Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: klimejszyn »

miesiąc nas tu nie było ::)
wpadam niestety bez zdjęć, ale chciałam krótko dać napisać co u nas ;)

ogony w porządku, Blues się uspokoił i już nie gania chłopaków, natomiast u dziewczyn znowu bójki są na porządku dziennym. Fluff jak siedział dalej, tak sam siedzi. z chłopakami go łączyć nie będe, bo próbowałam kiedyś z Nermalem, to Fluff strasznie się rzucał i tarmosił dziadunia.

zbieram na nową klatkę. marzy mi się Tommy T3, wtedy mogłabym mieć wszystkie ogony razem, chłopaków w górnej klatce, dziewczyny w obu dolnych. teraz mam cąły pokój w klatkach i poruszac się nie da. brakuje nam jeszcze trochę ;D
gdyby ktoś chciał nas wspomóc, to mamy bazarek
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=30978 O0
jak uda się dozbierać i ją kupić, będę miała parę klatek na sprzedaż :D

w następnej kolejności wydatkowej będzie kastracja Fluffka. to samotnik, pewnie nie uda się go połączyć z żadnymi szczurami, ale będę próbować. jak już uda nam się zdobyć nową klatkę, Fluff straci jajka i spróbuję go połączyć z dziewczynami. moze akurat to mu się spodoba, a ja miałabym kolejną klatkę w pokoju mniej.

dziewczyny mi coś schudły ostatnio, więc się tuczymy. chłopaki ile ważyli tyle ważą, Fluff ciągle tyje ;D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

trzymamy kciuki aby szybko zebrały się pieniążki na klatkę :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
klimejszyn
Kontakt:

Jessica pisze:trzymamy kciuki aby szybko zebrały się pieniążki na klatkę :-*
mocno trzymać, mocno ! :D :-*

dzisiaj ogony dostały drugą dawkę ivermektyny, wysprzątałam im klatki.
z dziewczynami się trochę pokłóciłyśmy. ostatnio pogryzły wszystkie, WSZYSTKIE koszyczki w klatce i hamak, więc przy poprzednim sprzątanie wyjęłam koszyczki, nie miały ani ich ani hamaka przez kilka dni. obrażone na mnie cholery strasznie. dzisiaj już wszystkoe w klatce mają, mam nadzieję, że zrozumiały, że jak będą niszczyć to będą na gołych półkach i w trocinach spać O0

tuczenia szczurów ciąg dalszy. odkąd jestem nianią nauczyłam się robić zupki grysikowe, więc są u szczurów teraz bardzo częstym gościem ;D
bez szczurków...
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Nam też marzy się większa klatka, ale to na razie niemożliwe :P

Oby Fluffowi się poprawiło po kastracji i mógł zamieszkać z innymi szczurami :)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

klimejszyn pisze:tuczenia szczurów ciąg dalszy. odkąd jestem nianią nauczyłam się robić zupki grysikowe, więc są u szczurów teraz bardzo częstym gościem ;D
fiu fiu jak mają dobrze :D zazdroszcze :D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Buziaki od Nermala. ;) :-*
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
klimejszyn
Kontakt:

Mucha321 pisze:Buziaki od Nermala. ;) :-*
dziękuję i również buziaki przesyłam. i dla Nermalka, i dla Ciebie, i dla wszystkich chłopców :-*
myślałam sobie wczoraj o Nermalku, jak tam, dalej się puszy i syczy ?
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Puszy się na mnie. :P ale czasami daje się wytarmosić. ;D
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
klimejszyn
Kontakt:

no to super, że czasem się pokazuje z dobrej strony :D
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

tak sie zastanawiam, czy jest sens kastrować 7 chłopów ?
miałabym wreszcie jedno stado, zniknąłby problem z wybiegami na tury i z mnóstwem klatek.
jak już wspomniałam wcześniej - planuję kupić klatkę Tommy T3, jeśli jednak do końca wakacji nie ukaże się w żadnym polskim sklepie, ani używana na forum, kupiłabym woliere Tandem. z tym, że wniej pojawia się problem podzielenia klatki.
no i tak właśnie zaczęłam rozmyślać, czy wykastrowac wszystkich panów i spróbować połączyć z dziewczynami ? oddawać ich nie chcę, bo jednak sa już u mnie długo i strasznie się do siebie przywiazaliśmy, no i kto by chciał stado 6ciu chłopców, z czego 5 jest husky i nie da się ich odróznić ? :P
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Klimejszyn ostatnio miałam taki sam dylemat jak Ty, tylko z dwoma facetami... i postanowiłam ich wykastrować i dołączyć do panien (kastrujemy w ten piątek). Z 7 może być problem z kasą, chyba, że znasz dobrego weta, który zrobi to tanio... a jak masz odłożona sumę to nie ma problemu. Na pewno takie rozwiązanie jest wygodniejsze, wiem po sobie jak u mnie wyglądają wybiegi i podział czasu na dwa stada. Tylko problemem jest ryzyko narkozy, które jednak jest duże...
9 duszyczek za TM [*]
klimejszyn
Kontakt:

Aferson pisze:Klimejszyn ostatnio miałam taki sam dylemat jak Ty, tylko z dwoma facetami... i postanowiłam ich wykastrować i dołączyć do panien (kastrujemy w ten piątek). Z 7 może być problem z kasą, chyba, że znasz dobrego weta, który zrobi to tanio... a jak masz odłożona sumę to nie ma problemu. Na pewno takie rozwiązanie jest wygodniejsze, wiem po sobie jak u mnie wyglądają wybiegi i podział czasu na dwa stada. Tylko problemem jest ryzyko narkozy, które jednak jest duże...
kasy odłożonej właśnie nie mam, na pewno nie tyle, no i zbieram ją na klatkę :D
kiedys, pamiętam, pytałam kogoś z SPSu (niestety nie pamiętam nicku) o 4 samców, którzy zostali u mnie z dzieciaków na DT, bo nikt ich nie chciał. dziewczyna albo sama kastruje albo gdzieś załątwia, właśnie z Krakowa. mowa była o 40zł bodajże, za szczura. nawet sie z nią kiedyś widziałam, bo przewoziła moje tymczasy. kurczę, zaraz poszperam po forum SPSu, może ją znajdę i zapytam jak to teraz wygląda.
no i własnie to ryzyko narkozy.

Fluffy - rok i 2 tygodnie
Ares - rok i miesiąc
Amon, Anubis i Kamel - rok i 3 miesiące
Jazz, Blues - rok i 5 miesięcy

nie wiem, czy tutaj byłoby duże ryzyko niewybudzenia ? to młode, żywe chłopaki.
no nic, zaraz poszukam na SPSie i spróbuję się wszystkiego dowiedzieć :)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Ciężko określić czy ryzyko większe u tych facetów co wymieniłaś.. fakt im starszy szczur tym gorzej może znieść narkozę, ale nigdy nie wiadomo. Ja kastrowałam 7 miesięcznego szczura Franka i wszystko poszło gładko, a znowu Jordan kastrował jego syna i niestety nie wyszedł z tego. Pomimo, że szczur młodszy i równie silny co ojciec. Spróbować można, ryzyko jest ale dla własnego i szczurzego komfortu warto spróbować.
9 duszyczek za TM [*]
klimejszyn
Kontakt:

dobra, nici z kastrowania wszystkich chłopaków - własnie dzwoniła do mnie Pani, która chciała mi kiedyś dać swoje 2 samce.
długo się nie odzywała i byłam pewna, że jednak je zostawia. no i w przyszłym tygodniu ma z nimi do mnie przyjechac.
zobaczymy, jak uda się połączyć z chłopakami to będą z nimi, jak nie - będą siedzieć we dwójkę.

kurczę, chciałam mieć jedną klatkę w pokoju, dlatego myślałam o kastracji, a tu kolejna dojdzie. rodzice źli, oj źli, no ale już kiedyś obiecałam, że je wezmę.. a teraz sama zarabiam na szczury.
mam nadzieję, że będzie wszystko ok :)
bez szczurków...
Izabela

Post autor: Izabela »

Klimejszyn, podziwiam, wiem, jak ciężko zorganizować wszystko, gdy ma się dużo szczurów w kilku stadach. Szczerze mówiąc, to ja nieraz wysiadam, przede wszystkim doba okazuje się być za krótka ::)
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”