Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Blanny

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: Blanny »

Woooow! Super! :) Gratulację! :D :D :D
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

No i widzisz, wszystko poszło nieźle :)cieszę się ! A teraz to chyba w końcu odeśpisz :)
Pięknie wyglądają razem ;)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

;D
odespałam, przez noc była cisza. więc dzisiaj przeniosłam świętą trójcę do dużej klatki. no i znowu zaczęły się kotłowaniny ::)
skończyło się na tym, że Rubi z Czesią śpią razem w koszyczku, a Ares w domku..
pięknie urządziłam klatkę, a już wszędzie walają się papierki ::)

no i jak zmniejszyłam starszym dziewczynom klatkę, od razu łatwiej sprzątać.. wcześniej miałam kolosa 180cm, którego nie dało się rozłożyć na części i musiałam na miejscu każdy koszyczek jechać szmatką, każdy pręcik.. a teraz wrzucam do wanny i heja prysznicem po koszyczkach, prętach i jest super :D
chociaż i tak, jak jakimś cudem będę miała pieniążki, chcę im zmienić klatkę, która będzie miała 100cm długości - idealna była nasza lotnia, w której chciałam je zostawić, ale po rozmontowaniu kolosa okazało się, że lotnia nadaje się tylko na śmietnik :-\

chociaż zastanawiam się, czy nie wrzucić ich do 120stki, w której wcześniej mieszkali chłopcy. klatka niby max na 6 ogonów, panien 7, ale są drobniutkie, spokojnie by im wystarczyła. tylko, że tam odstępy 2,5 no a panny miniaturowe, to pewnie by powyłaziły :-\

ehh, idę sprzątać dalej ;D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Klim, mi w tridoorze dorosłe panny nie przełaziły przez 2,5cm ... Ale Jagódka raz wepchała łeb i mało sobie karku nie skręciła bo nie mogła wyjąć :/ ... Odginałam z mężem szczeble i wypychałam jej pysia do środka.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
klimejszyn
Kontakt:

Noovaa, ale moje panny są naprawdę drobne :( Atirka jest niewiele większa od dorodnej, dorosłej myszy. Keiko z kolei chudzinka straszna. one by chętnie uciekały, bo np Rubi i Czesia też są bardzo szczupłe, a z króliczej klatki nigdy nie wylazły..chociaż no one mają tak niecałe 2,5 odstępy w klatce, udało mi się dorwać, z troszkę mniejszym odstępem.

ale chyba zrobię tak, że pustą 120stkę, nawet bez trocin, ustawię i wrzucę tam dziewczyny i zobaczę, jak to wygląda - czy będą próbowały wyłazić i czy łebki dużo mniejsze od odstępów mają.

bo kurcze, mam 2(teraz 3) szczury w setce i cała kuweta wysypana trocinkami, to na długo starcza. a jak 7 panien mam w 80tce, to co chwilę muszę trociny wymieniać :-X
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

Blanny w porównaniu łączenie szczurków to pestka.Ja jak łączyłam moich samców (kosze) to myślałam ,że dostanę zawału.Piekło ::) Chyba nikt nigdy nie słyszał takich odgłosów :o A co dopiero mówić gdy jeszcze oboje dominują. ::)
Klimku wiedziałam ,że się udaa ! :D
Awatar użytkownika
noovaa

i zobaczę,
Jagódka w tym tridoorze kilka miesięcy siedziała i nie próbowała :P ...
Aż w końcu mało mnie na zawał nie posadziła o.O
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
klimejszyn
Kontakt:

urządziłam 120stkę i wrzuciłam baby, a co ! :D
na razie żadna nie wylazła (tfu tfu !!), ale próbują przeciskać głowy ::) szukają miejsc, gdzie głowa przelezie, zwłaszcza Atira i Keiko - te, o które najbardziej się bałam, że mogą wyleźć, bo najmniejsze ::) no, ale główki wsadzają tak do oczu, po czym się cofają. zobaczymy, mam nadzieję, że nie wylezie żadna, bo mi łatwiej sprzątać, jakoś więcej przestrzeni w pokoju się zrobiło, no i dziewczyny już dwuletnie, to i na przyszłość niższa klatka będzie lepsza :)

a Ares, Rubi i Cześka własnie siedzą razem przy jednej misce ;D
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

ehh, mam wrażenie, że skrzywdziłam Aresa łącząc go z dziewuchami ::)
wcześniej biegał, skakał, szalał. teraz głównie śpi w swoim hamaczku, czasem schodzi coś zjeść. Ruda śpi z nim, a Czesia się alienuje w domku.. i jej też mi szkoda. już nie wiem, co zrobić, żeby było dobrze ::)

a Fluff.. Fluff się zrobił strasznie terytorialny. na wybiegu jest ok, klucha jak zawsze. ale w klatce lubi się na mnie rzucić. zwłaszcza, jak mam miskę. muszę ją postawić szybko, odwrócić jego uwagę, bo inaczej podbiega do miski i rzuca się na rękę :-\
bez szczurków...
Izabela

Post autor: Izabela »

Spoko, będzie dobrze, daj im jeszcze trochę czasu. Ares pewnie jeszcze nie wie za bardzo, gdzie jest jego miejsce i na ile mu wolno, więc woli spać niż łazić po klatce ;) Panny tak samo, trochę czują się zagubione w nowej sytuacji. Po pewnym czasie wszystko się unormuje :) A zrezygnowałaś z łączenia ze starszymi dziewuchami ze względu na stan Demerki, tak?
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
klimejszyn
Kontakt:

Izabela pisze:Spoko, będzie dobrze, daj im jeszcze trochę czasu. Ares pewnie jeszcze nie wie za bardzo, gdzie jest jego miejsce i na ile mu wolno, więc woli spać niż łazić po klatce ;) Panny tak samo, trochę czują się zagubione w nowej sytuacji. Po pewnym czasie wszystko się unormuje :)
mam nadzieję, że wszystko się unormuje, bo trochę się martwię ::)
Izabela pisze: A zrezygnowałaś z łączenia ze starszymi dziewuchami ze względu na stan Demerki, tak?
w sumie zrezygnowałam z łączenia ze starszymi dziewczynami przez to, że one są już takim stadem, gdzie wszystko mają ustalone i jak łączyłam je z Czesią i Rubi, to za nic nie chciały ich zaakceptować, a młodziaki wisiały na prętach smutne i uciekały przed wszystkimi, bo tamte fukały, stroszyły sie... no i nie chciałam ich stresować dodatkowo. tym bardziej własnie, że Demerka z tym guzkiem, Keiko drobniutka z przekrzywioną główką też czasem się nie może odnaleźć, jak za dużo wokół niej się dzieje.

dlatego wolałam Aresa do roczniaków wrzucić, bo one są dwie tylko, więc z nimi się może użerać, a jakby go nagle 7 bab oblazło, ofukało, to mogłoby nie być fajnie :(
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

Ares z dziewuchami żyje sobie już raczej zgodnie.. tylko dzisiaj się o coś pokłócili, że wrzaski słyszałam w kuchni (pokój mam na półpiętrze).. ale na szczęście nic się nie stało. tylko zauważyłam, że Ares w hamaku podkula łapkę.. ale wzięłam go na kolana i od razu zaczął brykać, nastraszył mnie tylko ::)

wciskani w szczury beta glukanu idzie marnie, muszę się z nimi siłować strzykawką.. tzn z większością. a największy problem mam z Muną, która zaczęła się rzucać i celować w rękę zębami ::) więc ją obejmuję rękawem, dociskam do siebie i celuję w pyszczek. a jaka potem obrażona jest ! :D a po chwili leci do mnie znowu :D

dzisiaj mi Rubi z Cześką wylazły z klatki jak im michę dawałam, a nie zauważyłam, że pies mi wparował do pokoju. ale się wystraszyłam jak go zobaczyłam z mordą opartą o klatkę, a szczury paradowały mu przed nosem ::) ale cielak już chyba na tyle się przyzwyczaił do szczurów, że nie muszę się bać. co innego, gdyby akurat biegały np po łóżku, to wtedy by z rozpędu wskoczył chcąc się bawić ::)
no, ale jestem dumna, że tylko patrzył ładnie i pilnował :D
bez szczurków...
Awatar użytkownika
noovaa

A one z niczym same nie zjedzą beta ?
Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

no właśnie nic ode mnie nie chcą ::) musiałabym im michę wstawić z tym, ale wtedy nie wiadomo ile kto zje.
daję im z glukozą, dzisiaj była próba z gerberkiem... nie chcą zjeść z łyżeczki na kolankach ::)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
noovaa

Ja tymczasówkę, jak nie chciała zjeść, zamykałam z łyżeczka w transporterku.

Nie wiem jakim cudem, ale doskonale wiedziała o co chodzi. Od razu leciała do łyżki i zjadała. Najpierw troszkę i podchodziła do wyjścia, a później jak widziała że to nie pomogło, to zjadała całe i znów podchodziła i czekała aż wyjmę o.O.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”