moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Izabela

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: Izabela »

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C07883.jpg

Prześlicznie z tym brzuchem wygląda, zresztą bez brzucha też :) Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie, i gratuluję decyzji :-* (jak wiadomo, jestem przeciwniczką usypiania zdrowych klusek, chociaż rozumiem, dlaczego niektórzy takie decyzje podejmują)
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Izabela

Post autor: Izabela »

Zapomniałam, jeszcze to chciałam skomentować:

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C07797.jpg

A właściwie... pozostawiam bez komentarza, taka bezwstydność! :-X :P ;) :D
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

ol. jesteś bezlitosna, ludzie tu już walczą ze sobą, a Ty nam kolejną porcję Ćwirąt szykujesz :D
Coś czuje, że będę słyszeć głosy zupełnie jak Nietoper :P
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Ech, a ja znowu bede musiała szerokim łukiem omijać temat szczupaczkowa, tak by nie oglądać słodkich stópek i małych ogonków wychowanków ol.
Więc, kozystając z tego, że zdjęcia słodkich maluszków nie próbują jeszcze złamać mojej silnej woli, przesyłamy masę dobrej energii szczupaczkom.
Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Energia odebrana, ale jakim łukiem ! proszę mi tu się nie wygłupiać i trawć przy mnie - z hartem ducha lub bez ... ;)

A więc: urodziły się - jeszcze nie wiem ile - Bąbardziątka ;D

Podobnie jak ćwirki przyszły na świat we wczesnych godzinach rannych, może nawet i w nocy, ale mogło mi to umknąć, ponieważ w nocy - sam czub wywinął numer, na wspomnienie którego dotąd włos się jeży !

Sypia we wnętrzu kołdry wyłaniając się ok. godziny 1-2iej, żeby podać mu chrupka. Pochrupał trochę, więc jak zwykle sięgnęłam na drugi koniec łóżka – do szczurzej szafki po wodę, wszystko oczywiście przy zgaszonym świetle - jak to już mamy od 2-3 miesięcy ustalone. Wracam, macam za Hermaniatkiem, nie ma, nie ma też w pudełku, które stoi tuż obok i nie ma w odmętach kołdry, gdzie zanurzyłam ręce aż po ramiona. Pomyślałam, że pewnie musiał równolegle ze mną, tyle że pod ścianą, kiedy ja skrajem, przejść do szczurzej szafki, gdzie też ma siedlisko. Już senna uznałam, że w porządku, jeśli tak sobie życzy, bo często jest, że Herman dzieli noc na dwa i część spędza ze mną, a część gdzie indziej. Zadowolona, że można spać dalej położyłam się, ale jeszcze tak jakoś nie dowierzając, że mógł przemieścić się tak szybko i niezauważenie macałam dalej koło siebie – pusto na całej szerokości, dopokąd mi dłoń nie doszła do szczeliny między łóżkiem a ścianą – a tam wije się futerko ...
Matko boska święta ! biegnąc do światła przewróciłam wiaderko z karmą – Herman zaklinował się w szczelinie, nóżki podrygiwały w próżni, a on trzymając się łapkami drewnianej listwy był unieruchomiony na wysokości klatki piersiowej :'(
odsunęłam łóżko, bo inaczej nie dało się go wydobyć, opadł mi na rękę – dętka !
...

długo go tuliłam, a on z tętnem wkrótce uspokojonym – kłapał...
później bez okazania przesadnej skruchy, wpełzł z powrotem w kołdrę

Nie wydawał żadnych dźwięków, gdybym po prostu obróciła się na drugi bok i zasnęła :-X :-X :-X

Czubie Ty jeden !

Rankiem słyszałam już bąbiątka, ale i tak Stanza wszystko zasłoniła, więc dałam sobie spokój z wybadaniem co, jak i ILE ??!
a kombinowałam za to jak zabezpieczeć tę piekielną szczelinę >:(
IHime

Post autor: IHime »

Haj pisałaś o nocnej przygodzie Hermana, to i mnie serce na chwilę stanęło. Ucałuj nosek cudowny.

Och, już są Ćwirki Bis! Ol, podziwiam, że masz dość siły i miłości do ogoniastych, żeby taką hałastrę ogarnąć. No i czekam z niecierpliwością, co tam aguta wyprodukowała.
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Jejku, głaski dla Hermaństwa! Trochę przesadziła nieskarżeniem się i robieniem do brej miny :-\ .
Ciekawość zżera co też tam się uwiło :D !
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ol. ja Cię zatłukę ! ;D
aguty.......
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Co za Czub wstrętny! Takie rzeczy wyprawiać, kiedy pańcia spi !
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Post autor: ol. »

rekonesans zrobiony: ósemka wijców ! przeskoczyły ćwirki, ale to i tak chyba nienajgorzej :)

i biały rogal na murzyńskich brzuszkach się śmieje :D
maleńkie są i Stanza maleńka, ale o Asche też tak myślałam a wyśmienicie sobie poradziła !
no i takie ciemne, to nie będą ćwirki drugiej generacji, jak myślałam, to bąble-bombardziaki są ;D

Obrazek

Jedno życzenie spełnione, jeszcze jedno i nie mam więcej – żeby w czwartek dobrze poszło...

a ! jeszcze, żebym nie zapomniała, wczoraj Berta miała rujkę, a dziś z rana rzucało Aschką O0
co by tu zrobić żeby jeszcze o Frondziaka być spokojnym :-\

i - jeszcze:
Maniątko dziś popołudniu –
tj. Herman Obrazek
Herman Obrazek
a kuku – Berciak - obecny ! Obrazek
Herman Obrazek
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

No to cudnie! Trzymamy kciuki w czwartek :-*

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C07921.jpg zabiło mnie :D :D :D Mina z serii "a ty to kto?!"
Nie wspominając o cudnym hermankowym pyszczku - ucałuj w ten nochalek i... wąsiki...!
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

To w czwartek moje kciuki bieleją aż z zaciskania!!!Z całych sił,całą sobą... :)
I choć u nas smutek po Agucie Wielkim,u Was nowego życia tyle,tak w sam raz,nie za dużo,nie za mało i pewnie jeszcze w podobnych barwach do tego,który sobie stąd poszedł... ;) Dziś to takie ciepłe pocieszenie dla mnie.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

i my kciukać będziemy w czwartek :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Niezłego stracha Hermaństwo narobiło, dobrze że to się tak skończyło.

No zazdroszczę małych klusek, cudne.
Już mówiłam do mojego mężczyzny, że gdyby tylko bliżej było to bym się nawet nie zastanawiała tylko brała od razu bąble-bombardziaki. Oczywiście gdyby były mi dane :)

Za czwartek trzymam mocno, mocno kciuki i całuję w ten http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C07929.jpg cudny nosek
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:D I znowuż będę cała rozedrgana, wchodząc tutaj...! ;) :P
Małe bąble na pewno znajdą kochające dobre domy, a Ty przez kilka tygodni nacieszysz się nowym życiem, to radosne i budujące :)
Hermanku, uważaj tam na siebie, nie rób więcej takich akcji, bo serce aż truchleje..! ::) W czwartek masz nasze serca, myśli i kciuki bardzo mocne!
Buziaki dla szczupakowa! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”