Chętnie kupię/przygarnę młodą, oswojoną szczurzyczkę.

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Tasia

Chętnie kupię/przygarnę młodą, oswojoną szczurzyczkę.

Post autor: Tasia »

Jak pisałam w temacie. :)
Nie mam jeszcze żadnego szczurka, ale po tym jak teraz przygarnę/kupię, to postaram się znaleźć drugiego. ;>
Mam dość sporą klatkę, zapewnię wybieg, oraz wszystko co najlepsze. :) Nie zamierzam rozmnażać ogonków.
Zawsze marzyłam o Fuzzy. Ale "zwykłe" też mogą być. W końcu wygląd się nie liczy...
Nowy Sącz/Limanowa/Kraków i okolice.
Pozdrawiam.
Trudne sprawy.
Awatar użytkownika
Afera

Re: Chętnie kupię/przygarnę młodą, oswojoną szczurzyczkę.

Post autor: Afera »

Myślę, że lepiej dla Ciebie i dla szczurka byłoby jakbyś wzięła od razu dwa, przykładowo rodzeństwo. Dlaczego? Otóż jako osoba dopiero wdrażająca się w szczurki mogłabyś mieć problem z łączeniem starego szczurka z nowym, a biorąc rodzeństwo unikasz tego problemu. :)
9 duszyczek za TM [*]
Tasia

Też mi się wydaje, że lepiej byłoby wziąć od razy 2, ale moja mama nie chce wyrazić zgody. A jak Tobie się wydaje koniecznie potrzebny jest drugi szczurek? Praktycznie moja mama jest w domu kiedy mnie niema , a jak ona idzie do pray o ja jestem, jeszcze jest pies, który kocha gryzonie i małe kury. (nie, nie jeść :D)
Trudne sprawy.
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

szczury to zwierzeta stadne, które potrzebuja towarzysza tej samej płci, głównie w nocy czy właśnie wtedy kiedy nikogo nie ma i ani człowiek ani zadne inne zwierze mu tego nie zastąpi.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Musisz namówić mamę, bo szczerzę mówiąc nikt nie powinien się zgodzić, żeby szczur żył samotnie. ::)
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

No niestety pomimo wszelakich starań z Twojej i mamy strony szczurek, który jest sam będzie samotny. Szczurki to specyficzne stworzonka, nie można ich porównywać do psa, który też jest zwierzęciem stadnym, a pomimo to może być sam, bo on swoją ludzką rodzinę traktuje jak stado... szczurek niestety tak nie traktuje ludzi, także w żaden sposób nie da się obejść stadności szczurka, muszą być co najmniej dwa. Tak jak wyżej wspomniano szczurki to zwierzaki nocne i to w nocy głównie jest im potrzebne towarzystwo, a my ludzie w nocy śpimy, podobnie jak Twój psiak, także... musisz mamę przekonać aby były dwa, inaczej trzeba będzie zrezygnować ze szczurków i pomyśleć nad takim gryzoniem, który może być trzymany w pojedynkę (np. samiec myszy).
Nie ma praktycznie żadnej różnicy w utrzymaniu i poziomie smrodliwości pomiędzy jednym a dwoma szczurkami, także wzięcie dwóch nie powinno być problemem. :) Jedynie co to są z tego same plusy - dwa szczury = podwójna satysfakcja, podwójna radość. :)
Trzymam kciuki za pomyślne przekonanie mamy na 2 szczurki. :)
9 duszyczek za TM [*]
Tasia

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Może się mamę przekonać... ;>
Trudne sprawy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”