Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Majaki Nocne

Post autor: ol. »

to jakieś pokrzepienie, że nie tylko moje wykazują spadek aktywności ::)
i jak tam po remedium bananowym ?
IHime

Post autor: IHime »

Manianera, przykro mi, wszystko pożarliśmy na jedno posiedzenie, bezczelnie się oblizując. ;)

Stasiu i Małgosiu, oj tak, a jeszcze do tego odziedziczyła upodobanie do alpinistyki ekstremalnej - im bardziej zakazane miejsce, tym fajniej tam wejść. Niezmordowana dziewczyna. :D

Ol., pokrzepieni. ;)

Byłam u weta z Cookie i Beziutą, znowu. Ta rana nieznanego pochodzenia u Kukinelki goi się bardzo brzydko, czyli wcale, i musiał wkroczyć antybiotyk.
Za to Be-Ziutka znowu łysieje. W badaniu mikroskopowym - brak grzybów i pasożytów. Przednie łapy może sobie sama wyskubywać, bo ją na tym dzisiaj przyłapałam, ale kto jej wyskubuje tylne? Jak ja nie lubię tak nic nie wiedzieć. >:(

No i na koniec przyznam się do czegoś strasznego. Byłam taka zdołowana odejściem Moreli, że przegapiłam Misiowe urodziny. Na szczęście już się zrehabilitowałam tortem bananowo-słonecznikowym.
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Wszystkiego najzdrowszego dla Tchorzliwego Misia :))))))
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
IHime

Bez Moreli jest tak pusto. :'( Zarzekałam się, że na razie nie zamierzam się doszczurzać. Jaaaaasne, wytrzymałam dwa tygodnie. Przyniosłam małą, śmieszną kapturkę od Pauliski. :-* Pierwszy raz zobaczyłam ją, kiedy po nią przyjechałam, wcześniej wiedziałam tylko, że to czarna kapturka. Okazała się cudowna - z szewkiem na podbródku i malowanym ogonkiem. Obrazek Pauliska nazwała ją Bagietką, a mnie to imię szalenie się podoba. Mąż chciał ją przemianować na Bułę, ale nie pozwoliłam. ;) Poza tym, mała jest nieustraszona, nowy ludź jest dla niej fajny, nowa klatka jest super, a Tima pyszna.
Mała ma pasażerów na gapę, więc musi się wyleczyć, zanim trafi do stadka.

(Właśnie słyszę, jak mąż dopieszcza małą w przedpokoju. Już jest jego "kochaniem". ;D )
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

IHime pokaż Bagietkę ;D
I wszystkiego najlepszego dla Misia.
Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Misiowi sto lat i Bagietce tyleż samo - w Majakowych szeregach !

(nie ma co się zarzekać, jak szczur ma być to będzie :) a małe szczebioczące ladaco pełne entuzjazmu w oczach, po raz kolejny udowodni, że chociaż przyjaźń ze szczurem zawsze kończy się za szybko, to warto ją przebyć. Oni wiedzą że warto :))

Kiedy zobaczymy kapturkową śliczność ?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Misiu MIsiu, sto lat !!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Sto lat dla Misiaczka!
I gratulujemy zaszczurzenia! Myślę, że każdy z naszych szczurków chciałby byśmy po jego odejściu przygarnęli kolejną duszyczkę, tyle przecież na forum historii o "robieniu miejsca". Pustki po Morelci Bagietka nie zapełni, ale wypełni inne, równie ważne miejsce.

No i najważniejsze: pooooookaż O0 !
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

IHime pisze:Zarzekałam się, że na razie nie zamierzam się doszczurzać.
Każdy prędzej, czy później pęka ;)
IHime pisze:Mała ma pasażerów na gapę, więc musi się wyleczyć, zanim trafi do stadka.
Mam nadzieję, że szybko się ich pozbędzie i wkrótce pozna resztę towarzystwa.
IHime pisze:(Właśnie słyszę, jak mąż dopieszcza małą w przedpokoju. Już jest jego "kochaniem". ;D )
Ech, mężczyźni w środku są tacy miętcy... :D
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

IHime pisze:(Właśnie słyszę, jak mąż dopieszcza małą w przedpokoju. Już jest jego "kochaniem". ;D )
Ech, mężczyźni w środku są tacy miętcy... :D[/quote]

::) ::) ::)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
IHime

:o Palmyra właśnie gruchnęła z szafki, pociągając za sobą zawartość półki. Przeraziła mnie niemal na śmierć, sama chyba tylko się trochę zdziwiła, że grawitacja nie robi wyjątków. Obejrzałam ją, chyba nic sobie nie zrobiła, tym bardziej, że już lata i szuka kolejnej psoty.

Bagietkę pokażę, a jakże! Tylko za trochę, bo dzisiaj jeden stres już jej zgotowałam - byłyśmy u weta. Jest OK, świerzb pięknie znika, poza tym młoda jest zdrowa. :D
Jest niesamowita! Dzisiaj na przywitanie po pracy przykryłam ją dłońmi, żeby sprawdzić, czy jej ciepło, a ona zaczęła pulsować oczkami. Obrazek Smutno, że siedzi sama w klatce, a ja nie mogę jej poświęcić całego czasu, ale nie ma wyboru. Oby leczenie jak najszybciej zleciało.
Dałam jej na razie hamaczek śmierdzący dziewuchami i od razu przypadł jej do gustu. Teraz śpi tylko w nim.

Kukinelka nareszcie zaczęła się goić! Odetchnęłam z ulgą, ale najbardziej to odetchnęła wetka. :D
Poprzednio byłam taka zaaferowana, że zapomniałam napisać, jak Cookie ostatnio skandalicznie zachowywała się u weta. Wiła się, syczała i piszczała, czyli była w ostatniej fazie przed gryzieniem. Miałam dostać dla niej antybiotyk w zastrzykach na wynos, ale po takich scenach wetka sama zaproponowała wymianę na doustny. ;D
IHime

Uwaga, uwaga, debiutantka na salonach - Bagietka!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Nowy majaczek śliczności! Gratulujemy małej super domku, a Tobie cudnego kapturka!
Dobrze, że Kukiś już lepszy, oby tak dalej!
I Palmyra mała kaskaderka, całe szczęście, że tylko czyni zniszczenia, a nie ulega im sama!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Mocno kciukam za Kuki i szybkie gojenie! :)

A Bagietka jest urocza. :) :) To wspaniale, że dałaś jej domek. :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”