Nasi ulubieńcy
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Nasi ulubieńcy
Super, że się ładnie zagoiło
Tylko kontroluj mu teraz okolice byłych jajek, bo niewyjęte szwy mogą spowodować ropień, nawet jeśli są rozpuszczalne 
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
ojjj prawda u mnie każde szwy powodowały ropnie noo jedynie Gadzinka sie wywineła od ropni;)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
- rainbowbox88
- Kontakt:
Spokojnie, szczur przez cały czas pod kontrolą
w razie problemów od razu zbieramy się do pani doktor, ale wierzę, że nie będzie problemów 
Nasze kochane kulcie: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33994
Ze mną: Strażnik & Kleksik
Za TM: Franklin, Kacper, Rumcajs , Skipper i Harry
- rainbowbox88
- Kontakt:
Z Rumcajsem nadal wszystko w porządku
ostatnio troszkę się o niego martwiliśmy, bo chyba czegoś się przestraszył i sprintem pobiegł do klatki, po czym dostał czkawki i w ogóle nie wychodził z hamaczka aż do następnego dnia... Na szczęście teraz już chyba mu przeszło, nie wychodzi co prawda na wybieg, ale je, ma się dobrze, pozwala się wziąć na ręce i się tuli
zauważyłam, że chłopaki są ostatnio jacyś mało aktywni, śpią cały czas i budzą się tylko na jedzenie i tulenie. Może to ta marna pogoda?
Nie są przeziębieni, ale chyba na wszelki wypadek przemycę im vibovit, żeby ich troszkę wzmocnić 
Głowa do góry, u mnie tak samo.
Moje "pieski" też przejawiają cechy meteorotropizmu.
Od ostatnich kilku dni absorbują wielkie liczby snu, chwilami nie wiem, kiedy wyprowadzać towarzystwo na drugi wybieg, bo gdy zaglądam do nich, to oczka im się kleją.
A wczorajszy wybieg chłopaków ocierał się o granicę ludzkiej wytrzymałości.
Najpierw wziąłem Cypiska, bo reszta spała.
10 minut później obudził się Bolek.
No i w końcu największy śpioch (Pysiek) dołączył do chłopaków 15 minut po Bolku, czyli 25 minut od chwili wzięcia Cypiska.
Z dziewczynami też nie było łatwo.
Otóż, kiedy Marysia wybiegła z klatki z siłą wodospadu, Niunię musiałem niemalże błagać na kolanach, by raczyła wyjść na wspólny wybieg z córką.
Ostatecznie się zgodziła, więc dopiąłem swojego.
Pozdrawiam serdecznie,
Nathan
Moje "pieski" też przejawiają cechy meteorotropizmu.
Od ostatnich kilku dni absorbują wielkie liczby snu, chwilami nie wiem, kiedy wyprowadzać towarzystwo na drugi wybieg, bo gdy zaglądam do nich, to oczka im się kleją.
A wczorajszy wybieg chłopaków ocierał się o granicę ludzkiej wytrzymałości.
Najpierw wziąłem Cypiska, bo reszta spała.
10 minut później obudził się Bolek.
No i w końcu największy śpioch (Pysiek) dołączył do chłopaków 15 minut po Bolku, czyli 25 minut od chwili wzięcia Cypiska.
Z dziewczynami też nie było łatwo.
Otóż, kiedy Marysia wybiegła z klatki z siłą wodospadu, Niunię musiałem niemalże błagać na kolanach, by raczyła wyjść na wspólny wybieg z córką.
Ostatecznie się zgodziła, więc dopiąłem swojego.
Pozdrawiam serdecznie,
Nathan
Ze mną: Marysia, Bolek oraz Pysiek.
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
PS Chciałem jeszcze powiedzieć, że urzekające jest zdjęcie w sygnaturze z tymi ślicznymi pyszczkami. 
- rainbowbox88
- Kontakt:
Nathan, bardzo dziękuję! Uwielbiam to zdjęcie, ale teraz chłopaki są ok. 1,5 raza więksi niż wtedy
Dzisiaj jedziemy z Rumcajsem do weterynarza, wydaje się nieco za bardzo ospały. Ma co prawda apetyt, ale martwimy się tym, że od kilku dni niezbyt chętnie wychodzi poza domek. Kacper przynosi mu jedzenie - nie wiem, czy powinnam to uznać za urocze, czy za powód do obawy
nie wykazuje jednak żadnych oznak przeziębienia, nie piszczy, nic go nie boli. Możliwe, że po prostu złapał lenia, ale chyba lepiej to sprawdzić... Przy okazji pani doktor wyjmie mu szwy, tak na wszelki wypadek.
Zaszalałam dzisiaj i zamówiłam w końcu specjalną trawę dla gryzoni - pudło z ziemią czeka na roślinki, potem może szczurasy odczepią się od naszego nieszczęsnego kwiatka
Dzisiaj jedziemy z Rumcajsem do weterynarza, wydaje się nieco za bardzo ospały. Ma co prawda apetyt, ale martwimy się tym, że od kilku dni niezbyt chętnie wychodzi poza domek. Kacper przynosi mu jedzenie - nie wiem, czy powinnam to uznać za urocze, czy za powód do obawy
Zaszalałam dzisiaj i zamówiłam w końcu specjalną trawę dla gryzoni - pudło z ziemią czeka na roślinki, potem może szczurasy odczepią się od naszego nieszczęsnego kwiatka
Istotnie, apatia Rumcajsa wydaje się troszkę niepokojąca.
Nie wiadomo też, skąd się wziął u niego niepokój, o którym wyżej wspomniałaś (chodzi o brak chęci wychodzenia z klatki).
Wydaje mi się, że może to mieć związek z "przemianą" po operacji.
Myślę, że pani dr powinna w tej kwestii coś pomóc.
No... u mnie największym śpiochem i kochanym leniuchem jest Pysiek, do czasu gdy machnę mu przed nosek przysmakiem. Wtedy staje się najbardziej aktywny z całego stada.
Całuski dla Rumcajsa i Kacperka, z utęsknieniem będę czekał na kolejne wieści.
Wierzę, że wszystko się wyjaśni i będzie OK.
Z pozdrowieniami,
Nathan
Nie wiadomo też, skąd się wziął u niego niepokój, o którym wyżej wspomniałaś (chodzi o brak chęci wychodzenia z klatki).
Wydaje mi się, że może to mieć związek z "przemianą" po operacji.
Myślę, że pani dr powinna w tej kwestii coś pomóc.
No... u mnie największym śpiochem i kochanym leniuchem jest Pysiek, do czasu gdy machnę mu przed nosek przysmakiem. Wtedy staje się najbardziej aktywny z całego stada.
Całuski dla Rumcajsa i Kacperka, z utęsknieniem będę czekał na kolejne wieści.
Wierzę, że wszystko się wyjaśni i będzie OK.
Z pozdrowieniami,
Nathan
- rainbowbox88
- Kontakt:
Szwy i Rumcajs skontrolowane - fizycznie nic szczurciowi nie dolega, co mnie trochę uspokoiło
pani doktor obejrzała go uważnie, obmacała, osłuchała, obejrzała rankę, wycięła kawałek szwa i wszystko poszło jak najbardziej pomyślnie. To pewnie po prostu zimowa apatia, a my spanikowaliśmy 
- rainbowbox88
- Kontakt:
Korzystając z tego, że forum znowu działa, wrzucam najnowszy filmik z chłopakami
można zatytułować go "Rumcajs, złodziej makaronu"
http://youtu.be/tE1V6WVtaiE
Poza tym, chłopaki pokochali ostatnio miodowego melona
.
http://youtu.be/tE1V6WVtaiE
Poza tym, chłopaki pokochali ostatnio miodowego melona
Nieźle Rumcajs szarpnął te kluski. 
A Kacper chwilami sprawia wrażenie siłacza, który jest w stanie podnieść w zębach nawet sztangę (chodzi o ten surowy makaron).
A Kacper chwilami sprawia wrażenie siłacza, który jest w stanie podnieść w zębach nawet sztangę (chodzi o ten surowy makaron).
- rainbowbox88
- Kontakt:
Dawno mnie tu nie było, więc kilka nowych zdjęć
W tym jedno ruszone, ale tak urocze, że nie mogłam się powstrzymać

Pomysł z zasianiem trawy okazał się strzałem w dziesiątkę
W tym jedno ruszone, ale tak urocze, że nie mogłam się powstrzymać

Pomysł z zasianiem trawy okazał się strzałem w dziesiątkę
o mama Rumcajs buszujący w zborzu jest piękny! slicznie wyszedł:)
Pamiętaj ze jutro o 9 was odwiedzam co prawda nie posiedze długo:(
Pamiętaj ze jutro o 9 was odwiedzam co prawda nie posiedze długo:(
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
- rainbowbox88
- Kontakt:
Chłopaki i tak się ucieszą
czekamy 
Rainbowbox88, Kacper przy tej miseczce to taka świnka kochana, i do tego jakie niewinne spojrzenie.
Rumcajs na trawie też niezły słodziak.
No po prostu fotki genialne!
Dziękuję i pozdrawiam!
Rumcajs na trawie też niezły słodziak.
No po prostu fotki genialne!
Dziękuję i pozdrawiam!