Moderator: Junior Moderator
Mój psiak jest tą karmą zachwycony. Szczury? Niekoniecznie...valhalla pisze: Karma jak dla mnie pięknie pachnie, ale chyba ogony mają inne zdanie, bo jedzą ją z musu.
Ja sama jestem zachwycona. Dla mnie pachnie smakowicieCarlotta pisze:Mój psiak jest tą karmą zachwycony. Szczury? Niekoniecznie...valhalla pisze: Karma jak dla mnie pięknie pachnie, ale chyba ogony mają inne zdanie, bo jedzą ją z musu.
Te karmy zwykle mają jakieś fajne rzeczy. ja moim dodawalem zawsze troszkę suszu itd. Zobaczysz co tam jest w składzietuśka pisze:a ja mam pytanie odnośnie karmy JR Farm uczta dla szczura i uczta szczura light. mam zamiar je wymieszać 50/50. czy mogę do nich dodać jeszcze parę rzeczy ? a mianowicie płatki kukurydziane, dmuchany ryż, susz warzywny i owocowy (suszony własnoręcznie). czy to nie będzie za dużo ? pierwszy raz zamówiłam te karmy, czekam teraz aż przyjdą więc składu dokładnie nie znam, nie wiem co dokładnie i w jakich proporcjach się w nich znajduje
Zgadzam się w 100%. Wystarczy mała torebka ziół dla szczura. Resztę bym wyrzuciła z koszyka.gosja1 pisze:Ada., ja mam dużo zastrzeżeń.
Po co tyle ziół? Moje szczury nie przepadają za ziołami, albo w nich grzebią bardzo wybiórczo. A jeśli masz zioła "dla szczura", to po co "dla koszatniczki"?Dla szczura możesz kupić jeden woreczek dla sprawdzenia, czy w ogóle będą lubiły.
Przy małych szczurkach 0,5 kg XtraVital starczy Ci na bardzo krótki czas. One potrzebują dużo jeść, a i też nie bardzo się opłaca kupować małe opakowanie. Nie wiem ile dokładnie trzeba sypać szczurkom - może to napisze ktoś bardziej doświadczony
Bio koszyk dla koszatniczki też nie wydaje mi się zbyt dobrym pomysłem. Poza tym są w nim znowu zioła. Naprawdę, lepiej kup jeszcze 0,5 kg innej karmy, zamiast tylu ziół. Szczury nie będą jeść ich cały czas.
W jakim celu zamierzasz stosować sianko?