A chętnie

Pozwolisz, że skopiuję z ich tematu adopcyjnego
Chłopak numer 1: Ciekawski, najbardziej śmiały i największy (64g). Bardzo lubi ludzi, czego dowód daje sikaniem na kolana i delikatnym podgryzaniem

Znaki charakterystyczne: urocza czarna plamka w dolnej części brzuszka.

Chłopak numer 2: Śliczny, bardzo ruchliwy (co widać po zdjęciach), chętnie zwiedza nowe miejsca. Zważony dzisiaj - 52g. Pierwszy, który odważył się zjadać mi kaszkę z palca

Znaki charakterystyczne: jasna plamka na końcu pyszczka.

Chłopak numer 3 - jeden z najmniejszych szczurków - zaledwie 38g. Bardzo żarłoczny i ruchliwy, ale u człowieka na rękach siedzi spokojnie i lubi głaskanie

Chłopak nr 4 - ciekawski, ruchliwy, lubi ludzi i mizianie go pod bródką

Waży 54g.

Chłopak nr 5 - drugi najmniejszy szczurek, 38g. Również żarłoczny i sympatyczny w stosunku do ludzi. Posiadacz uroczego ogonka w paski.

Są absolutnie urocze, kochane maluszki. W dzień śpią, a w nocy rozrabiają głośniej, niż moje własne stado

Zakochałam się po prostu na zabój. Miałam wziąć tylko 3, ale jak zobaczyłam, jakiej są wielkości, to bez trudu namówiłam męża na 5

Jednego musieliśmy łapać bo nam zwiał jeszcze tam na miejscu, w ogóle była akcja z transporterem, bo my mamy koci i przez drzwi maluszki wybiegały, trzeba było zakleić, a potem nie mogliśmy się doliczyć szczurów

Ale w końcu się okazało, że wszystko ok i wzięliśmy 5 malców. Teraz są w starej klatce Froda i Czmycha, więc przez kraty nie zwieją.