Prezes i jego dream team. <3

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Prezes i jego dream team. <3

Post autor: ol. »

u mnie nutri nie wchodził nigdy czekoladowy, chociaż czyta się że jest lubiany, jednak chyba najlepiej zaopatrzyć się w waniliowy - najbardziej uniwersalny smak; że w aptece to już zostało napisane

oby ból ustąpił po podaniu p/bólowego; mizanko dla chłopców :)
ach ja sobie pomyślę że i nas to czeka :-[

http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=31084 - daj no ! no dajże wreszcie ! :D
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Z Puszkiem jest bardzo źle. Nic je nie, tylko pije... jest słaby ma 34 stopnie. Byliśmy u weta dostał antybiotyk (enro), leki przeciwbólowe i glukozę. Teraz grzeje się między dwoma butelkami z ciepłą wodą i bardzo dużo pije... jest podejrzenie zapalenia otrzewnej... :(:(
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
coupons

Post autor: coupons »

ojej. Ale to po kastracji tak się pogorszyło? :-[
Nawet jeśli mnie zdepczecie, to po chwili wyjdę Wam z rękawa. :D

Zwierzaki w rozbudowie :P
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=55&t=31334
Awatar użytkownika
Afera

Wet mi dokładnie tłumaczył jak to mogło powstać, ale byłam tak zdenerwowana, że pamiętam piąte przez dziesiąte... podobno bardzo nisko została moszna cięta, bardzo blisko odbytu i przez to jest podejrzenie zapalenia otrzewnej. Jutro idziemy na kolejną porcję antybiotyku, glukozy i leków przeciwbólowych. Punio delikatnie lepiej, pochodził troszeczkę, dużo pije, szybciej oddycha, trzyma głowę wysoko, nie ma już nastroszonego futerka, ale tak czy siak będę w nocy czuwać przy nim...
9 duszyczek za TM [*]
ammy88

Post autor: ammy88 »

No to kciuki za tego bidula Puszka od nas - już 5-szczurzego stada no i mnie rzecz jasna. Niech czuje ile łapek go wspiera.
moje małe faceciki: Rico&Mieciu&Toffie&Heniutek
W szczurzym niebie Rayo&Alvaro&Koksik-Gacuś&Felix
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=29187
Awatar użytkownika
Afera

Właśnie wspiął się po klatce i wszedł do rury polarowej uwieszonej na samej górze klatki (klatka ma ok 50 cm wysokości - chorobówka) w tempie szybkim i sprawnie to zrobił... chyba jest lepiej, musi być lepiej.
9 duszyczek za TM [*]
Newbie

Post autor: Newbie »

ojjj :( to trzymamy kciuki za szybkie wyzdrowienie
Obrazek
Pająk

Post autor: Pająk »

Też trzymam kciuki. Ostatnio jakiś pecha prześladuje forum.
Podajecie coś osłonowego na antybiotyki?
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
Afera

Nie... wet nic takiego nie zasugerował. Pająk wiesz może co mogę mu zaproponować by podał Puszkowi?
Przepraszam, że taka nieogarnięta jestem... po prostu załamuję się, mam ogromne wyrzuty sumienia, że mogłam mu coś takiego zrobić... mój najukochańszy szczur, najbardziej pro-ludzki, a raczej pro-ja, bo tylko ze mną pozwala sobie na przyjemności, wręcz sam się garnie do mnie... jedyny taki ze wszystkich moich 9 szczurów jakie mam i miałam... on jest wyjątkowy... dlaczego akurat jego musiało się to czepić... najsilniejszego szczura w stadzie, z którym mam największą więź... :(
Pociesza mnie fakt, że szybko dostał leki i wygląda lepiej niż wcześniej...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Możesz podać osłonowo lakcid..albo chociaż jogurty naturalne.

Trzymam kciuki za ogonka..niech wraca do zdrówka :-*
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Afera

Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia i otuchy, bardzo tego potrzebuję a przede wszystkim Punio. Mój partner był z Puniem u weta jakąś godzinę temu znów dostał antybiotyk i glukozę. Do tego kupiłam nutridrink i strzykawką wcisnęłam mu do pysia ok 2,5 ml - więcej nie chce nawet nie połyka tylko siedzi taki umazany. Zrobił jedną maniunią kupkę z dużą ilością śluzu... brzuszek ma wodnisty. Wet powiedział, że nie jest tragicznie, jutro jeszcze na antybiotyk i zobaczymy co będzie się działo, dostaniemy później do domu coś na wzmocnienie jeśli po tej 3 serii będzie znacząca poprawa. Jeść dalej nie chce tylko pije... ale teraz już mniej po tym jak wcisnęłam mu nutridrinka. Ile na dzień mogę mu tego dać? Na opakowaniu jest określona ilość dla ludzi a dla szczurka? Na forum w temacie Nutridrinka nie znalazłam na to pytanie odpowiedzi.
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Afera

Jest postęp zlizał razem 3,5 strzykawki czyli 6,5 ml. Pierwszą wcisnęłam na siłę pozostałe sam zlizał.
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Afera

Poszły 4,5 strzykawki! :) Sam zaczął zlizywać. :) To jest 8,5 ml. Super na pewno mu to dobrze zrobi. Prezesik też dostał nutridrink dla lepszej formy po kastracji, wypił 6 ml.
Przepraszam za post pod postem ale jestem tak podekscytowana!
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

ja daje nutri na talerzyk i wylizuja nie ma co meczyc strzykawkami.. a reszte zamroz w normalnej foremce do kostek do lodu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Jordan tylko Punio nie chce zlizywać z talerzyka, jest za słaby dlatego strzykawką podaję. Trochę sam poliże, trochę muszę mu wcisnąć do policzka (by się nie zakrztusił). Co do zamrożenia już wpadłam na ten pomysł i właśnie się mrożą lody nutridrinkowe. :)
9 duszyczek za TM [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”