Kupię / Przygarnę
Moderator: Junior Moderator
Re: Kupię / Przygarnę
Jordan wybacz nie jestem polką , nie umiem składać poprawnych zdań i mylę się co do ortografi ... najpierw się dowiedz a potem potępiaj ...
Przepraszam ale przeczytaj dokładnie co napisałam , posiadam także akwarium, moje dwa szczury są już stare nie wiem ile pożyją więc mogą w nim siedzieć bo i takjuż nie skaczą i nie warjują tak jak robiły to wcześniej ... do tego jeśli już tak nad tym ubolewaćie mogę w każdej chwili iść i kupić klatkę ,przecież tonie jest problem. Poprostu nie musicie mnie obrażać ok ? bo to nie jest miłe ... ;/zuzka-buzka pisze:Klatka trochę maława na 5 szczurasków.
- szczurzyca.
- Kontakt:
zaraz obrażać
akwarium nie jest dobre dla szczurków, bo jest słaby przepływ powietrza 

['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Akwarium nie ma tego plastikowego zamknięcia na górze więc wydaje mi się że jest dobre ...szczurzyca. pisze:zaraz obrażaćakwarium nie jest dobre dla szczurków, bo jest słaby przepływ powietrza
- szczurzyca.
- Kontakt:
nawet niezakryte się nie nadaje. 

['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Akwarium nie nadaje się dla gryzoni...muszą mieć klatkę, potrzebny jest przewiew żeby nie wdychały oparów swojego moczu.KolBa pisze:Przepraszam ale przeczytaj dokładnie co napisałam , posiadam także akwarium, moje dwa szczury są już stare nie wiem ile pożyją więc mogą w nim siedzieć bo i takjuż nie skaczą i nie warjują tak jak robiły to wcześniej ... do tego jeśli już tak nad tym ubolewaćie mogę w każdej chwili iść i kupić klatkę ,przecież tonie jest problem. Poprostu nie musicie mnie obrażać ok ? bo to nie jest miłe ... ;/zuzka-buzka pisze:Klatka trochę maława na 5 szczurasków.
Nie rozdzielaj stada dlatego że dwa szczury są stare i "długo nie pożyją"

Póki co widzę, że to ty reagujesz agresywnie na każde zadane pytanie...spokojnie, bez nerwów...ludzie którzy mieliby oddać ci szczurki muszą wiedzieć, że będą miały u Ciebie odpowiednie warunki.
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Dokładnie wyluzuj nikt nie chce źle dla Ciebie... tylko chce dobrze aby Jego/Ich szczury miały ok domek...

Dlatego ja Wszystkich bardzo serdecznie zapraszam do siebie można obejrzeć jak mieszkają moje pupile i co mam do zaoferowania. Przecież chcę wziąść szczura nie po to by się męczył tylko żeby miał nowy domek , nie jestem taka zła jaka mnie sobie wyobrażacie . A jeśli ktoś zainteresowany oddaniem lub sprzedażą che to mogę wysyłać parę zdjęć na e-mail.
Nie każdy oddający malucha ma możliwość osobiście zobaczyć warunki...ale spoko, skoro zgadzasz się na wizytę przed adopcyjną, to może ktoś skorzysta.KolBa pisze:Dlatego ja Wszystkich bardzo serdecznie zapraszam do siebie można obejrzeć jak mieszkają moje pupile i co mam do zaoferowania. Przecież chcę wziąść szczura nie po to by się męczył tylko żeby miał nowy domek , nie jestem taka zła jaka mnie sobie wyobrażacie . A jeśli ktoś zainteresowany oddaniem lub sprzedażą che to mogę wysyłać parę zdjęć na e-mail.
Nie koniecznie to co uważasz, że jest odpowiednie dla szczura, jest takie w rzeczywistości..wielu z nas przychodziło na to forum z błędnymi przekonaniami np. że szczur może być sam, że klatka 30x50x40 jest idealna, że szczury można kupować w sklepach zoologicznych czy że Vitapol jest super karmą...czytają i pytając doświadczonych ludzi tutaj na forum, szybko dowiedzieliśmy się że wszystko to jest niewłaściwe i szkodzi naszym ulubieńcom.
Najważniejsze to być otwartym na wiedzę i mieć trochę chęci żeby dowiedzieć się rzeczy potrzebnych do tego, żeby zwierzak miał wszystko czego potrzebuje.
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
KolBa nie masz co tutaj się tak rzucać. nikt do ciebie pretensji o nic nie ma, my jesteśmy tutaj tylko od rad. każdy sobie nawzajem pomaga i ma w zamyśle dobro szczurów oczywiście skoro to właśnie o nich jest to forum.
sama uważałam, że mam odpowiednią klatkę wcześniej [mała jest] i dopiero jak kupiłam ogromniastą, to zobaczyłam jak one z niej korzystają, jak sie mogą wspinać i łazić wszędzie. od razu szczęśliwsze się zrobiły.
wkładając szczura do akwarium/terrarium zabierasz mu możliwość wspinaczki, a to jedno z jego wrodzonych zachowań.
co do adopcji już. to w DG niedługo będzie miot. tutaj masz linka do tematu: http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=29093
spoko koniec off topa. jordan
sama uważałam, że mam odpowiednią klatkę wcześniej [mała jest] i dopiero jak kupiłam ogromniastą, to zobaczyłam jak one z niej korzystają, jak sie mogą wspinać i łazić wszędzie. od razu szczęśliwsze się zrobiły.
wkładając szczura do akwarium/terrarium zabierasz mu możliwość wspinaczki, a to jedno z jego wrodzonych zachowań.
co do adopcji już. to w DG niedługo będzie miot. tutaj masz linka do tematu: http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=29093
spoko koniec off topa. jordan
Dzięki ,zaraz zerknę.klauduska pisze:
Z tą adopcją jak sobie czytam co wypisujecie to troche jest tak ze faktycznie przesadzacie coponiektórzy.... ja mam Furet Xl dla 2 ogonów, najlepsze karmy i o krok do weta Ogonek-najlepsi specjaliści w Polsce z tego co wiem. a adopcji nie chciał nikt dać .rady tylko.skończyło sie na zakupie ogonów w sklepie.Generalnie mam wrażenie że tu siedzą w większości jacyś wariaci...albo nie wiem .Nie odbierajcie tego jako obraze nie o to kaman że chce kogoś obrazić.ale jeśli są ogłoszenia KUPIE PRZYGARNE to po kiego radzić są od tego inne działy.zaśmiecacie sami bezsensownymi tekstami a potem pretensja UZYJ WUSZUKIWARKI.gadamy o bzdetach a dziewczyna czeka na ogonki.nikt nic nie ma to po kiego pisać? Jak ktoś bedzie chciał oddac szczurki to pojedzie zobaczy albo spyta.Kobita jest skora zaprosić do domu a wy jej jedziecie.
Pozostawcie mnie bez odp.
pozdr.
Pozostawcie mnie bez odp.
pozdr.
Ze mną Uzi i Sonny 
A w szczurkowym raju Janek, Jabol, Sunia i Sunia2 oraz Taj.

słuchaj NatkalkoN ty miałaś parcie niesamowite na szczura i musiał on być tu i teraz. a, że labisiów nie chciałaś, to sorry, że akurat innego w ciągu tak krótkiego czasu jak się ogłaszałaś nie dało się dla ciebie z kosmosu wytrzasnąć i poszłaś kupić w zoologu w końcu.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Natalka, Ty czekałas ile - 2 dni ? Chyba nawet nie, i to jest niestety przykre, że zabrakło Ci cierpliwości. To nie jest tak, że nikt Ci nei chciał dać. Ale to Ty nikomu nie dałaś szansy. Nie chcialas albika ? Ok, zrozumiałe.
Ale niezrozumiałe dla mnie jest "na już ".
Trzeba sie rozejrzeć za transportem też, popytać, poczekać.
Kolba, Ciebie równiez dotyczy możliwość transportu
Jest darmowy, tylko czasem trzeba poczekać , aż ktos będzie jechać w Ttwoją stronę.
Ale niezrozumiałe dla mnie jest "na już ".
Trzeba sie rozejrzeć za transportem też, popytać, poczekać.
Kolba, Ciebie równiez dotyczy możliwość transportu

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Nie czekałam tylko dlatego że na inne posty były odzewy a na mój niccc.choduje szczurki od czasów liceum czyli hohoho lat temu (kiedyś zanim zaczeli rozmnażać dla "ras" szczurki zyły nawet po 4 lata u mnie-bez chorób bez problemów),w związku z tym mam wszystkie potrzebne rzeczy, łącznie z transporterem i mówiłam że jestem mobilna i dojade. Nie dyskutujmy bo to zbędne...weźcie sobie do serca tylko to, że jeśli ktoś zadał sobie trud zalogowania, pisania itd. to nie dla żartów, a z miłości takiej jak wasza do Ogonków 
A ściemniaczy myśle że każdy z nas by wyczuł przez klawiature ;-)

A ściemniaczy myśle że każdy z nas by wyczuł przez klawiature ;-)
Ze mną Uzi i Sonny