Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Majaki Nocne

Post autor: ol. »

śliczna !
taka drobniutka rzeczywiście jest czy wypada tylko ?
IHime pisze:A Blondyśkę właśnie trafia szlag, bo w tej klatce nie mieści jej się paszcza między pręty i nie może urządzić wieczornego koncertu. ;D
;D

Beziu, Misiu - już cicho sza ! Zdrowia Wam życzę i trzymam kciuki żeby wszystko jutro gładko poszło :)
IHime

Post autor: IHime »

Ol, chyba jest dość drobna, taka szczupła i długa, z wąską główką i pięknymi oczami.

Odliczamy już godziny...
IHime

Już po, właśnie przywiozłam pocerowaną królewnę. Jeszcze mocno niekumata, ale żyje.
Przed operacją dziewczę ważyło 300 gramów. Guz bez szczura waży równo 50.
IHime

Właśnie umarła mi na rękach.
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

IHime, bardzo mi przykro :( trzymalam kciuki, mimo, ze sie tutaj nie udzielalam... :(
dla Trufelki [*]
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

O nie ... Trufelko .. A ja tak wierzyłem, ze będzie dobrze. Biedactwo :( Chociaż umarła w dobrym domku, to jednoczesnie mało i dużo.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Nie wierzę ..tak mocno trzymałam kciuki, liczyłam że będą dobre wieści a tu szok.. IHime bardzo mi przykro, trzymaj się..
..leć bidulu do wielkiej rodziny..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
ol.

nie tak...
nigdy nie zrozumiem tych wyroków

IHime, :'(
IHime

Nie mam pojęcia co się stało. Operacja była ciężka, guz był mocno ukrwiony i stanowił 1/6 masy pacjentki, ale odebrałam Trufelkę wybudzoną, mocno kołowatą, ale kontaktującą. W domu zawinęłam ją w polarki, podetknęłam termofor, żeby się nie wychłodziła i myślałam, że odsypia. Nie odstępowałam jej na krok i szykowałam się na zarwaną noc, żeby jej pilnować. Nagle zaczęła mieć problemy z oddychaniem. Wyciągnęłam ją i próbowałam obudzić, ale nie reagowała. W ciągu kilkunastu sekund przestała oddychać. Próbowałam reanimować (kocham to forum za opis pierwszej pomocy, którego nauczyłam się na pamięć i miałam okazję wypróbować już 2 razy, niestety) póki czułam serduszko i jeszcze długo, długo potem. Nie mogłam przestać, chociaż wiedziałam, że to już bez sensu.
Za każdym razem czuję, że serce wycieka mi przez pięty i już nie wraca w całości. I za każdym razem myślę, że drugiego razu nie przeżyję. A potem pojawia się kolejna bida i wiem, że jej nie zostawię.

Ostatniego wieczora przed operacją Trufelka siedziała w sputniku, najedzona kaszką ryżową po czubki uszu i nagle zaczęła pulsować oczkami. Chwilę delektowałam się widokiem, a potem poleciałam po aparat.
ObrazekObrazek

Białuchy gruchają coraz mniej, Misiulek jest już prawie zdrowy, Beziutka jest dziwnie osłabiona i ma ostry nawrót grzybicy. Dostała jakiś inny niż poprzednio, silniejszy lek.

Blondyś mieszka ze stadkiem, chociaż jeszcze czasem ktoś się awanturuje, a sama delikwentka zarobiła anonimowego dziaba w pyszczek. Najczęściej tłucze Miśka, ale potem śpi z nim w hamaczku. A ja pierwszy raz od miliona lat mam jedną klatkę do sprzątania.
ol.

Tak bardzo chciałam się cieszyć razem z Tobą jej odzyskanym życiem :(
ale dobrze, że wspomniałaś o tym momencie pulsowania i spokoju malutkiej
nie tylko skrzywdzona istota z wielkim guzem ...
los zamknął jej drzwi, IHime, ale dzięki Tobie poczuła chociaż co jest w środku ...
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

[*] dla Trufelki, do której los uśmiechnął się tylko na pożegnanie - by dać jej człowieka o dobrym sercu, imię, ciepło, sytość...
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Strasznie mi przykro. :( :( :( Czasami chcemy pomóc, robimy wszystko co możemy, a to i tak za mało. :(

[*]

Gratuluję łączenia i kciukam za zdrowie! :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
IHime

Taki dzisiaj zakichany dzień, że wrzucam tylko dwa zdjęcia. Za to dzieciaki ślicznie pozowały.
ObrazekObrazek
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
IHime

Zrobiliśmy dzisiaj Blondyśce symboliczną imprezę urodzinową. To nasze pierwsze drugie urodzinki w stadku!
Moja kochana rozbójniczka przy torciku:
Obrazek

Torcik był zrobiony z herbatników przełożonych kremem z kaszki ryżowej i jogurtu, ozdobiony dropsikami jagodowymi.
Obrazek

Może nie wyglądał atrakcyjnie, ale musiał trafić w ogoniasty gust, bo Bagietka chciała połknąć go na raz:
Obrazek

Torcik podałam w klatce, żeby dzieciaki mogły swobodnie robić syf. ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niektórzy po chwili udali się w kąt w spokoju konsumować swój przydział:
Obrazek

Ziutka już nie chrumka, ale cały czas źle wygląda, porfirynkuje i nie ma energii. Bardzo mnie martwi. :'(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”