Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Venefico

Re: Karmy POLECANE

Post autor: Venefico »

Łatka nie chce jeść Versele Lagi. Za nic. Młode wcinają, a ona ugryzie i zostawi. Chcę teraz kupić im Timę, ale musiałabym kupić od razu 2.5 kg za 40zł i nie wiem czy będą ją jadły ? Wasze szczurki lubią Timę ? Bo podobno wszystkie szczury ją uwielbiają.
Obrazek Carly Obrazek Przylepka Obrazek Chico

Obrazek Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Blanny

Post autor: Blanny »

Moje nie, odkąd w workach dostawaliśmy samą pszenicę i praktycznie nic więcej. Niektórym szczurom będzie to dalej odpowiadać, ale wybrednym - nie..
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

A czy nie wysnuliście tutaj kiedyś wniosku, że w tych większych workach jest więcej pszenicy, a w mniejszych jest ok? (Coś mogłam pokręcić i jeśli tak to przepraszam ;-))
Ale w takim razie lepiej próbnie kupić szczurom Ucztę czy Timę? Gdy ani jednego, ani drugiego wcześniej nie jadły i wybrzydzają dość mocno :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Najlepiej znaleźć kogoś, kto ma te karmy i odkupić próbki ;).

Moje jedzą i ucztę i timmę.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

dzisiaj doszła nam nowa dostawa karmy.
uczta - jestem baaaardzo zadowolona, ostatnio tych poduszeczek owsianych było zaledwie kilka, a w tej paczce jest mnóstwo ! :)
tima - strasznie dużo tych kuleczek ryżowych, zbóż, mało chrupek... ten worek mi się nie podoba.
kupiłam im też krokant jr farma, to mieszam z timą imają co pochrupać.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Ja już miałam składać zamówienie na zooplusie na Timę, ale teraz to nie wiem, może Ucztę, bo jest tańsza za 2,5 kg, a tyle to jeszcze mogę przecierpieć, jakby nie jadły zbyt chętnie.
Albo i ogłoszenie dam, może ktoś się skusi aby odsprzedać próbkę..:)
Moje szczury obecnie same nie wiedzą co by zjadły, na dodatek teraz jesteśmy po wakacjach u mojej mamy, z którą wręcz się awanturowałam o to, że ogony nie są głodne, a to, że wiszą na prętach i gapią się na nią przy każdym jej przejściu przy klatce jest wynikiem tego, że ją podle wykorzystują, bo ZAWSZE coś im daje albo do nich mówi lub wypuszcza je z klatki.:P
Nawet XtraVital im nie wchodzi teraz, a chwaliłam jakiś czas temu. No, ale w weekend pobędą trochę same, więc może z braku rozrywek zauważą, że jedzenie jeść trzeba to, które szczur winien spożywać, a nie oczekiwać smakołyków.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Dziś, kupując wapienko dla Paskud, trafiłam wzrokiem Rat&Mouse PRO V&L. Coś mi się przewinęło, że ktoś tego jako smakołyku używa, chwyciłam więc w rękę i kupiłam :P
Ma to postać dużych walców, więc pokruszyłam trochę, co by nie zostawiały po klatce kiedy znudzi im się dziamdzianie większych kawałków. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie, bo wcinają jak opętane :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
klimejszyn
Kontakt:

mini, ja rat&mouse pro też rozwalałam na mniejsze kawałki, jednak moje przez 2-3 dni ładnie jadły, później znalazłam zasikane :P
bez szczurków...
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Dobrze, że piszesz, będę wiedziała aby uważać :)

Generalnie, to ma całkiem niezły skład.. Więc, zastanawiam się czy nie połączyć im tego z karmą na stałe..
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
klimejszyn
Kontakt:

właśnie ja chciałam całkiem na granulat przejść, ale się nie udało :(
a teraz jestem zawiedziona, że taka uboga ta Tima przyszła, za Ucztą nie szaleją. więc teraz mieszkam Timę, ucztę i Krokant jr farma, zobaczymy jak będzie schodzić..
ostatnio się wybredne paskudy zrobiły, bo nawet nie jedzą tych kulek ryżowych z uczty ::)

a w Uczcie znalazłam wielką rybkę ! ;D są normalnie te małe krewetki, ale jedna nam się trafiła rybka suszona, chyba z 4cm długości miała. nie wiem czy to tam miało być, czy nie, ale trochę się przeraziłam ;D
bez szczurków...
Pająk

Post autor: Pająk »

Ja teraz zamówiłam własnie JR Farm Krokant, JR Farm Pokarm dla szczurów i JR Farm Wellness-Food Pokarm dla szczurów. Ostatnio nasypałam obu stadom pierwszego i ostatniego - nic nie zostało. Do przetestowania jeszcze został ten Wellness. Ale generalnie szczury się ucieszyły, pewnie to dla nich miła odmiana i odpoczynek od PRO.
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
Gromowataa

Post autor: Gromowataa »

Moi uwielbiają Ucztę :) Wcinają,że szok właśnie muszę zamówić kolejną paczke. Mi zresztą też się bardzo podoba bo cena jest fajna i składniki urozmaicone ;)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=31458<----Moje chłopaczki : Toudi, Eddy, Fredi, Olinek i Willy <3
Za TM: Jaś- na zawsze w moim serduszku [*]<3 [/color]
Blanny

Post autor: Blanny »

U mnie w worku Timy 2,5kg właśnie było mnóstwo pszenicy, prawie sama. Dwa takie mi się trafiły (dwa ostatnie, które osobno zamawiałam). Teraz kupiłam 15kg Uczty i mam stosunkowo o wiele mniej pszenicy niż tam..

Co to Rat&mouse Pro, kupiłam, przerobiłam, wyrzuciłam. Były fajne - ale do zabawy. Szczury wyrywały sobie, uciekały i zostawiały. Nie jadły. Po prostu się nimi bawiły, walczyły o nie, ale nie jadły. Coś tam podgryzły i nic więcej.

gosja, jak jesteś z Wawy, to mogę Ci odsprzedać trochę Uczty na spróbowanie.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Mam do Was pytanie. Czy wiecie co to za karma? Jak według Was wygląda? Czy wygląda zachęcająco, czy jest urozmaicona czy raczej słaba? Czy dalibyście ją swoim szczurom? Wizualnie do jakiej karmy innej marki jest podobna?
Obrazek
9 duszyczek za TM [*]
valhalla

Post autor: valhalla »

Przypomina mi trochę VL Rat Nature, ale coś za dużo ziaren, chyba było ich tam mniej... moje za dużo zostawiały z Rat Nature, musiałam przerzucić się na Timę.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”