Szczury w Rattie's Love

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Re: Szczury w Rattie's Love

Post autor: WildHeart »

swietne zdjecie ^^
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

Genialne zdjęcie ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

prosimy o zdjęcia! :D
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Post autor: Justka1 »

Zdjęcia będą ale muszę odetchnąć od nawału zajęć.Jest ich cała masa,do tego przygotowywanie już nie jednego lecz dwóch psów do zawodów.Nie jest to łatwa sprawa ,bo zabiera masę czasu.Brakuje mi ostatnio co najmniej 8 godzin w dobie ::)
Chcę napisać,że jedyna z pozostałych moich wnuś z miotu A RL czyli Aisza ,za niecały miesiąć(29.04) skończy równe 3 lata .
Jej kondycja fizyczna jest zaskakująco dobra,prócz kręgosłupa w części krzyżowo-lędźwiowej,który już zawodzi(ogólnie mówi się o zawodzeniu nóżek ale to nie ta bajka).Ale chodzimy,wskakujemy i wygrzewamy się w hamaczkach ;) Aiszunia jest już całkowicie niewidoma ale nie reaguje nerwowo na dotyk z zaskoczenia :) Jestem dumna,że mam aż 3 staruszki w domu,do tego ze swojej własnej hodowli :)
Moje wszystkie szczury od dłuższego czasu mają wzbogaconą dietę w soję oraz pomidory.Obydwa produkty spowalniają procesy starzenia się oraz zapobiegają rozwojowi nowotworów.Generalnie utrzymują organizm w dobrej kondycji.Nawet mój starszy pies(znaczy się suka) dostaje codziennie łyżkę oleju sojowego(specjalnie zakupiony w necie,bo nigdzie nie mogłam kupić,w żadnym sklepie).
Jak znajdę dłuższą chwilę,obfocę moich staruszków ;) Chłopcy C(Chochlik i Caribou) skończyli 2 lata i 8 mieś.Niestety z nimi obydwoma nie jest za dobrze.Czeka ich wizyta u weta.
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Łał, no to gratulacje :D Tylko raz miałam ogonka, który dożył wieku 3 lat (a właściwie - 3,5 roku) i to bardzo, bardzo miła świadomość :)
A kiedy znajdziesz chwilę, to i ja czekam na foty :D
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Dziś babcia Aisza ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

To zaczerwienienie na jej brzuszku to od trocin,które zaciąga ze sobą na hamaczek.Ma delikatną skórkę.
Babcia objada się ostatnio nieprzyzwoicie.Dosłownie wygląda jak balon :)

maua_czarna-najdłużej żyjąca moja szczurzyca to Pegi <*>,gdyby nie została wypuszczona na wolność,żyła by coś około 5 lat.
Drugą długo żyjącą była Dzidzia 3,5 roku ale niestety nie umarła naturalnie.Dzidzia nie była szczurkiem z rodowodem ale była po niespokrewnionych rodzicach.
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

żyła by coś około 5 lat.
Co za cudowny wiek ! ;o
babulinka przesłodka :D
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

furburger pisze:
żyła by coś około 5 lat.
Co za cudowny wiek ! ;o
babulinka przesłodka :D
Tak,wiek cudowny ale ja będę miała za to dylemat w jej urodziny(29.04),bo choć raz na urodziny(tym bardziej trzecie) powinna dostać jakiś tort.Zastanawiam się jaki tu zrobić,bo nigdy nie robiłam ;)
Zdjęcia z wczoraj.Przedwczoraj odszedł niestety Caribounio <*>,temat mamy na innym forum w TM. :( Musieliśmy pożegnać się :(
Duke Tiny Feet Rodentry (Texas)
Obrazek Obrazek

Slunicko(Sunny) Bebesina
Obrazek

Sardinka Bebesina
Obrazek

Drusilla Rattie's Love
Obrazek Obrazek

Dalila Rattie's Love
Obrazek Obrazek

Oya
Obrazek

Milka Tiny Feet Rodentry (Texas)
Obrazek

Chochlik Rattie's Love
Obrazek

Duggan Rattie's Love
Obrazek Obrazek

Dulce Rattie's Love
Obrazek Obrazek

Dżudżu
Obrazek Obrazek

Bombom
Obrazek

Testie
Obrazek

Siami
Obrazek

Dido
Obrazek

Wrzucę jeszcze filmik z wczoraj z udziałem Aarwina (Tiny Feet Rodentry -Texas)

Nie ma tu zdjęć kilku moich szczurów,m.in Pusi Tiny Feet Rodentry oraz Mór i Aiszuni(ale niedawno wstawiałam jej zdjęcia) oraz Cacka.Po prostu nie zrobiłam im zdjęć-nie uchwyciłam ich.Wrzuciłam zdjęcia sprzed mniej więcej okresu 2 dni.
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

Sardi wygląda zadziornie bez tego oczka ;) nie przeszkadza jej to? i ma taki wspaniały rudy kolor! :-*
wszystkie szczurki masz śliczne..
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

http://img847.imageshack.us/i/img3139u.jpg/ Piękny czarnuch, ani jednego włoska rudego czy białego. Mam słabość do czarnych ogonków. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Choś dziś umarł... :'( Mój ostatni wnusio z miotu C mieszkający u mnie :(
Smutno mi...Aiszunia znów została sama(mieszkała z Chosiem od jakiegoś czasu,z moich obserwacji i za zgodą veterynarza mogła dołączyć do samca,nie było zagrożenia i proszę darować sobie krytykę,wiem co robię) i nie toleruje innej samicy,też starszej Oyi.Próbowałam je pogodzić ale chcą się zjeść.Była tylko chwila ok ale potem przepychanki,a ona nie widzi i człapie.Nie wiem czy łączyć ją z jakąś samicą,czy dać sobie już spokój :( Ona nigdy nie tolerowała szczurów za bardzo.
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

Justyna [*] dla Chosia, niech znajdzie Cari :(

trzymaj sie :'(
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Wczoraj zła,a dziś dobra wiadomość.
Aiszunia,moja wnusia z miotu -A- kończy dziś równe 3 latka.Najlepszego słoneczko kochane,dojdź w pełni do siebie,żyj w lepszym zdrowiu jeszcze długo.

Aiszunia 2 tyg temu rozchorowała się ale leczyliśmy się.Schudła dość sporo ale staramy się przybrać z powrotem. Później zrobię jej sesyjkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”