ZABAWKI Z FUTERKIEM? lepszy plastik?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: ZABAWKI Z FUTERKIEM? lepszy plastik?
Dobre są 

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
- zuzka-buzka
Ja miałam takie koszyki, o których mówi fredzia, ale bardzo na nie lali i ciężko MI się je demontowało... teraz mamy tarasy ferplast i wszystko jest ok, łatwo się zakłada i sciąga.

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
jakiej wielkosci jest sruba w tych tarasach? zmiesci mi sie miedzy odstepami 0,5cm?

U mnie z trudem dało się zamontować w 0,7cm.gietkafredka pisze:jakiej wielkosci jest sruba w tych tarasach? zmiesci mi sie miedzy odstepami 0,5cm?
- Paul_Julian
- Kontakt:
Pręty spokojnie da sie odgiąć w palcach.

Szczursieny :
W szczurzym raju:

W szczurzym raju:
- WildHeart
- Kontakt:
no ja nie jestem pewnaPaul_Julian pisze:Pręty spokojnie da sie odgiąć w palcach.

no niestety u mnie taras ferplast na styk sie zmiesci (na glebokosc) wiec podejrzewam, ze nie wejdzie w ogole;/
wlasnie poszukuje jakichs innych pieterek, w kolorze szarym najlepiej...
poradzcie mi co mam zrobic, moja klatka ma 72cm wysokosci, wyjelam z niej wszystkie pietra, wstawilam tylko jedno, po srodku. U gory wisi obecnie hamak +koszyk, dojdzie jeszcze drabinka z lina, na dole jest tunel ferplast, 2 koszyk, ktory robi za domek;) i narazie tyle. Tyle, ze wlasnie. Nie wiem co zrobic bo pietra dzieli odleglosc 36 cm :| w pietrze jest otwor i teraz albo schody, albo rura (mam z ferplasta jeszcze 3 zakrety) ale to mi zagraci za bardzo. Schody moglabym ewentualnie polaczyc, ale beda strasznie strome. A nie chce zeby moje szczurasy spadly z takiej wysokosci:( Macie jakis pomysl na polaczenie pietra z dolem? oprocz schodow i tunelu?

wlasnie poszukuje jakichs innych pieterek, w kolorze szarym najlepiej...
poradzcie mi co mam zrobic, moja klatka ma 72cm wysokosci, wyjelam z niej wszystkie pietra, wstawilam tylko jedno, po srodku. U gory wisi obecnie hamak +koszyk, dojdzie jeszcze drabinka z lina, na dole jest tunel ferplast, 2 koszyk, ktory robi za domek;) i narazie tyle. Tyle, ze wlasnie. Nie wiem co zrobic bo pietra dzieli odleglosc 36 cm :| w pietrze jest otwor i teraz albo schody, albo rura (mam z ferplasta jeszcze 3 zakrety) ale to mi zagraci za bardzo. Schody moglabym ewentualnie polaczyc, ale beda strasznie strome. A nie chce zeby moje szczurasy spadly z takiej wysokosci:( Macie jakis pomysl na polaczenie pietra z dolem? oprocz schodow i tunelu?
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno    Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]
  Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]

Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]
  Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]Re: ZABAWKI Z FUTERKIEM? lepszy plastik?
Ja zamiast tarasów ferplasta za koszt jednego kupiłam w Realu cały stojak(?) z narożnymi półkami. W sumie 3 półki, z dziurkami, więc wszystko spływa. Mocuje je na takie plastikowe uchwyty do kabli. Boki mają po 31 cm szerokości.
Wyglądają tak:

a tak w klatce:

Są dostępne w różnych kolorach, także zwykłe prostokątne.

Wyglądają tak:

a tak w klatce:

Są dostępne w różnych kolorach, także zwykłe prostokątne.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Kinia, a moze by sie dało dać taką mniejszą półkę, i wtedy jedne schodki dać do półeczki, a drugie od półeczki w dół ? I na dole hamak - łapacz ?
 Jak się nie uda w palcach, to wtedy mozna wetknąć zamknięte kombinerki między prety, i otworzyć kombinerki. Wtedy prety się odegną.
 Jak się nie uda w palcach, to wtedy mozna wetknąć zamknięte kombinerki między prety, i otworzyć kombinerki. Wtedy prety się odegną.

Miałem tarasy w klatce zoohandelgietkafredka pisze:no ja nie jestem pewnaPaul_Julian pisze:Pręty spokojnie da sie odgiąć w palcach.
 Jak się nie uda w palcach, to wtedy mozna wetknąć zamknięte kombinerki między prety, i otworzyć kombinerki. Wtedy prety się odegną.Szczursieny :
W szczurzym raju:

W szczurzym raju:
- WildHeart
- Kontakt:
w tej klatce sa dosc twarde prety co 0,5cm, wolalabym ich nie wylamac  jak mi ktos mowi ze do 0,7 ledwo wcisnal to ja wole nie ryzykowac
 jak mi ktos mowi ze do 0,7 ledwo wcisnal to ja wole nie ryzykowac 

- zuzka-buzka
a to dziwne, bo ja ledwo wcisnęłam w odstęp 1 cm... może dlatego, że się nie odgina 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
- Paul_Julian
- Kontakt:
No dobra, moze ja mam po prostu silniejsze ręce. Ocynk bez problemu sie odgina , i te grube pręty w casicie też.
Mozna wymienić te plastikowe śruby na mniejsze metalowe z motylkiem , ale wtedy półka bedzie trochę chodzić "w górę i w dół" . Ale chyba niewiele.

Mozna wymienić te plastikowe śruby na mniejsze metalowe z motylkiem , ale wtedy półka bedzie trochę chodzić "w górę i w dół" . Ale chyba niewiele.
Szczursieny :
W szczurzym raju:

W szczurzym raju:
wymyslilam cos co tu tez podpowiedziano  z tymi poleczkami rogowymi. Zlapalam super okazje, caly regal z 3 polkami 28x28 (zawsze to mniej niz 38x38 ferplastowskie...) za 10zl uzywany na allegro;) Babeczka byla z lodzi, a tak sie zlozylo, ze moj narzeczony dzis tez byl sluzbowo w lodzi i odebral mi osobiscie... wiec po prostu szaleje ze szczescia, bo juz 300zl w klatke wladowalam... poleczki idealnie beda mi sie miescic:) i wowczas wywalam nawet to jedno pretowe pietro:) wiec beda same koszyki + polki...
 z tymi poleczkami rogowymi. Zlapalam super okazje, caly regal z 3 polkami 28x28 (zawsze to mniej niz 38x38 ferplastowskie...) za 10zl uzywany na allegro;) Babeczka byla z lodzi, a tak sie zlozylo, ze moj narzeczony dzis tez byl sluzbowo w lodzi i odebral mi osobiscie... wiec po prostu szaleje ze szczescia, bo juz 300zl w klatke wladowalam... poleczki idealnie beda mi sie miescic:) i wowczas wywalam nawet to jedno pretowe pietro:) wiec beda same koszyki + polki...
ale tak naprawde to ja tych polek szukam od ladnych paru dni. Bylam doslownie wszedzie, w kazdym markecie, w kazdym sklepie z takimi pierdolami, nawet w sklepach z akcesoriami lazienkowymi. I NIC! tzn zadnych plastikowych, albo jak juz to takie male, ze nawet mysz nie wejdzie:/ a tu nagle, prosze:) jeszcze tez bardzo zalezalo mi na kolorku... bo ja tak sobie wsyztsko do klatki kompletuje pod kolor;) jak zmontuje wszystko, a juz idzie ku finiszowi, to wkleje foty... i bedziemy radzic, co ewentualnie jeszcze pozmieniac;) dzieki kochani:)

z tymi poleczkami rogowymi. Zlapalam super okazje, caly regal z 3 polkami 28x28 (zawsze to mniej niz 38x38 ferplastowskie...) za 10zl uzywany na allegro;) Babeczka byla z lodzi, a tak sie zlozylo, ze moj narzeczony dzis tez byl sluzbowo w lodzi i odebral mi osobiscie... wiec po prostu szaleje ze szczescia, bo juz 300zl w klatke wladowalam... poleczki idealnie beda mi sie miescic:) i wowczas wywalam nawet to jedno pretowe pietro:) wiec beda same koszyki + polki...
 z tymi poleczkami rogowymi. Zlapalam super okazje, caly regal z 3 polkami 28x28 (zawsze to mniej niz 38x38 ferplastowskie...) za 10zl uzywany na allegro;) Babeczka byla z lodzi, a tak sie zlozylo, ze moj narzeczony dzis tez byl sluzbowo w lodzi i odebral mi osobiscie... wiec po prostu szaleje ze szczescia, bo juz 300zl w klatke wladowalam... poleczki idealnie beda mi sie miescic:) i wowczas wywalam nawet to jedno pretowe pietro:) wiec beda same koszyki + polki...ale tak naprawde to ja tych polek szukam od ladnych paru dni. Bylam doslownie wszedzie, w kazdym markecie, w kazdym sklepie z takimi pierdolami, nawet w sklepach z akcesoriami lazienkowymi. I NIC! tzn zadnych plastikowych, albo jak juz to takie male, ze nawet mysz nie wejdzie:/ a tu nagle, prosze:) jeszcze tez bardzo zalezalo mi na kolorku... bo ja tak sobie wsyztsko do klatki kompletuje pod kolor;) jak zmontuje wszystko, a juz idzie ku finiszowi, to wkleje foty... i bedziemy radzic, co ewentualnie jeszcze pozmieniac;) dzieki kochani:)
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno    Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]

Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*]  [/b]Re: ZABAWKI Z FUTERKIEM? lepszy plastik?
Macie jakieś sprawdzone strony z rzeczami dla ogoniastych?

"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to,co oswoiłeś"