty ich masz?!
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

jejku jejku jejku jakie śliczne maluchy i są też silverki i niebiesciaki iiiiii o matko i córko!!!!!!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ab ... d499f.html - świetna mina xD
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1cc ... 95249.html - małe cuuudo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ba ... 0b5ef.html - oszalalam!!!! duuużo malych cudów!!!! :*:*:*:*:*
Boże padłam cos pięknego białe maleństwo z czarnymi ślepkami koooocham!!!! - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/760 ... 9e7e9.html

Merch!!! i kill you!!! cos ty narobiła xD ?!?! zakochalam się i chyba się skusze na samiczke burmese jesli takowa bedzie :P
i juz mysle nad wolierą :D bo narazie mam klatke na 3 szczurki.... no i 3 mam ,wiec na czwartą panne miejsca brak ale postaram sie to zmienić :D zgłupialam po obejrzeniu zdjęć xD
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
merch

Troche ich mam :).
Pierwsza foteczka to Nosanek , ktory niestety uz nie zyje:(.
druga to Leyla, mama mojego aktualnego miotu zobacz temat w narodzinach.
Koszyk szczurow to miot L chyba teraz miot ' Gwiezdne wojny" będzie podobny kolorystycznie maluchy właśnie się ofutrzaja , jasna panienka to BEH Black eyed himalayan , prawdopodobnie takie szczurki , tez się jeszcze pojawią w mojej hodowli:)
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Hanka&Medyk

Post autor: Hanka&Medyk »

Merch, słyszałaś może o czymś takim jak większa podatność na nowotwory u jasnych szczurów? Usłyszałam taką rewelację od dr Lepki w Elwecie; stwierdziła, że najlepiej brać szczury błękitne, agouti i czarne, bo statystycznie są mniej podatne...
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Ja za to spotkałam mnóstwo blutów chorujących na nowotwory itp przyjemności ::)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Nina pisze:Ja za to spotkałam mnóstwo blutów chorujących na nowotwory itp przyjemności ::)
albo agutków...
jeśli miałaby to być jakaś prawidłowość to chyba na forum dominują raczej nowotwory u ciemnych szczurów, przynajmniej tak mi się wydaje czytając różne tematy, ale to raczej niewielka różnica.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
merch

Merch, słyszałaś może o czymś takim jak większa podatność na nowotwory u jasnych szczurów? Usłyszałam taką rewelację od dr Lepki w Elwecie; stwierdziła, że najlepiej brać szczury błękitne, agouti i czarne
Wydaje mi sie , ze trudno powiedziec. Wistary ze szczepow laboratoryjnych maja chyba najwyzsza zapadalnosc na gruczolaki u samic - siega niemal 100 %. Z kolei BN maja chyba niska zapadalnosc na nowotwory, takze byc moze na podstawie tych danych powiedziala to wetka. Jesli chodzi o szczury hodowlane barwne ,chyba trudno o takie analizy. Bou szczurow niema czefgos takiego jak rasy i mozna szczurze odmiany barwn roznie mnozyc. Jakby mialabyc jakas korelacja musialyby to byc geny sprzezone.

To tyle tytulem wyjasnienia.

Krotki update:

Irenka 28.09.2010 urodzila 3 maluszkow, jeden niestsety odszedl reszta rosnie w szybkim tempie.

W sobote bylismy na miedzynarodwej wystawie szczurow. Niestety tym razem nic nie wygralismy , panienki arve ktore zabralam na wystawe ,po zmianie karmy zrudzialy i sraconych punktow za kolor mimo wysokich not za reszte juz nie zdolaly nadrobic, Moj ulubieneic Felus junior dotal wysokie noty, ale troche nizsza nota za zbyt malego berkshira i ogolnie duza konkurencja spowodowala ,ze tez nic ni zdobyL;(

Za to przywiezlismy slicznego slodkiego chlopaczka z russian burmese z hodowli Beris - Czechy, i mielismy okazje sie spotkac i poprzyjaznic z hodowcami z Czech, Niemiec, i Holandii. Zeby bylo smieszniej jadłam obiad z wuwuną :)

Zdjecia mam nadzieje będą juz w krótce podobnie jak bardziej szczególowa relacja z wystawy.
Obrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

Niestety tym razem nic nie wygralismy , panienki arve ktore zabralam na wystawe ,po zmianie karmy zrudzialy i sraconych punktow za kolor mimo wysokich not za reszte juz nie zdolaly nadrobic
Dobrze Ci zrobiły! ;D ;)
Mało Ci, że masz najpiękniejsze szczury na świecie? Jeszcze Ci się w próżności rozbuchanej, nagród jakichś zachciewa.... i jeszcze te maluszki Irenki... :P Ty je kochaj Kobieto (a Dorocię, od odmiennej ucałuj delikatnie między uszkami :-* ) a nie marudź, że rude i zbyt małe berkshiry... ::)
merch

Mało Ci, że masz najpiękniejsze szczury na świecie?
W zasadzie by wystarczylo, ale owszem w swojej proznosci chcialabymaby caly swia wiedzial ,ze TO SA NAJPIEKNIEJSZE SZCZURY NA SWIECIE , a czasem mam wrazenie, ze to nie do O0 >:D wszystkich wystarczajaco mocno dociera :P O0 >:D
Obrazek
merch

Maluchy Irenki waza 27 i 28 gram, zastanawiam sie czy ten nadmiar mleka nie bedzie szkodliwy.
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

a jaka to karma po której zrudziały i od której mogą nie rudzieć?

i w jakim sensie nadmiar mleka szkodliwy? że będą grube w przyszłości?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

merch

No nie wiem , ale one sa nienormalnie grube, powinny wzyc jakies 14-18 gram a waza po 27-28,

nie pamietam musze Agi dopytac cos mieszala.
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

o, to tak jak moja Lileczka ona jak miała dwa miesiące to wyglądała na 4 :P a teraz ma kształt kuli

merch

Mam nadzieje ,zejednak wszysko sie ulozy, jak przejda na dorosly pokarm.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”