Maluchy z Warszawy

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

akaniqa

Maluchy z Warszawy

Post autor: akaniqa »

Hej:)

Jesteśmy nowi na forum, to znaczy ja i moje łącznie 15 małych urwisów.

1 maja kupiłam z domowej hodowli dwie śliczne szczurzyczki Dumbo , koło tygodnia temu okazało się, że jedna z dziewczynek zostanie mamą a dziś jestem posiadaczką 13 - nastu narazie jeszcze nieporadnych i nieowłosionych szczurkow. Prawdopodobnie nie były odpowiednio wcześnie oddzielone dziewczynki od chłopców, a sprawcą zamieszania niestety jest któryś z braci.
Maluchy mają dziś czwrty dzień, mamusia bardzo o nie dba a ja staram się zapewnic jej spokój i zdrowe jedzenie.

Jak tylko szczureczki troszkę podrąsną zamieszczę jakieś zdjęcia, dziś mogę wkleić zdjęcie mamusi :)

Jeśli znajdzie się ktoś z Warszawy kto przygarnie którąś kruszynkę to jestem otwarta na propozycje.

http://www.fotka.pl/profil/akaniqa/albu ... 186466fbd5

Pozdrawiam,
Ania
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Re: Maluchy z Warszawy

Post autor: klauduska »

kolejne szczury i to aż 13 :/
no to masz nauczę, że się z psuedo nie kupuje, mam nadzieję..

karm mamę produktami wysokobiałkowymi i poczytaj o diecie matki karmiącej..

radzę dodawać zdjęcia, bo teraz jest zatrzęsienie i nie ma chętnych za bardzo...
akaniqa

Post autor: akaniqa »

Kupiłam je z zaufanego miejsca a to co się wydażyło to musiała być bardzo wczesna wpadka bo malutka miała wtedy około 5 i pół tygodnia.

Z tego co wim to były dwa mioty i w obu przepadkach był inny tata ale ta sama mama. Więc nie wiem czy tata maluchów był po obu rodzicach takich samych co Lunka.

Co do karmy to wyczytałam chyba wszystko co się dało i kramię ja prawidłowo, poza tym to nie móje pierwsze szczurki bo mam te słodziaki już od 8 lat :)
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

no to rzeczywiście "bardzo zaufane miejsce", gdzie sprzedają zaciążone samice ::)
powodzenia w szukaniu domów
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

szczurki w wieku 4 tygodni powinny być już rozdzielone płciami a ty kupiłaś w pseudo ::)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

boże, biedna samiczka, młode w takim wieku :( i w dodatku zaciążona z bratem ::)
to nie była wczesna wpadka bo szczury zostały za późno oddzielone. gdy będziesz rozdzielała swoje maluchy to zrób to najpóźniej po 4,5 tygodnia, bezpieczniej po czterech.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”