moje szczupaki kochane
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: moje szczupaki kochane
albo kiwają łapkami
i nagle tabliczka na kijku rodem z bajek Warner bros "nie bądź taki, daj dropsa!"
Filmiki cudne, brakuje tylko jakichś dynamicznie pojawiających się strzałek z imionami
... Bo dla mnie chwilowo wszystko co agutowe to Fronda, a wszystko co białe - Urczyk. Tylko, że w tym cudownym rozmnożeniu widzę dwa Urki i gazylion Frond - mniejszych i większych
. Tylko Wit pozostał rozpoznawalny...
Chciałoby się wpaść do Ciebie, zasiąść w fotelu przed takim ruchliwym parapetem i patrzeć, patrzeć...
Chciałoby się wpaść do Ciebie, zasiąść w fotelu przed takim ruchliwym parapetem i patrzeć, patrzeć...
o przepraszam, Urczyk ma krągłości i porzeczki, tego musisz się nauczyć
co do różnych wersji Frondy to się zgodzę 
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Ol. niedługo zacznie sprzedawać bilety na "teatrzyk szczurkowy":P
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Ja muszę swoim zrobić takie wypasione wejście na parapet! To będzie zadanie dla mojego TŻ. Świetny pomysł. 
Mogłabyś pokazać jak wygląda cała ta konstrukcja?
Mogłabyś pokazać jak wygląda cała ta konstrukcja?
9 duszyczek za TM [*]
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C09796.jpg A i mogłabym się dowiedzieć co się stało z biednym ogoneczkiem? 
9 duszyczek za TM [*]
Uszczelki jeszcze w całości, firana takoż, lipa powędrowała do pieca, ale czegóż się spodziewać po lipie
Parapet nadal cieszy się powodzeniem, choć pierwszy entuzjazm to już nie jest. Teraz przyjemnie tam podumać i się dotlenić:
Humbak
i jeszcze bardziej dotlenić
Upiekłam dziś dziobakom marchwianki z mąki orkiszowej i z tahiną zamiast siemienia, ale dostaną dopiero jutro bo nie chcemy żadnych kłopotów żołądkowych
(przy okazji wyszedł mi smaczny placek marchwiowy dla ludziów i totalnie nieudany chleb
)
a tymczasem
– na operę zapraszam
przesławne kawalkady Wita w stosownej oprawie muzycznej: http://www.youtube.com/watch?v=3k3fs9yn3oI
Aferson, co się stało z ogonkiem - pokrótce: była sobie Fronda, była sobie doniczka - Witalis przechodził obok...
jeśli chodzi o naszą konstrukcję, to tak wygląda: http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... 0105-1.jpg – dosyć prymitywna w sumie, na pewno gdyby jakiś majsterkowcz wziął się do rzeczy wyszłoby z tego coś ciekawszego
A w najbliższym czasie, wedle życzeń, będę się starała nakreślić sylwetki pozostałych szprotek - nie może być tak, że Fronda, jakkolwiek barwną postacią by nie była, obejmie monopol na agutkowość
Parapet nadal cieszy się powodzeniem, choć pierwszy entuzjazm to już nie jest. Teraz przyjemnie tam podumać i się dotlenić:
Humbak
i jeszcze bardziej dotlenić
Upiekłam dziś dziobakom marchwianki z mąki orkiszowej i z tahiną zamiast siemienia, ale dostaną dopiero jutro bo nie chcemy żadnych kłopotów żołądkowych
a tymczasem
phi tam, teatrzyk*Delilah* pisze:Ol. niedługo zacznie sprzedawać bilety na "teatrzyk szczurkowy":P
przesławne kawalkady Wita w stosownej oprawie muzycznej: http://www.youtube.com/watch?v=3k3fs9yn3oI
Aferson, co się stało z ogonkiem - pokrótce: była sobie Fronda, była sobie doniczka - Witalis przechodził obok...
jeśli chodzi o naszą konstrukcję, to tak wygląda: http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... 0105-1.jpg – dosyć prymitywna w sumie, na pewno gdyby jakiś majsterkowcz wziął się do rzeczy wyszłoby z tego coś ciekawszego
A w najbliższym czasie, wedle życzeń, będę się starała nakreślić sylwetki pozostałych szprotek - nie może być tak, że Fronda, jakkolwiek barwną postacią by nie była, obejmie monopol na agutkowość
galopek z koszykiem pod koniec
chleby już tak mają że nie wychodzą. a ciastka zasługują na uwiecznienie zanim zostaną skonsumowane
ziewy bezczelne
chleby już tak mają że nie wychodzą. a ciastka zasługują na uwiecznienie zanim zostaną skonsumowane
ziewy bezczelne
ze mną: leszek, kendrick
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C00097.jpg Jakie szczury mają duże łopaty, nie?
Dzięki za foty tego dzieła, będę musiała u siebie coś takiego skombinować, bo fajna sprawa.
U mnie szczury na parapet wchodzą po suszarce na pranie jak jest rozłożona, ale to trochę niebezpieczne jest już parę razy było twarde lądowanie.
Dzięki za foty tego dzieła, będę musiała u siebie coś takiego skombinować, bo fajna sprawa.
9 duszyczek za TM [*]
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C00095.jpg Jęzoreeeeekkkk!

A wdrapywanie się Wita na pościel i skok z łóżka(?) ok 3min - przecudne
A wdrapywanie się Wita na pościel i skok z łóżka(?) ok 3min - przecudne
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Filmik jak zwykle Oscarowy !
Witalis całkowicie zniewala swoim urokiem osobistym
Momenty z kołdrą i koszykiem...spadłam z łóża
Witalis całkowicie zniewala swoim urokiem osobistym
Momenty z kołdrą i koszykiem...spadłam z łóża
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Ziewy przeboskie
A film......
ŚWIETNY!! Nieźle się ubawiłam
Skok i koszyk najlepsze 
A film......
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Dziś będzie o kolejnym agucie o wyrazistym charakterze.
Harfa.
Gzub jest chudy i wypierdkowaty, ale zadzior o uporze osła.
Co jakiś czas słychać awantury. Z miejsc zakrytych - dlatego trudno mi było z początku zidentyfikować prowokatora.
Ponieważ najczęściej słychać było piski Asche, i Asche ostatnio "się wykazywała" to ją przez pewien czas podejrzewałam.
Aż kilka razy prawdziwa obecna awanturnica zapomniała się i zaczęła wyprawiać brewerie na otwartym terenie
- tak Harfa się zdekonspirowała. Wypierdek nikogo się nie boi, wyskakuje w powietrze jak na nią któreś fuknie i za chwilę zaczyna od początku. Kiedy jest przygniecona wije się, ani myśli dać się zdominować, takie małe waleczne ladaco
A celuje w dogryzaniu Asche. Asch czując ją na swoich tyłach już zawczasu stosuje wykop tylnymi nogami jak byk na rodeo, żeby intruz nie zbliżył się za bardzo. Ale pchła i tak swojego dopina i prędzej czy później zdobywa kark upatrzonej ofiary.
Na Ascha niestety ostatnio wszystkie aguty się uwzięły
chyba utworzyły blok opozycji wobec jeszcze niedawnych dyktatorskich zapędów beżyny; jeszcze jakiś czas temu to ona siała postrach, Bondziaki przyjęła najbardziej srogo ze wszystkich, teraz wygląda jakby to się mściło ...
A kto sprawuje władzę obecnie ? Nie mam pojęcia
Ale zakusy Harfy są widoczne
Druga rzecz, nad którą wszystkie aguty siadły-zmówiły się-i wykonują - to że nie będą rosnąć
Nie wiem co jest, czy jakieś niedobory z dzieciństwa czy taka uroda – ale drobizny nic nie rusza ! Wydaje się, że Berta, Fronda i Stanza wcale nie rosną, a wskazania wagi tylko minimalnie prostują owo wrażenie. Stanza ładnie przybrała przez ostatni miesiąc odpoczynku od bondziaków, ale przybrała ciałka, nie urosła. A Harfa ma z nich wszystkich konstytucję najbardziej delikatną. Horpyna lepiej, ale Horpyna prowadzi zgoła inny tryb życia...
o Horpynie jednak innym razem, bo muszę uzbierać trochę materiału zdjęciowego, co łatwym w jej przypadku nie jest
Harfa:
z Witem – czyli największy i najmniejszy szczupak
awantura z Aszeńką
innym razem z Aszeńką – się dotleniamy

(jak widać dotlenianie się chłopców i dziewczyn różni się w sposób istotny
)
a tutaj już dotlenia się Berta z Asche (Berta i Harfa maja bardzo podobne kaptury, ale odróżnić je można po ogonie, i jeszcze wciąż po wzroście oczywiście)
coś w tym dotlenianiu musi być , bo wkrótce ściąga mały tłumik
nawet Wit się zainteresował co tam dają
przy okazji - Ducha w lustrze
Frondziak wypoczywa
Harfa z Horpyną (Harf u góry)
I spożywanie ciasteczek – chciałam zrobić sesję i pochwalić się jak smakowało, ale wszyscy przezornie pałaszowali po kątach
Humbak położył łapę na ciachu i wyglądał na dosyć niezadowolonego faktem, że ma towarzystwo
Hugo obrabiał swój kawałek poza zasięgiem obiektywu
i nawet Asche z Ulriką nie wyglądały jakby się chciały zbytnio dzielić wrażeniami z konsumpcji
Oprócz tego w ten weekend padł bociani rekord na łące za domem – zleciało się aż pięć :

Harfa.
Gzub jest chudy i wypierdkowaty, ale zadzior o uporze osła.
Co jakiś czas słychać awantury. Z miejsc zakrytych - dlatego trudno mi było z początku zidentyfikować prowokatora.
Ponieważ najczęściej słychać było piski Asche, i Asche ostatnio "się wykazywała" to ją przez pewien czas podejrzewałam.
Aż kilka razy prawdziwa obecna awanturnica zapomniała się i zaczęła wyprawiać brewerie na otwartym terenie
- tak Harfa się zdekonspirowała. Wypierdek nikogo się nie boi, wyskakuje w powietrze jak na nią któreś fuknie i za chwilę zaczyna od początku. Kiedy jest przygniecona wije się, ani myśli dać się zdominować, takie małe waleczne ladaco
A celuje w dogryzaniu Asche. Asch czując ją na swoich tyłach już zawczasu stosuje wykop tylnymi nogami jak byk na rodeo, żeby intruz nie zbliżył się za bardzo. Ale pchła i tak swojego dopina i prędzej czy później zdobywa kark upatrzonej ofiary.
Na Ascha niestety ostatnio wszystkie aguty się uwzięły
A kto sprawuje władzę obecnie ? Nie mam pojęcia
Ale zakusy Harfy są widoczne
Druga rzecz, nad którą wszystkie aguty siadły-zmówiły się-i wykonują - to że nie będą rosnąć
Nie wiem co jest, czy jakieś niedobory z dzieciństwa czy taka uroda – ale drobizny nic nie rusza ! Wydaje się, że Berta, Fronda i Stanza wcale nie rosną, a wskazania wagi tylko minimalnie prostują owo wrażenie. Stanza ładnie przybrała przez ostatni miesiąc odpoczynku od bondziaków, ale przybrała ciałka, nie urosła. A Harfa ma z nich wszystkich konstytucję najbardziej delikatną. Horpyna lepiej, ale Horpyna prowadzi zgoła inny tryb życia...
o Horpynie jednak innym razem, bo muszę uzbierać trochę materiału zdjęciowego, co łatwym w jej przypadku nie jest
Harfa:
z Witem – czyli największy i najmniejszy szczupak

awantura z Aszeńką
innym razem z Aszeńką – się dotleniamy

(jak widać dotlenianie się chłopców i dziewczyn różni się w sposób istotny
a tutaj już dotlenia się Berta z Asche (Berta i Harfa maja bardzo podobne kaptury, ale odróżnić je można po ogonie, i jeszcze wciąż po wzroście oczywiście)
coś w tym dotlenianiu musi być , bo wkrótce ściąga mały tłumik

nawet Wit się zainteresował co tam dają

przy okazji - Ducha w lustrze
Frondziak wypoczywa

Harfa z Horpyną (Harf u góry)
I spożywanie ciasteczek – chciałam zrobić sesję i pochwalić się jak smakowało, ale wszyscy przezornie pałaszowali po kątach
Humbak położył łapę na ciachu i wyglądał na dosyć niezadowolonego faktem, że ma towarzystwo
Hugo obrabiał swój kawałek poza zasięgiem obiektywu
i nawet Asche z Ulriką nie wyglądały jakby się chciały zbytnio dzielić wrażeniami z konsumpcji
Oprócz tego w ten weekend padł bociani rekord na łące za domem – zleciało się aż pięć :
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C00054.jpg tłoczno tam , że ho
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... =Ducha.jpg ale cudna minka..!
Fajna taka pokaźna gromadka, tyle się dzieje, ruch i energia
Wyczochraj całe to towarzystwo ode mnie i alkoholowych panienek
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... =Ducha.jpg ale cudna minka..!
Fajna taka pokaźna gromadka, tyle się dzieje, ruch i energia
Wyczochraj całe to towarzystwo ode mnie i alkoholowych panienek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... rpyna1.jpg Jak kokoszki 
Widzę, że fascynacja oknem nie przechodzi
Nawet chciałoby się dalej 
Widzę, że fascynacja oknem nie przechodzi
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-