Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Karmy POLECANE
ja produkty Tukan kojarzę z jakiegoś hipermarketu. widziałam tam kolby, czy coś takiego i przyznam szczerze, że przyjrzałam się im ze względu na niską cenę, ale nie wyglądały zbyt zachęcająco. i nigdy nie sięgnęłam po te produkty... nie jestem pewna, czy to nie wygląda nawet gorzej niż Megan :p
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
u mnie można dostać tę karmę w Kauflandzie
kiedyś koleżanka kupiła dla swego chomika i aż mnie trząchnęło jak ją zobaczyłam
większość to były kolorowe chrupki czyli sama chemia, trochę ziarenek i nic więcej
karma zapewne także nie jest najlepsza choć ja miałam tylko w rękach pokarm dla kanarka i tam szału także nie było. samo ziarno i pełno kolorowego chłamu, nic poza tym. nawet ziarno nie było urozmaicone.
ja ogólnie nie jestem za marketówkami nie tylko gryzoniowymi ale też i dla psów i kotów -.-
lepiej już wydać te 10zł więcej (a czasem cena nawet nieznacznie sie różni) i kupić coś porządnego bo oszczędzać na zdrowiu zwierząt to dla mnie szczyt chamstwa

karma zapewne także nie jest najlepsza choć ja miałam tylko w rękach pokarm dla kanarka i tam szału także nie było. samo ziarno i pełno kolorowego chłamu, nic poza tym. nawet ziarno nie było urozmaicone.
ja ogólnie nie jestem za marketówkami nie tylko gryzoniowymi ale też i dla psów i kotów -.-
lepiej już wydać te 10zł więcej (a czasem cena nawet nieznacznie sie różni) i kupić coś porządnego bo oszczędzać na zdrowiu zwierząt to dla mnie szczyt chamstwa

za TM: Lusia Becia Alfa Pinki Szara
Kitka, lepiej by było, jakbyś się podczepiła pod kogoś, kto zamawia duży worek Versele-Laga Zero Classic - tylko to się kilka osób musi skrzyknąć - karma jest dobrej jakości, szczury ją lubią, a przy zamawianiu dużego worka kosztuje 4zł/kg - trzeba ją uzupełniać białkiem (serki, jogurty, mięsko, kocia/psia karma dobrej jakości), bo sama karma nie jest bogata w białko, do tego można dosypać to, co Ty swoim dosypujesz
Bo ten Tukan wygląda na mieszankę dużej ilosci pszenicy + kolorowe chrupki... czyli niezbyt dobrą 

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Rajuna, rzeczywiście w większości hipermarketów są kiepskie karmy. I nie ma sensu się łudzić, że tam się kupi coś dobrego. Ja sobie właśnie skojarzyłam, że ten Tukan był w Carrefourze, ale tam też jest sporo karm i kolb Vitakraftu. Akurat moje szczury lubią ich kolby
a przy okazji zobaczyłam Tukana. W hipermarketach to można co najwyżej żwirek kupić...
W każdym razie Tukan jest lipny

W każdym razie Tukan jest lipny

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
Nawet ze zdjęcia nie kojarzę.
Po prostu nie zwracam uwagi na to co w marketach sprzedają... ale widać, że nie wygląda zbyt rewelacyjnie...

9 duszyczek za TM [*]
Mam pytanko: maluchy VL nie chcą jeść, Xtravital większości rozsypywały, a Care+ drogie. Jedzą najlepiej z tego wszystkiego, ale też słabo. Muszę wypróbować coś nowego i już nie wiem co.. Zastanawiałam się czy nie zamówić im Uczty dla szczura lub Timy. Musi im coś zasmakować, a nie tylko leży i wietrzeje. Chociaż i tak sypie im mniej, a częściej. Czekam tylko na jakieś wspólne zamówienie bo w zoologu to chyba ciężko dostać? Z góry dzięki 

Co do Tukana, kolby mimo wszystko są bardzo dobre. Wcale nie takie żarówaste, patrzyłam też na skład - jest OK. Inna sprawa, że ja rzadko kolby daję... Więc nie przywiązuję jakiejś mega wagi.
Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Tima tylko przez net do zamówienia.freesound pisze:Mam pytanko: maluchy VL nie chcą jeść, Xtravital większości rozsypywały, a Care+ drogie. Jedzą najlepiej z tego wszystkiego, ale też słabo. Muszę wypróbować coś nowego i już nie wiem co.. Zastanawiałam się czy nie zamówić im Uczty dla szczura lub Timy. Musi im coś zasmakować, a nie tylko leży i wietrzeje. Chociaż i tak sypie im mniej, a częściej. Czekam tylko na jakieś wspólne zamówienie bo w zoologu to chyba ciężko dostać? Z góry dzięki
Jeśli Twoje ogony nie mają problemów z nadwagą, to powinna być ok.
Niestety dla szczurów ze skłonnością do tycia jest zbyt smaczna i w dodatku dość tłusta

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Zbyt smaczna brzmi dobrze
Musze im zakupić. Bo VL już w ogóle nie ruszają i tylko care+ im daje bo nie mam nic innego no i jakieś świeże przysmaki. Dwie są szczuplutkie, gorzej z Coco, ale będziemy dawać z umiarem. Może jak przestane im dawać VL to wróci ochotka 

Żeby tylko nie było, że nie ostrzegałam przed tyciem 
A ja szukam dobrego granulatu do odchudzenia grubych leniuchów. Słyszałam, że VL Rat&Mouse Pro się dobrze sprawdza, prawda to?

A ja szukam dobrego granulatu do odchudzenia grubych leniuchów. Słyszałam, że VL Rat&Mouse Pro się dobrze sprawdza, prawda to?
Ja bym proponowała Labofeed B, jest w formie takich samych wałeczków, ma mniej białka i tłuszczu niż R&M i jest tańszy
Tylko trzeba się dołączyć do jakiegoś grupowego zamówienia, bo jest chyba w 25-kilowych workach.

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
O. A skąd to cudo można zamówić? I jaka jest cena za te 25kg?
Na drugim forum i tutaj były robione zamówienia zbiorowe z Wawy, zapytaj może tam, pewnie będzie więcej chętnych osób
Koszt to 4,44 zł za kg, więc chyba najtaniej ze wszystkich karm. Zamawia się jakoś prosto od producenta, ale nie wiem dokładnie jak. Sama mam u siebie trochę tej karmy, dostałam od klauduski dla moich tymczasów. Szczury na początku ją uwielbiały, teraz już trochę im się znudziła, ale jedzą, bo nie mają wyboru
Stoi w misce dość długo, bo te wałeczki się chyba długo gryzie
Wadą jest, że szczury ją rozwłóczą po całej klatce i często leży w ściółce, ale po prostu czekam, aż pozjadają i wtedy dosypuję nowej. Na szczęście (dla nich
) już niedługo przyjedzie ukochana tucząca Tima 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Smeg, a nie wiesz kto mógłby mi (nawet odpłatnie
) udostępnić 100- 200g ? ja chcę kupić wór, ale nie mam pewności, czy będą chciały cokolwiek tknąć...

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Ok, dzięki za radę. Rzeczywiście tani ten Labofeed
Szkoda, że w takich wielkich workach, ale może znajdą się chętni.