Łączenie szczurasków- archiwalne

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

czarnailatka

Re: Łączenie szczurasków i ewentualności z tym związane

Post autor: czarnailatka »

ogolnie to czy skrawki polaru nadaja sie do wykladania domku?
Awatar użytkownika
Daithver

Post autor: Daithver »

Wielkie dzięki za pomoc :)
To nasze pierwsze szczurki, wiec chcecmy zrobic jak najmniej blędów ;D
Jeżeli coś robisz, rób to najlepiej jak potrafisz. Zwłaszcza gdy opiekujesz się innymi istotami

Koka i Ina po drugiej stronie tęczy
Molie, Mika, Sai i Ana ^^
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Polarek sie nadaje. Koszulka bawełniana też. Ale więcej o tym piszemy w dziale o ściółce i klatce ;)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Daithver

Boję sie tylko, czy Koka nie bedzie zazdrosna, jak bedziemy je razem wyciagac np. na łózko i oswajać maluszka, albo jak bedziemy je razem trzymac na rekach :P
Jeżeli coś robisz, rób to najlepiej jak potrafisz. Zwłaszcza gdy opiekujesz się innymi istotami

czarnailatka

ok dzieki za pomoc, zapytalem juz tu bo nie chcialo mi sie szukac nowego tematu:P dzieki ide dalej zapoznawac ciuly:P
Awatar użytkownika
Daithver

No to noc mieliśmy ciekawa.
Na początku dałam im te reczniczki i bylo spokojnie, Koka przychodziła do malej, ale jak mala chciala sie połozyc to jej ustępowała. Ina nawet zaczeła schodzic do posłania Koki i nic sie nie działo. Raz nawet razem spaly przez krótki czas, a o dziwo, Koka dała sie polizac i iskac malej. Mala zaczęła chodzic cały czas za Koką, zaczepiać ją. ;)
Cyrk zacząl sie po zgaszeniu swiatła w pokoju, Koka ukradła malej reczniczek, mała sie zdenerwowała i myslałam ze klatke rozniosą. Krew sie nie lała na szczeście, zadnej nic nie jest, ale pisku bylo co nie miara. Więc zabralam reczniczki, ale srednio co godzinke tak sie kotlowały, tyle ze mala nie piszczala juz za duzo, i tak w kólko do rana.
Zauważylam, że problem jest w Koce, mała do niej przychodzi, próbuje sie przytulać, lizać a Koka albo sie pozwoli na chwile i ucieknie, albo ucieknie, albo przewróci małą. Wydaje sie jakby ją co jakis czas gnębila.
PO tym co widziałam wieczorem, myslałam, że bedzie juz spokoj... :-[

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Cierpliwosci. Musza sie troszkę pokotłować. Jak zauwazysz kłótnię , mozesz zdominować agresora. U mnie sie zdarzyło, ze ofiara (szczurek strachulec z laba) , któregoś razu sam zaatakował agresora i tez był pisk. A kłótnie o papierek czy coś to normalne. Zaczynają sie jak tylko zgasisz swiatło i połozysz się spać.
Mozesz na nie syknąc albo psiknąć (jak na kota) , ja mam też taką mini latareczke i swiece z łózka po klatce i troche je to ucisza.

Te piski to często są na wyrost.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Daithver

Myslalam, czy nie włożyć ich razem do transporterka, czytałam w innym wątku, że można tak zrobic :P
Ogólnie to teraz śpią obok siebie, a Ina zaczyna już mojemy chlopakowi podgryzac paznokcie ;D

Blanny

Post autor: Blanny »

Możesz też klasnąć albo krzyknąć PSZ (z długim sz)! Ja tak robię. ;D
Nie musisz ich męczyć w transporterze, one już się zaprzyjaźniają. Skoro jeszcze się nie pogryzły, to znaczy, że w sumie już się lubią. :P Teraz tylko muszą się dotrzeć, dogadać. :)
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Daithver

Wielkie dzięki za pomoc ;)
Dzisiaj zrobilismy pierwsza próbe i zostawilismy je same na 2 godziny i na szczescie nic sie nie działo, mala juz sie zaaklimatyzowała w klatce, myślę, ze jeszcze pare dni i bedą nierozłaczne ;D przynajmniej mam taka nadzieje :P

czarnailatka

Siema:)
Powracam aby opisać jak szło (dziwne) łaczenie:)
Wczoraj wieczór, wyjałem wszystkie 3, kłade na biurku, lataja, skacza, i sie wachaja, wszystko ok.
Nagle stop, wszystkie w 1 punkt sie gapiły... tak jakby obok mnie był ktoś xD serio to było dziwne;D gdy po 5 min bezruchu wsadzalem je do klatki, to siedzac mi na ramieniu dalej sie tam gapiły... no ale w klatkach ogarneły się, każda do michy i spać;)
Dzisiaj
Wyjmuje je, kładę mała na wyro, oki chodzi sobie, kładę czarna, zapier***** tak biegała jak nigdy:D no fajnie bylo:P ogolnie cały dzień była szczesliwa i sie bawila:) natomiast łatka po wypuszczeniu spieła się i do łóżka, cały dzień tam siedziała:( nic sie nie poznała z nowa... po 6h wyciagnelem na sile i strasznie wystraszona:( nie wiem czemu...
i tu pewien incydent:)
Czarna podbila do małej ugryzla i wywalila ja, tamta jakby umarla na plecach lezala i lapy w gorze xD
a tamta kurde, rozbieg i skakala na nia, do gory i w nia wpadala tak pare razy...
tamta popiszczala i koniec:) o co tu chodzilo xD???
znowu alfa pokazywala kto tu rzadzi i "rozdaje karty:D"?:P
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

czarnailatka pisze:tak jakby obok mnie był ktoś xD
A może duchy? :P Nie no, na poważnie, to słyszałam, że zwierzęta wyczuwają obecność duchów...
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
czarnailatka

zuzka ja to nie lubie tych tematow xD
Awatar użytkownika
mietła

Post autor: mietła »

A może duchy? :P Nie no, na poważnie, to słyszałam, że zwierzęta wyczuwają obecność duchów...[/quote]

brrrrrrrrrrrr.....................nie strasz ludzi!
Moje "szczochy" kochane:
[*]Mysza,Mućka,Czarnula :(
czarnailatka

no i juz mam noc zalatwiona xD nie bede spal przez Ciebie:<
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”