moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mini

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: mini »

Trzy tygodnie...aż wierzyć się nie chce... <tuli ol.>

Okazuje się, że szczur dał sobie z tym lepiej radę i wszystko układa się bardziej ok, niż mogłoby się wydać patrząc na ogon ;)
Trzymam kciuki - oby tak dalej :-*
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ech,właśnie ciężko tak czasem szczurze imię wpisać w miejscu,w którym nie powinno być...

Delikatnego buziaka ślę w Witaliskowy kikutek ;) Niech chłopina szybko ranę wyliże i wraca do swej wolności,do swych czeluści zakamarkowych! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
ol.

Post autor: ol. »

właśnie -ciężko :( każdego dnia o nim myślę, że przyszła karma, która dawno temu mu smakowała, a później ja o niej zapomniałam... że dojrzały owoce, które kiedyś dzieliłam pomiędzy nim a Baruchem, mogłabym mu dać nei jednego a dziesięć, tak obrodziły w tym roku !
że ten a ten dzień byłby dniem zdejmowania szwów...

dlaczego nie przychodzi skoro słychać tupot jego stóp ?

takie drobiazgi
:(

jeszcze trochę ...

Post autor: alken »

:D uwielbiam te Twoje filmiki
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

ol.,bo ten tupot to tak właściwie do końca naszego życia słychać,widać...Czujemy później Ich jeszcze długo,widzimy Te miejsca,słyszymy Te kroczki...mlaskanie,podgryzanie w tym miejscu,a nie innym...Tego nie sposób pożegnać jednym słowem w podpisie...

A Bombardziaki... ::) To już całkiem inny świat!!! ;D
I jak bardzo adekwatny podkład muzyczny!!! :D
Jakiś tam ogon raz po raz przecinający powietrze,niczym miecz zagłady!... ;) I leżąca na łopatkach ofiara miecza,umierająca już prawie,aczkolwiek z jaką wielką chęcią wcinająca w tej leżącej,półprzytomnej pozycji listka... :D
I nawet pojawienie się Pani Matki nie wszystkich stawia do pionu... ;)
Małe,szalone,zarażające życiem pierdzioszki-bombardzioszki!!! ;D ;D ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Tak! Mozna bez konca oglądac ! Obejrzałem jeszcze zombiaki ( nie widzialem wczesniej). Jak toto slodko spi i "ciamciamciam..."
A co one tam jedzą , brzózkę ? Może swoim tez skubnę :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
MarMar

Post autor: MarMar »

Filmik cudo :D brakuje podpisu w stylu "stado szkodników drzew liściastych w natarciu..." i ta muza :)
(Oczywiście od razu obejrzałam wszystkie z udziałem Bombardziaków ;D ;D ;D )

Nasze chłopaki przesyłają pozdrowienia dla całego stadka i dopytują o zdrowie Wita i Ulriki. Czy Wituś już dziś do stadka na dobre wraca?
ol.

Nietoperrr... pisze:I nawet pojawienie się Pani Matki nie wszystkich stawia do pionu... ;)
mama, gdyby nie zwiała zaraz po wejściu na scenę, zostałaby zmasakrowana i przerobiona na mleko z jeszcze większym zapałem :D

Paul, tak brzózkę (tylko żeby nie było że obrąbałam drzewko - już leżało w lesie zwalone :P )

MarMar dziękujemy i nawzajem ślemy pozdrowienia :) Witalis ze wszystkimi od wczoraj, a dziś również nocki odzyskał takie jakie lubi - ugrzaną miejscówkę w pościeli. A Ulrika, czuje się dobrze, ale te objawy z którymi byliśmy utrzymują się pomimo leczenia, w przyszłym tygodniu robimy powtórkę badania moczu. A jak u Maurycego ? (te-mat ! te-mat !)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

ol. pisze:dlaczego nie przychodzi skoro słychać tupot jego stóp ?
:'( znam to uczucie aż za dobrze :(
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Ol., te Twoje filmiki..! :) :D
Bonanza to jest to! ;D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Obok innych powodów przez które trudniej mi teraz pisać w tym temacie, spostrzegłam że jest również – mnogość stadka...
Nawet jak już się zabieram, żeby zdać relację co u nas to ogrom tego mnie osłabia, i przekładam na dzień następny :-\

No cóż, dziś w skrócie ( 8) ) i w zdjęciach:

Zacznając od najmłodszych – fizycznie nie, ale formalnie do szczupakowa przybył jeszcze jeden ogon – Harfa: Obrazek zostanie z mamą i siostrą :)

Horpyna: Obrazek

O ile Horpyna to panna, która ma zawsze na wszystko czas, to jej siostra jest energiczną panienką z temperamentem.
Z łączeniem nie powino być problemów, bo i brązowe ciocie i białe a także wujek już bombardziaki odwiedzali na fotelu. Żadne nie wykazywało agresji, za to wszyscy po kilku chwilach kapitulowali przed watahą, która we wszystkich dużych zozpoznawała – MAMEEEE ! JEEEŚĆ !
Po czym duże uciekało gdzie pieprz rośnie :D

Przed prawdziwą mamą na siłę wkładaną do klatki najpierw tańczy się dziki taniec w podskokach, a potem podkopuje się pod nią bez zmiłuj. Stanza oblężona przez stado popiskujących wijców ma czasami minę męczennicy ::)
Coraz mniej czasu spędza z dzieciarnią (a i to co spędza nie jest całkowicie dobrowolne ;) ), tak jak Asche najwyraźniej woli wieczne wakacje pośród dużych.

Widać różnicę w rozwoju między nią a siostrą, już nawet nie po ogonku je odróżniam, ale po główce – Fronda urosła, Stanza pewnie też, ale znacznie mniej, jest mniejsza i bardziej koścista, a startwały z tego samego miejsca :-\ No cóż, jeszcze tydzień przed agutką - ostatni tydzień. Dla mnie też z tymi cudnymi dzieciakami o tysiącu łapek i wąsików, ech, jak z bicza trzasnął …

zdjęcie sprzed kilku dni (dziś pyszczki sa już dłuższe), ale fajne, bo z mamą: Obrazek

a oto i sama Stanza Obrazek

Fronda oddaje się skokom i wspinaczkom:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
nie zawsze jej się udaje Obrazek ::)

Fronda żyje trochę w swoim-ekstremalnym, trochę w szczurzym świecie, ze mną nie szuka specjalnie kontaktu, ale jak ma jakiś interes – przyjdzie ;)

Bertolda jest moją skrytą ulubienicą wśród agutek. Do późnego wieczora kręci się przy człowieku i od samego rana, często i w nocy przemyka mi koło ramienia jej szczupła postać. Teraz właśnie siedzi obok w rurze, oczy jej się kleją, ale podnosi głowę, żeby ją drapnąć pod bródką, nie jakieś wielkie głaski, ale miła jest jej niewymuszona (i bezinteresowna) chęć kontaktu. Przeczuwając w niej materiał na szczurzego wędrowca zabieram ją raz po raz na obchód mieszkania, szkoda kocie wonie nie sprzyjają zanadto rozwojowi tej jej pasji. Za to naparapetowym stworem jest bardzo często:

Obrazek Obrazek Obrazek

z Frondą Obrazek

Grenadyna i Asche - jak dotąd.
Ducha też lubi zwiedzać (zwłaszcza kuchnię ;) ), ale czasami i ją coś przerazi i chowa się za pazuchę. Gren wiernie trwała przy Wicie, podczas jego niedoli: Obrazek,
a on z wdzięczności chyba zajął jej domek :P Wit lubi sobie ostatnio posiedzieć w naklatkowym domku, a że chłopaczysko porosło jak porosło, nikt się tam więcej nie zmieści - Gren kładzie się między domkiem a ścianą...

A tutaj zajada siano: Obrazek

Asche marzyłby się również całodobowy pozaklatkowy żywot, bo widzę często rano jak czeka przy dźwierzach, i pewnie żal jej jest, że aguty już sobie latają, a ona musi czekać na oddźwiernego. Przecież młoda jest, pewnie w wieku Berty, a będące z nią w klatce Ur i Grenadyna lubią sobie pospać. Myślę jakby tu wykombinować coś co by jej odpowiadało, ale uporczywe podgryzanie przez nią stóp tego nie ułatwia :-\
Na zdjęcia nie załapała się tym razem, ale żeby był choć kawałek - to tutaj chyba właśnie ona węszy na poręczy: Obrazek ;)

inne ujęcie z fotela, zdradza nam co tak naprawdę przydażyło się ogoowi Wita: Obrazek - ach te nienasycone aguty :D

Witalis na parapecie, jeszcze z ogonkiem Obrazek
i obecnie :-\ Obrazek

Wynosi jednak ziarenka ze zwykłą werwą i wszystko wskazuje, że oprócz estetycznych, wypadek nie będzie miał innych następstw. W środę idziemy na ściąganie szwów :)
Osłonki na kwiaty zostały udoskonalone wg pomysłu męża sr-oli. Co prawda nie osłonki najprawdopodbniej zawiodły, a moje niedopatrzenie i niepohamowana pasja Frondy urzeczywistniania „szybciej, wyżej, dalej”, ale trochę estetyczniej przy okazji się przy kwiatach zrobiło i miejmy nadzieję, że bezpieczniej dla szczurów.

I jeszcze będzie jeden rozbrajający Uruszek ustrzelony poprzez pręty: Obrazek :-*

No - i koty będą

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

hipnotyzujemy orzeszka Obrazek ;)
Awatar użytkownika
alken

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... 8812-1.jpg hahaha :D rozplask na kaloryferze

bezogonek wygląda rozczulająco, choć pewnie nie zdaje sobie z tego sprawy ;)

a one nie mieszkają wszystkie razem czy ja coś źle zrozumiałam (że aguty bez klatki a inne w klatce itp itd) ?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

ol.

aguty wyłażą przez pręty, więc robią co chcą i kiedy chcą, a Ach już tej sztuki nie posiadła

myślę też co by tu zrobić bo to przeciskanie się, zwłaszcza w przypadku Berty, staje się coraz bardziej bolesne dla oczu (przecisk do połowy - przerwa na jeszcze większy wdech - wyłazi reszta), a nie wiem czy jej samej pewnego pięknego dnia przyjdzie do głowy, ze już za duża jest...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Agutki przecudne... :)
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... 8812-1.jpg Fronda mnie rozbroiła ( człowiek - mucha przy niej wysiada! ;D )
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C08378.jpg a to jest jak fotka dla Amnesty International :D ;)
Wit wygląda i tak bardzo przystojnie, fajnie że daje sobie radę bez uszczerbku na zręczności :)
Mizianko wszystkim stworkom przesyłamy! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
alken

hah, wyobraziłam sobie wyciskająca się z klatki niczym pasta do zebów z tubki Bertę ::) :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”