Nakashowe ogoniaste

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Re: Nakashowe ogoniaste

Post autor: Kluska123 »

Ale może się spełnią? :)
W każdym bądź razie powodzenia, super by było któregoś dnia przeczytać info, że udało się przedłużyć wiek ogonków :)
wiem, za bardzo się rozmarzyłam, ale wierzę w Ciebie, w Was - Hodowców :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Blanny

Post autor: Blanny »

:-* Dla Orisi na drogę.. Niech biega szczęśliwie z resztą ogoniastych przyjaciół.

Sari jest po prostu śliczny, a ubarwienie Venus po prostu bajeczne. Ten kolor!
A czy Hades nie jest przypadkiem ciut przytłuściutki? :D Mogłabyś niedługo dać jakieś jego fotki? :) Na ostatnich wygląda jak rozpłaszczony tort. 8)
Widzę, że Ziyal wagowo nie odstępuję daleko od braci. :) Wielka babka. ;D

Ja także wierzę, że hodowcom jeszcze uda się naprawić błędy bezmyślnych ludzi i te piękne stworzenia, jakimi są szczury, będą miały szanse na dłuższe życie. :) Swoją drogą muszę dodać, że póki co Zero to zdrowy chłopak. Jeszcze ni razu nie słyszałam, by kichnął. Oby tak dalej i oby jego rodzeństwo było tak samo zdrowiutkie! :)
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Sari to babka. :D W dodatku kastrowana. ;)

Venus jest cynamonkiem, mink + agouti, uwielbiam! ;D ;D

Hades nadal wygląda jak rozpłaszczony tort. ::) Na starość bardzo tyje... rozlewa się już na boki. ::) Hades i Haddoru mają ponad 2 latka i 4 miesiące. :)

Mam nadzieję, że Zero jak najdłużej będzie zdrowy! :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Blanny

Post autor: Blanny »

.. Nie wiem, co mi się ubzdurało, że to facet. ::) Przepraszam, Sari. :D Skoro to babka.. To tym bardziej przepiękna dziewczyna!

U mnie Jimi na starość (no, dopiero ma dwa lata skończone) za to troszkę zrzucił kilo. Widzę go często, jak lata w tę i z powrotem po klatce. A jak otworzę drzwiczki to pierwszy wyskakuje (nierzadko pierwszy i jedyny ::) ) także jeszcze w pełni sił jest. :) Oby Hades i Haddoru byli w pełni sił jeszcze przez co najmniej drugie tyle. :D :D

Mam nadzieję, że nie zapeszyłam zdrówka Zera. Na wszelki wypadek: pfu pfu. :D
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

http://s993.photobucket.com/albums/af56 ... C_3969.jpg No no, nawet mi oczko puszcza ;D
Przepiękna dziewucha :)

ehh chyba każdy marzy o tym by ogony były cały czas zdrowe i żyły o wiele dłużej :(
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Zdrówka Sari! Braciszkowie przesyłają moc uścisków na urodzinki! :)
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
Nakasha
Kontakt:

Dziękujemy. :)

Dzisiaj stado połączyło się z Kiwi i Kokosem. Jeden wspólny wybieg i hop do czystych klatek. :) Kiwi wydaje się być zadowolony z większej liczby towarzystwa, Kokos mniej, ale na pewno szybko się w pełni polubią. :)

Czy już wspominałam, że uwielbiam moje łagodne, akceptujące szczury? Obrazek Mam teraz razem 27 szczurów w jednym stadzie. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Faktycznie, ewenement ;) Zawsze się zastanawiałam, jak to pewnie utrudnione jest dokoptowywanie do dużego stadka. A tu proszę ;) Pewnie alfa- ideał, dobrze wychowuje swoje stado :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
IHime

Post autor: IHime »

Nakasha pisze:Czy już wspominałam, że uwielbiam moje łagodne, akceptujące szczury? Obrazek Mam teraz razem 27 szczurów w jednym stadzie. :)
No nie powiem, zazdraszczam, zazdraszczam. ;) Moje babiszony w siódemkę znieść się nie mogą.
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Jejku,27 szczurów!!! :o A ja swoje ledwo ogarniam... ::) ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Nakasha
Kontakt:

Byłam we Wrocławiu i wróciłam... ;)

Bardzo, bardzo mocno dziękuję Azi za nocleg i mega przyjemne rozmowy! :D Dziękuję też bardzo Licho, Ogoniastej i Białej za gościnę i nadspodziewanie miłe spędzanie czasu. ;D I maris i agaci za spotkanie. :) :) Jesteście cudowne! :* Fajnie też było wymiętosić Wasze szczury. :D

I zbiorowe, szczurze wiadomości....

Po wczorajszym nocnym powrocie do domu obejrzałam dokładnie wszystkie szczury. Kokos nie ma nawet zadrapania, za to Kiwi ma 3 zaropiałe dziaby. :/ Wyczyściłam mu to, dzisiaj idziemy do weta (czy już wspominałam, że jak za długo nas nie ma, to weci się niepokoją, że coś mi się stało?..... ::) ). Nie wiem kto go tak urządził, ale stawiam na Alladyna lub Umberto. Dziaby są już kilkudniowe, nowych brak. :( Na jednym z poniższych zdjęć są razem Kiwi z Umbertem - to tak na zmyłkę, że niby wszystko ok, szczury się dogadały, razem leżakują, nie muszę się martwić i mogę sobie spokojnie jechać do Wrocławia. ::)

W dodatku przed chwilą wymacałam małego guzka pod lewą tylną łapką u Lemmisia. ::) Pewnie to jakiś ropień, poczekamy parę dni i będziemy ciąć... No bo przecież wiadomo, to nie może być tak, że wracam po 8 dniach i wszystko jest ok. ::)

Dziadki się trzymają, chociaż Azaś wyglądał wczoraj niewyraźnie, dzisiaj też, więc również go wezmę na przegląd.

I zdjęcia Liny, mojej obecnie najstarszej seniorki. :) Tylne łapki ma coraz słabsze, ale w końcu za tydzień kończy 2 latka i 8 miesięcy. :D :D Nie ma guzów, jest zdrowa, ma apetyt i nadal lubi sobie zwiedzać. :)

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

A my zmieniliśmy trochę urządzenie i ustawienie klatek. ;) Teraz nasze główne stado ma 2 klatki 100 x 50 x 100 i 100 x 50 x 80, postawione obok siebie i połączone bokiem. ;) Gdy klatki były jedna na drugiej, 90% szczurów gnieździło się w tej górnej, a teraz przynajmniej korzystają z obu. :D Zdjęcia sprzed ok 9 dni.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Nakasha
Kontakt:

Azaś dostał antybiotyk i steryd, nie wiadomo co mu jest... podejrzewamy problemy neurologiczne, wetka mówi, że starość. :( Kiwi też dostał antybiotyk, chitopan i nadmanganian potasu.

Laputek zaczął mi chrumkać i też jest na antybiotyku...

Obrazek
Nakasha
Kontakt:

Nasze wieści Was średnio interesują, ale i tak napiszę.

Lemmiś miał bardzo brzydkiego ropnia:

Obrazek Obrazek Obrazek

Ropień był ogromny, rozległy w środku, przytwierdzony do jelit, a otrzewna była do niego przyrośnięta. :( Operacja była długa i trudna, ale się udała, Lemmiś pięknie się wybudził i nie je szwów. ;)

To pozytyw... ale nie jest tak wesoło...

Dzisiaj odszedł Azarel, adoptowany od Akemi. Miał 2 lata i ponad 5 miesięcy... Mój cudowny agutkowy kapturek. :( :( Już od paru dni słabł, dostawał steryd i antybiotyk, a dzisiaj po prostu odszedł.... zasnął i nie obudził się. :( :(

[*] [*] [*]

Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Przykro mi z powodu Azarelka :(

ale cofnęłam się trochę i widok Liny tak pięknej z urody i z wieku naprawdę krzepi
szczur idealny - niech Ci promienieje na całe stadko :)

http://s993.photobucket.com/albums/af56 ... C_4063.jpg - uchwycony potrząs :D

Zdrowia dla całego stadka :)
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Nakasho, interesują :) Tu zawsze tyle fajnych szczurków :) Tylko zazwyczaj do pisania weny nie ma ;)

Oby Lemmiś dalej szwów nie jadł! :)
I oby Twoi weci mogli znowu się o Was trochę poniepokoić z powodu braku odwiedzin ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”