sr-ola pisze:A tak na co dzień niebieściak też daje czadu czy tylko na nowych?
No właśnie...Pewnego dnia chłopak uzmysłowił sobie,że jest już dorosły i wziął się za władzę...A że akurat utrafił w moment pojawienia się w naszym Domu Wariatów kota,to przejęcie władzy poszło mu gładziutko jak po maśle,bo Pudzian zobaczywszy kota,sam odsunął się w ciemny kącik i zamknął się w sobie...
No i od tego momentu mój niebieski,ukochany,wyczekany i upragniony maluszek Frodo,stał się dorosłym,wrednym,napuszonym i burkającym na wszystko i wszystkich Bucem...Monż jak go widzi,śmieje się z niego,że wygląda i zachowuje się jak rosomak!
Wredny się zrobił,to fakt.Nikogo nie lubi,na każdego się od razu puszy i rzuca z zębami.Trzyma się obecnie w sumie tylko z Apsikiem,któremu na początku okazał się takim katem i połamał mu łapkę...A teraz wielki tatuś

Okazjonalnie z Pudzianem i ze Zgredkiem,natomiast z Bazylem niechęć wzajemna.Chyba tylko owce lubił.Ale Figusia i Bobka już nie ma...Może to jeszcze bardziej przyczyniło się do zmiany jego zachowania?Jego dwóch najlepszych sierściastych przytulanek już nie ma...
Co mnie martwi,to coraz częstsze bójki w stadzie.Bucowaty alfa,to i stadu się zachowanie udziela.Bazyl świruje strasznie,leje się ciągle z własnym Bratem

Wczoraj wieczorem odstawili dosłownie pół-godzinną walkę w stójce,cały czas przepychanki na dwóch tylnych łapach,mocowania,boksy,paluchi w oki...Tak długo się szarpali,przy czym żaden nie chciał ustąpić,aż ze zmęczenia dosłownie sapali!Padli w końcu razem wycieńczeni...
Pierwszy raz wczoraj widziałam,jak Bazyl,odstraszając wszystkich od miski z jedzeniem,kwiczy i tupie ze złości tylnymi łapami...

Normalnie nikt nie podszedł!I tylko małe,niebieskie,nieruchome ziarenko kaszy Anzelmikowej łypało przerażonym wzrokiem na to wszystko z głębi miski...
Tak brakuje mi dawnej sielanki przy Kleofasie...Wtedy to na prawdę było stado "Wspaniałych",a teraz...karuzela jakaś.

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe
http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38