Nieokrzesani Gentelmeni
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Moje dwa rozrabiaki- Tadzik i Norek!
Nie jest dobrze z Tadkiem, ma coś z płuckami. Trudno mu się oddycha, słychać szmery czasem tak głośne, że budzę się w nocy.Kicha w te i wewte. Byliśmy dziś u weta dostał zastrzyk i antybiotyk. Mam nadzieje, że wyzdrowieje 

Trzymam kciuki za Tadzika! Silny chłop, to na pewno wyzdrowieje! Wygłaszcz ich ode mnie
A jak tam z kocicą i maluchami? Zebrałaś już pieniądze na sterylkę?

A jak tam z kocicą i maluchami? Zebrałaś już pieniądze na sterylkę?
Biedny Tadzik.
Na pewno wyzdrowieje! Moje obecnie to samo przechodzą...

9 duszyczek za TM [*]
Nazbierane jużMaszka pisze:A jak tam z kocicą i maluchami? Zebrałaś już pieniądze na sterylkę?

Najgorsze jest to, że muszę oddzielić chłopaków na 2 tygodnie, bo Tadek ma antybiotyk do poidełka.

Nie daj się wrobić w antybiotyk do poidełka, poproś o strzykawkę z porcjami do podawania dopyszcznie - w poidełku nigdy nie wiesz ile antybiotyku przyjął niestety i często może się zdarzyć, że za mało. Plus nie będziesz musiała oddzielać 
Trzymam kciuki za wyzdrowienie

Trzymam kciuki za wyzdrowienie

Podzielam zdanie przedmówczyni... antybiotyk możesz mieszać w odrobinie soku i podawać na łyżeczce, wtedy masz pewność, że szczurek przyjął antybiotyk w 100% razem z sokiem z łyżeczki. 

9 duszyczek za TM [*]
Dzięki Aferson
Tak, bardzo nie chciałam ich rozdzielać
A ja jestem taka ciemna, że nawet bym na to nie wpadła

Tak, bardzo nie chciałam ich rozdzielać

A ja jestem taka ciemna, że nawet bym na to nie wpadła

A więc, że dawno nie pisałam, a dużo się działo . A dokładniej antybiotyk nie działał. Tadek dalej prychał i kichał. No ale czego się spodziewać po weterynarzu od psów i kotów ? Wczoraj pojechałam z pray do doktora Krystiana Rajskiego.
Tadzio dostał 2 zastrzyki, i antybiotyk. Tadek nie ma nic z płuckami, ma chyba zapalenie gardła. Albo ma taką błonkę śluzową która przy oddychaniu tak chrumoli. Ale z ta błonką nie da się nic zrobić. Nie wiem czy to wszystko dobrze napisałam.Ale to coś miej więcej coś w tym stylu. Mam nadzieje, że niedługo Tadek już nie będzie tak prychał
Tak to ogony maja się dobrze Norek ostatnia przez wszystkie wybiegi przesiaduje w szufladzie, ze skarpetkami i przekopuje mi w niej wszystko
Połowa zawartości szafki ląduje na podłodze. Po jakimś czasie znajduje go na końcu szuflady śpiącego.A z Tadzik za to całe wybiegi spędza u mnie na kolanach. Rozwala się na mnie i mam go głaskać za uchem, po brzuchu i jeszcze główce. Trzeba porobić zdjęcia tym leniwcom 
Tadzio dostał 2 zastrzyki, i antybiotyk. Tadek nie ma nic z płuckami, ma chyba zapalenie gardła. Albo ma taką błonkę śluzową która przy oddychaniu tak chrumoli. Ale z ta błonką nie da się nic zrobić. Nie wiem czy to wszystko dobrze napisałam.Ale to coś miej więcej coś w tym stylu. Mam nadzieje, że niedługo Tadek już nie będzie tak prychał

Tak to ogony maja się dobrze Norek ostatnia przez wszystkie wybiegi przesiaduje w szufladzie, ze skarpetkami i przekopuje mi w niej wszystko

Mi się "skarpety na dotarcie" przypomniały hłeh hłehSzeliza pisze:Tak to ogony maja się dobrze Norek ostatnia przez wszystkie wybiegi przesiaduje w szufladzie, ze skarpetkami i przekopuje mi w niej wszystkoPołowa zawartości szafki ląduje na podłodze.

O rety, ja się takiego ogona nigdy nie doczekam... Mnie wszystkie szczury omijają jakbym jakiegoś tyfusa miałaSzeliza pisze: Rozwala się na mnie i mam go głaskać za uchem, po brzuchu i jeszcze główce.

Ja też chcę miziaka wielkiego, ja też! Moich moge pomiziać, ale sami się nie rozwalą na kolanach
Chcę zdjecia twojego dueciku!

Chcę zdjecia twojego dueciku!
Hahahazyberka pisze:Mi się "skarpety na dotarcie" przypomniały hłeh hłehŻebyś się kiedyś nie ździwiła jak ściągniesz buty u koleżanki

A moje prywatne miziaczysko się zawstydziło

Postaram się o zdjęcia

Hmm, coś mi się wydaję, że Cię nie lubię!
W nocy zamiast spać, to przeczytałam cały temat, wszystkie 11 stron.
Zaciekawiły mnie Twoje perypetie związane z łączeniem, szczególnie, że aktualnie sama też jestem w trakcie zaprzyjaźniania moich dziewczyn. No i jestem niewyspana.
No, ale szczurasy to masz przesłodkie. ♥
W nocy zamiast spać, to przeczytałam cały temat, wszystkie 11 stron.

Zaciekawiły mnie Twoje perypetie związane z łączeniem, szczególnie, że aktualnie sama też jestem w trakcie zaprzyjaźniania moich dziewczyn. No i jestem niewyspana.

No, ale szczurasy to masz przesłodkie. ♥
Moi mali przyjaciele: Lady ADHD ♥ MiMi ♥ Śnieżynka ♥ Lila ♥
[*] Gruba ♥ Młoda ♥ Sadza ♥ Pirat ♥ Munia ♥ Siwa ♥
[*] Gruba ♥ Młoda ♥ Sadza ♥ Pirat ♥ Munia ♥ Siwa ♥
Tadkowi skończył się kilka dni temu antybiotyk. I znowu zaczyna prychać. Muszę zadzwonić do weta. Ciekawe czy da się coś z tym zrobić 

Na pewno się da. Jak nie u tego weta to u innego 
Trzymamy kciuki!

Trzymamy kciuki!