nie rozumiem w takim razie dlaczego kłamałeś, że to miot u kolegi się urodził i nie gadaj mi tutaj, że nie wiedziałeś, że nie została wysterylizowana, bo szew na brzuchu po operacji jest spory !baryś pisze:brawo klauduska , dokładnie miałem to napisać
po po operacji wet powiedział , że jest wysterylizowana
to dałem ją z samcem do jednej klatki
a tu klops
a , i paul_julian , już są oddzielone c;
DĄBROWA GÓRNICZA / ŚLĄSK szczurki : )
Moderator: Junior Moderator
Re: DĄBROWA GÓRNICZA / ŚLĄSK szczurki : )
- szczurzyca.
- Kontakt:
tragedia. nie miałeś wymówki, więc chwyciłeś się tego co mówiła Klaudia. żenada.
szkoda, że nie mam już dać dt, na razie..
szkoda, że nie mam już dać dt, na razie..
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Dzisiaj odebralam panienke husky. Podziekowania dla wlasciciela
sierściuchy: Sylwek i Luna
Za TM: Mysiorka (09.'10~9.06.'12), Yuki (17.03.'11~27.07.'12), Buba (17.04.'11~12.11.'12) :-(
Za TM: Mysiorka (09.'10~9.06.'12), Yuki (17.03.'11~27.07.'12), Buba (17.04.'11~12.11.'12) :-(
Ja tez bylam wczoraj w Dąbrowie z hallux i odebralam 2 panienki
rowniez podziekowania dla wlasciciela
)

O przepraszam, rowniez podziekowania dla piti i jej chlopaka za podwozke 

Jeszcze jedno.... brac maluszki bo sa przecudne i bardzo ciekawe swiata! 

i specjalnie rozmnożone na dodatek..
Teraz jest jakis [cenzura] wysyp w warszawce, bydgoszczy, wroclawiu, krakowie i skad wiadomo ze inni nie sciemniaja! Nie chce nikogo atakowac ale skoro sa juz malenstwa na swiecie to dlaczego nie adoptowac, bo sa swiadomie rozmnozone? Jest jak jest, mialysmy z kolezanka blizej to wzielysmy, chyba lepiej u nas niżeliby mialy isc do zoologa. A z drugiej str. to jesli chodzi o adopcje i jesli macie jak najlepsze zamiary wzgledem malenstw to nie atakujcie wlasciciela bo ja osobiscie uwazam ze chlopak sie fest zniechecil i z tego co mowil on i jego mama (ja uwazam ze przez "nagonke") to nie ma chetnych na malenstwa. Pozdrawiam
brzydko nie piszemy. jordan
brzydko nie piszemy. jordan
hallux ten twój "[cenzura] wysyp" to jest wysyp szczurów uratowanych z zoologa przede wszystkim gdzie samice byly już zaciążone. no tak, ludzie z fundacji Viva! to rozmnażają zwierzęta na prawo i lewo 
nagonki żadnej nie było, chłopak skłamał i potrafiłam mu to udowodnić.
jestem absolutnie przeciwna rozmnażaniu szczurów w domu przez ludzką głupotę, kłamaniu co do pochodzenia miotu, a przede wszystkim groźbom "bo oddam do zoologa".
jak właściciel był tak "inteligentny", że trzymał szczurzycę z samcem po domniemanej sterylce, to to tylko świadczy o nim..
a Ty klaudia nie powtarzaj
. jordan

nagonki żadnej nie było, chłopak skłamał i potrafiłam mu to udowodnić.
jestem absolutnie przeciwna rozmnażaniu szczurów w domu przez ludzką głupotę, kłamaniu co do pochodzenia miotu, a przede wszystkim groźbom "bo oddam do zoologa".
jak właściciel był tak "inteligentny", że trzymał szczurzycę z samcem po domniemanej sterylce, to to tylko świadczy o nim..
a Ty klaudia nie powtarzaj

Dziewczyno powiem jedno, nie ma sensu pouczania mnie bo wszystkie watki przesledzilam i nie wszystkie szczurasy sa z vivy. Wiem ze cos jest nie tak bo tez widzialam wczesniejszy watek od tego chlopaczka. Ale skoro pomagamy zwierzakom zaciazonym z zoologa i innym co z glupoty rozmnazaja to nie ma co im kolo d..py robic publicznie tylko im na pm przeslac swoje uwagi. Naprawde po tej calej sytuacji (jak zauwazylaj nagonka byla w cudzyslowie) to z wlascicielem ciezko sie bylo dogadac, poza tym jego mama o wszystkim wie wiec wiedziala o calej sytuacji. Staram sie zrozumiec i pomoc a nie atakowac.
wpadka to nie jest celowe rozmnożenie.
zrozum różnicę i zrozum jego "inteligencję" kłamiąc i grożąc, że odda do zoologa.
mioty wpadkowe się zdarzają, ale ludzie opisują jak do tego doszło i zakładają temat adocyjny od razu po urodzeniu i go prowadzą, a nie na ostatnią chwilę, bo "może nie wyjdzie na wierzch poprzednia moja akcja", bo ma się za dużo szczurów i trzeba je oddać.
nie popieram i popierać nie będę.
ktoś pewnie pomoże, ja absolutnie nie.
będę pisała publicznie, bo takie rzeczy się powinno publicznie załatwiać, bo to nie jest byle wpadka.
zrozum różnicę i zrozum jego "inteligencję" kłamiąc i grożąc, że odda do zoologa.
mioty wpadkowe się zdarzają, ale ludzie opisują jak do tego doszło i zakładają temat adocyjny od razu po urodzeniu i go prowadzą, a nie na ostatnią chwilę, bo "może nie wyjdzie na wierzch poprzednia moja akcja", bo ma się za dużo szczurów i trzeba je oddać.
nie popieram i popierać nie będę.
ktoś pewnie pomoże, ja absolutnie nie.
będę pisała publicznie, bo takie rzeczy się powinno publicznie załatwiać, bo to nie jest byle wpadka.
A ty myslis ze jak ktos ci napisze wpadka w watku adopcyjnym to to jest na 100% wpadka? Kazdy glupi ktory rozmnozyl szczury dla wlasnej przyjemnosci napisze takiego posta zeby sie maluchow pozbyc bo ma jeszcze jakies obiekcje przed oddaniem ich do zoologa. I jak to sprawdzisz? Dlatego nie pisz mi "zrozum" bo nie jestem bajtlem z podstawowki. Nie kazdy (niestety) na tym czy innym forum jest takim super kochajacym wlascicielem szczurow zeby je "prowadzic" zgodnie z regulaminem (wlasnym sumieniem) forum. Ja juz wczesnie pisalam w innym temacie, ze sama bym nie rozmnazala bo nie mialabym sily psych. oddawac maluchow gdziekolwiek i takze nie popieram rozmnazania dla przyjemnosci, ale jak juz sa to ty i ja nic z tym nie zrobimy a lepiej zeby przynajmniej czesc miala cieply domek.
ciepły domek to ja będę szukała dla szczurów, które są z interwencji albo wpadkowych, a nie po celowym rozmnożeniu.
nie chce mi się już więcej dyskutować z tobą na ten temat.
koniec OT z mojej strony
nie chce mi się już więcej dyskutować z tobą na ten temat.
koniec OT z mojej strony
- szczurzyca.
- Kontakt:
Klaudia, ja Cię popieram, ale niestety malce są już na świecie, i tego, że są tu przez głupotę nie możemy zmienić. wyraziłyście swoje zdanie, ale teraz skończcie tą kłótnię, bo odstraszacie ludzi od tego wątku i szczury trafią do zoologa!
hallux, nie znasz intencji ludzi na forum, ale większość ofert jest z wpadki lub od ludzi, którzy rozmnożyli nie wiedząc o tym. a ten chłopak wiedział co robi i g..wno go to jak widać obchodziło.
EOT
hallux, nie znasz intencji ludzi na forum, ale większość ofert jest z wpadki lub od ludzi, którzy rozmnożyli nie wiedząc o tym. a ten chłopak wiedział co robi i g..wno go to jak widać obchodziło.
EOT
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
normalnie jak nie masz argumentow to idz juz spac. mi tez juz sie nie chce tobie tlumaczyc
Dobranoc