[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [klatka] wybór klatki
ja mam pytanie dotyczące tych plastikowych półeczek z tesco.
bo teraz pisałam z dziewczyną i powiedziała, że te plastikowe rzeczy dla szczura nie są dobre, gdyż szczury praktycznie wszystko co gryzą to pochłaniają i mogą zrobić sobie tym krzywdę. czy to prawda?
bo teraz pisałam z dziewczyną i powiedziała, że te plastikowe rzeczy dla szczura nie są dobre, gdyż szczury praktycznie wszystko co gryzą to pochłaniają i mogą zrobić sobie tym krzywdę. czy to prawda?
u mnie są niepogryzione już od września te same, brak zainteresowani nimi.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Moje szczury gryzą najróżniejsze rzeczy, ale ich nie połykają. Szczury potrafią rozróżnić jadalne (chlebek niamniam) od niejadalnego (plastik czy zwirek tfutfutfu!)
no właśnie też mi się tak właśnie wydaje.
jednak to inteligentne zwierzęta, nie chomiki. ;d
jednak to inteligentne zwierzęta, nie chomiki. ;d
no dokładnie, cokolwiek innego - ubrania, papiery - są pogryzione i postrzępione, ale strzępy te leżą w miejscu zbrodni, a jak widze że coś niejadalnego gryza no to widac ze zaraz wypluwają.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
Ja rozważając wszystkie opcje i to czego oczekuje od klatki wybrałam Furet XL.
- kuweta nie z "papieru"
- malowane pręty
- farba na prętach która szybko nie odłazi
- duże drzwiczki
- składana ale nie dzwoniąca przy każdym ruchu szczura
- dł max. 80cm bo większą ciężko mi się nosi.
- wielka, bo nie umiem meblować ciasnych powierzchni
I chociaż na szczury sobie jeszcze poczekam to klatka już do mnie jedzie
Nie mogłam przegapić okazji, na niemieckim zooplusie -20% więc mam klatkę, sputnika, obcinaczki do pazurków i ciacha dla chomików za jedyne 400zł 
Zabójczo podoba mi się Savic Royal Suite 95 Double ale to nie na moją kieszeń
Myślałam też nad Tridoorem ale odstępy między prętami mnie odstraszyły, jednak nie jestem w stanie przewidzieć co zrobią psy jak szczur by się wydostał kiedy nikogo nie ma w domu.
Jak dojdzie i uszyje do niej mebelki to wstawie foto
- kuweta nie z "papieru"
- malowane pręty
- farba na prętach która szybko nie odłazi
- duże drzwiczki
- składana ale nie dzwoniąca przy każdym ruchu szczura
- dł max. 80cm bo większą ciężko mi się nosi.
- wielka, bo nie umiem meblować ciasnych powierzchni
I chociaż na szczury sobie jeszcze poczekam to klatka już do mnie jedzie

Zabójczo podoba mi się Savic Royal Suite 95 Double ale to nie na moją kieszeń

Myślałam też nad Tridoorem ale odstępy między prętami mnie odstraszyły, jednak nie jestem w stanie przewidzieć co zrobią psy jak szczur by się wydostał kiedy nikogo nie ma w domu.
Jak dojdzie i uszyje do niej mebelki to wstawie foto

Polarowe szczurze mebelki KLIK!
Dogha - dobry wybór!. Ja mam Fureta już ponad trzy lata i bardzo go sobie chwalę. A jeszcze za takie pieniądze! Wstaw link do tej niemieckiej strony, to może inni szczurolubcy skorzystają.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Niestety, na niemieckim zooplusie była promocja -20% tylko do 2 lutego
Ja też z niej skorzystałam i kupiłam Royala za 900 zł zamiast 1300 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
taki OT mały
smeg ile do ciebie szła klatka?
smeg ile do ciebie szła klatka?
6 dni odkąd wysłali mi maila z numerem przesyłki. Po zrobieniu przelewu wysłałam im maila z potwierdzeniem, dzięki czemu zaksięgowali mi go od razu i nie musiałam czekać, aż dojdzie do niemieckiego banku. Tego samego dnia wysłali paczkę.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
To mi jakoś szybko doszła
Od maila wysłanego minęły 2 dni i klaciocha u mnie.
Muszę przyznać że jest super wykonana, ale w sumie to Ferplast
Rodzice stwierdzili, że miała być klatka a nie mebel ale co tam 

Muszę przyznać że jest super wykonana, ale w sumie to Ferplast

mam pytanie, czy taka klatka:
http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... 58-cm.html
dla dwóch dziewczynek wystarczy? oczywiście jak się ją odpowiednio "umebluje".
czy większą?
http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... 58-cm.html
dla dwóch dziewczynek wystarczy? oczywiście jak się ją odpowiednio "umebluje".
czy większą?
Setka, Mufa i Panda.
[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia
Większą, 35cm to za mało
Plus wg kalkulatora http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ jest na jednego szczurka.

hm.
no ok.
to będzie większa, tylko muszę trochę doskładać.
ale jeszcze troszkę czasu mam.
no ok.
to będzie większa, tylko muszę trochę doskładać.
ale jeszcze troszkę czasu mam.
Setka, Mufa i Panda.