Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych, Człapek i Trzpiotek
Posmaruj Altacetem juniorem na kwadrans i zmyj, pomaga
Ucałuj szczurasa w słodki nos, wszystko będzie dobrze! 
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Ale się rozmarzyłam, przypomniało mi się, jak moja Maszka była maleńkim kłębkiem puszku i rozdawała buziaki na prawo i lewovalhalla pisze:Wycałuję
A właśnie, zapomniałam - Mlekołak jest drugim po Frodzie całuśnikiem. I to bezinteresownym, w sensie, nawet jak nie jadłam nic smacznego, to i tak przychodzi dać buziaka. Jak ja dawno nie miałam szczurzego dzieciaczka w stadku (dawno = jakieś pół roku)! Zapomniałam, jakie maluchy są słodkie i kochane
Ale mi narobiłaś ochoty na maluszka
Skąd my to znamyvalhalla pisze:Mój ukochany szczurek, mój przyjaciel, mój mądry alfa. Czasem czuję, że kocham go tak bardzo, aż boli.
Jak Frodo już stawia łapkę na podłożu, to znaczy, że powinno być co raz lepiej, spokojnie
Frodzik już normalnie biega - podobno, bo ja dziś byłam w pracy i na poranny wybieg wypuszczał ich mąż. Już nie piszczy przy dotykaniu łapki. Prewencyjnie będzie dostawał lekarstwo jeszcze 3 dni, ale wierzę, że już będzie dobrze. Zrobiłam (komórką, więc będzie kiepska jakość) filmik, jak pulsuje oczami, nie wiem, czy będzie dobrze widać; wrzucę później, tak jak nowe fotki, bo nie mam czasu niestety teraz
. Wczoraj u weta przeszedł sam siebie - owszem, najpierw ze stresu nabobczył, nasikał, ale potem, po badaniu, kiedy wetka odmierzała leki dla niego, zrobił stójkę, oparł się o mnie i zażądał tym swoim słynnym spojrzeniem - "MIZIAJ!". Miziałam, a on przymknął lekko oczka i zrobił tę swoją błogą minę...
Mlekołak jest absolutnie uroczy. Dzisiaj przekonałam się, że także on potrafi zapulsować oczkami. Lubi, kiedy biorę jego łepek w dwa palce i miziam jednocześnie po główce i pod bródką. Daje całusy i tuli się całym ciałkiem. Jedyna jego wada to gryzienie kanapy, ale to niesforne dziecko, ma prawo psocić
Czmyś jest wspaniałym kapturem. Leniuch, żarłok. Jednak nie jest ciapą czy bezwolną kluchą. Jest w nim naprawdę coś dostojnego. Dopiero z czasem nauczyłam się to zauważać. Czmyś jest pełen jakiejś takiej godności. Bardzo majestatycznie się porusza. Chyba, że skacze po kratach - wtedy to nie majestatyczne, tylko... głośne
Bo Czmysz, jako Bardzo Ciężki Mysz, jednym skokiem potrafi zbudzić cały dom w środku nocy 
Człapek ma zadatki na alfę. Może kiedyś, kiedy Frodo się zestarzeje... chociaż ze zrozumiałych względów nie chcę o tym myśleć. Człapek to wojownik, byłby pewnie innym alfą, niż Frodo. Nieposłuszny, niepokorny, pełen energii. Ale zarazem miziasty i chętny do zabaw z człowiekiem. To chyba najciekawszy charakter w stadzie, chociaż jest dość trudny, bo niejednoznaczny.
Trzpiotek jest inny od brata. Spokojniejszy, bardziej pokojowy. Może przyjaźń z Czmysiem tak na niego podziałała. Widać między nimi więź, inną od tej z bratem, chociaż ta nadal istnieje - Człapek i Trzpiotek trzymają się zwykle razem, zwłaszcza na wybiegach. Trzpiotek ma też więcej cierpliwości do ludzi. Człap lubi mizianie, ale szybko się nudzi i idzie zwiedzać, a Trzpiot potrafi posiedzieć całkiem długo w kochających ramionach. No i w odróżnieniu od brata reaguje na imię
Kurczę, ale wyszedł mi elaborat o szczurzych charakterach
A miałam tylko napisać o stanie Froda 
Mlekołak jest absolutnie uroczy. Dzisiaj przekonałam się, że także on potrafi zapulsować oczkami. Lubi, kiedy biorę jego łepek w dwa palce i miziam jednocześnie po główce i pod bródką. Daje całusy i tuli się całym ciałkiem. Jedyna jego wada to gryzienie kanapy, ale to niesforne dziecko, ma prawo psocić
Czmyś jest wspaniałym kapturem. Leniuch, żarłok. Jednak nie jest ciapą czy bezwolną kluchą. Jest w nim naprawdę coś dostojnego. Dopiero z czasem nauczyłam się to zauważać. Czmyś jest pełen jakiejś takiej godności. Bardzo majestatycznie się porusza. Chyba, że skacze po kratach - wtedy to nie majestatyczne, tylko... głośne
Człapek ma zadatki na alfę. Może kiedyś, kiedy Frodo się zestarzeje... chociaż ze zrozumiałych względów nie chcę o tym myśleć. Człapek to wojownik, byłby pewnie innym alfą, niż Frodo. Nieposłuszny, niepokorny, pełen energii. Ale zarazem miziasty i chętny do zabaw z człowiekiem. To chyba najciekawszy charakter w stadzie, chociaż jest dość trudny, bo niejednoznaczny.
Trzpiotek jest inny od brata. Spokojniejszy, bardziej pokojowy. Może przyjaźń z Czmysiem tak na niego podziałała. Widać między nimi więź, inną od tej z bratem, chociaż ta nadal istnieje - Człapek i Trzpiotek trzymają się zwykle razem, zwłaszcza na wybiegach. Trzpiotek ma też więcej cierpliwości do ludzi. Człap lubi mizianie, ale szybko się nudzi i idzie zwiedzać, a Trzpiot potrafi posiedzieć całkiem długo w kochających ramionach. No i w odróżnieniu od brata reaguje na imię
Kurczę, ale wyszedł mi elaborat o szczurzych charakterach
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Bardzo ciekawie mi czytało
Masz fajne stadko
Nie mogę się doczekać tego filmiku. Chyba muszę też nagrać kamerką wszystkie szczury
(przyda się na pamiątkę).
To dobrze że już z łapką jest dobrze. Masz taaakie miziaste kluchy
moje raczej nie zgarniają do miziania, wolą tylko zwiedzać.
To dobrze że już z łapką jest dobrze. Masz taaakie miziaste kluchy
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Z filmikiem to schrzaniłam, jeszcze go nie wrzuciłam na kompa ;/ Prawdę mówiąc, muszę jeszcze nauczyć się mojego telefonu, bo mam go od niedawna (no dobra, od świąt...) i trzeba mi wprawy. Ale zajmę się tym w najbliższym czasie.
Za to zrobiłam kilka zdjęć zadowolonego z życia szczurstwa
Człapek i Czmych

Mlekołaczek

Starszyzna

Za to zrobiłam kilka zdjęć zadowolonego z życia szczurstwa
Człapek i Czmych

Mlekołaczek

Starszyzna

Nikogo nie rozczuliły pysie starszyzny? No wiecie
Bez serca jesteście 
To jeszcze kilka fotek - Mlekołak odkrywa tunele (spożyte już częściowo przez aguty) a reszta panów się przytula

To jeszcze kilka fotek - Mlekołak odkrywa tunele (spożyte już częściowo przez aguty) a reszta panów się przytula

- madziastan
- Kontakt:
Sliczni panowie
a mi sie wydaje że Robin jest mniejszy od nich :p choc mi nie miesci w dloni
musze w koncu zwazyc moje szczury tak zaniedbalam
baterie do wagi musze kupic :/ a fotki Twoje sa dobre jak moje 
Może kiedyś...
Oj, moim fotkom dużo brakuje
I tak dobrze, że widać na nich szczury 
A to, że Robin jest mniejszy od moich, to prawdopodobnie tym lepiej dla Robina - bo ja mam grubasy i tłuściochy w stadzie, co bez bicia przyznaję i nawet próbuję zwalczyć (z różnym skutkiem)
Zapomniałam dodać - Człapek i Trzpiotek kończą dziś 7 miesięcy!
A to, że Robin jest mniejszy od moich, to prawdopodobnie tym lepiej dla Robina - bo ja mam grubasy i tłuściochy w stadzie, co bez bicia przyznaję i nawet próbuję zwalczyć (z różnym skutkiem)
Zapomniałam dodać - Człapek i Trzpiotek kończą dziś 7 miesięcy!
http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=prz1.jpg to objęcie kumpla ogonkiem to jakby ludzki odpowiednik takiego przygarnięcia drugiej osoby ramieniem, fajnie to wygląda
http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=mii3.jpg słodkie!
http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=mii4.jpg rozpłynęłam się! zjadłabym słodziaka, taki uroczy...
Ale im dobrze na takich piernatach!
Zdjęcia śliczne!
Chłopaczkom wszystkiego najszczurszego z okazji tych 7 miesięcy! Buziaczki dla wszystkich!

http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=mii3.jpg słodkie!
http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=mii4.jpg rozpłynęłam się! zjadłabym słodziaka, taki uroczy...
Ale im dobrze na takich piernatach!
Chłopaczkom wszystkiego najszczurszego z okazji tych 7 miesięcy! Buziaczki dla wszystkich!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... t=mii4.jpg Frodo chomiś odmawiający paciorek
ręka sama się do niego rwie, jak zresztą do innych wylegujących się, uwielbiam obejmować dłonią takie wielkie po królewsku rozparte chłopaczyska http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... nt=m09.jpg
Mlekołak jest już całkiem słusznym podlotkiem, jak zabawnie uszka nastawia ku dołowi http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... nt=m04.jpg taki szczurzy sonar
Mlekołak jest już całkiem słusznym podlotkiem, jak zabawnie uszka nastawia ku dołowi http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... nt=m04.jpg taki szczurzy sonar
My to nazywamy "udawaniem dumbo"ol. pisze: Mlekołak jest już całkiem słusznym podlotkiem, jak zabawnie uszka nastawia ku dołowi http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... nt=m04.jpg taki szczurzy sonar
I Wągik, jak jest "rozmemłany" po spaniuvalhalla pisze:My to nazywamy "udawaniem dumbo"ol. pisze: Mlekołak jest już całkiem słusznym podlotkiem, jak zabawnie uszka nastawia ku dołowi http://s96.photobucket.com/albums/l188/ ... nt=m04.jpg taki szczurzy sonarAguty też tak robią, jak coś spsocą i chcą się przymilić
Zdjęcia nasenne ogromnie, strasznie mi się podobają, są takie śliczne i kojące, że człowiek ma ochotę się pod złożone łapki frodowe wepchnąć, przytulić do ciepłego szczurzego ciałka i samemu taką błogą minę przybrać :*
A Mlekołak się robi ślicznym podrostkiem!
Ze dwa razy nie wiedzieć czemu wyrwało mi się o Limfocycie "Mlekołak", chyba cały miot został dla mnie Mlekołakami
Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Ja czasem chciałabym być tak wielkości szczura i móc przytulić się do Froda całym ciałem
Coś w tym jest, że to takie... Mlekołaki
Haha, ja do Gucia parę razy powiedziałam "Mlekołak" jak jeszcze u mnie byłEntreen pisze: Ze dwa razy nie wiedzieć czemu wyrwało mi się o Limfocycie "Mlekołak", chyba cały miot został dla mnie Mlekołakami...
Coś w tym jest, że to takie... Mlekołaki
Przez ostatni tydzień martwiłam się trochę, bo Mlekołak niechętnie wchodził na górę klatki. Myślałam, że boi się starszych szczurów. Wczoraj sprzątnęliśmy i zmienił się układ hamaków oraz same hamaki i... bez problemu Mlekołak łazi wszędzie. Doszliśmy do wniosku, że musi być gęsto i dużo, no i piętrowy domek od Nietoperrrka jest ulubioną kryjówką małego. Dzięki temu Mlekołak znów częściej wchodzi w interakcje z innymi i oto, jakie są wyniki:
Mlekołak - Frodo: Milcząca sympatia, tulenie. Froduś jest łagodny w stosunku do Mlekołaka (jak zawsze w stosunku do młodszych od siebie). Mają dość zbliżone charaktery - obaj są spokojni, miziaści, rozdają buziaki na prawo i lewo. Jeśli Mlekołak będzie w połowie tak kochany jak Frodo, to mam już kolejnego cudownego przyjaciela
Mlekołak - Trzpiotek: Sojusz przytulawczy. Przesypiają razem pół dnia i wtedy absolutnie nic ich nie budzi.
Mlekołak - Człapek: Mania iskania, pisk, dość brutalnie okazywana czułość... Człapek Mlekołaka? Nie, Mlekołak Człapka. Gdzie by się Człap nie schował, to mały go znajdzie, wyiska i słychać tylko taki skrzek Człapa z norki czy hamaka
Mlekołak - Czmyś: Niecierpliwość. Czmych jest z tych szczurów, które nie mają cierpliwości do młodzieży i dzieci. Na początku przybierał strategię "oleję go, może sam zniknie". Teraz czasem się wkurza. Kilka dni temu pił wodę i Mlekołak uparcie próbował dobrać się do poidełka razem z nim. Czmyś z początku tylko niedbale odpychał go łapką, a w końcu wrzasnął na niego, co samo w sobie jest dość niecodzienne, bo Czmyś rzadko wydaje jakieś dźwięki. Wczoraj natomiast okładał go łapkami. Było to dość komiczne, bo nic mu nie robił, a i Mlekołak kompletnie się tym nie przejmował. A Czmyś - pac łapką, pac jeszcze raz, i obiema naraz... oj, musi się nauczyć trochę cierpliwości, bo Mlekołak jeszcze trochę będzie dzieckiem
Mlekołak - Frodo: Milcząca sympatia, tulenie. Froduś jest łagodny w stosunku do Mlekołaka (jak zawsze w stosunku do młodszych od siebie). Mają dość zbliżone charaktery - obaj są spokojni, miziaści, rozdają buziaki na prawo i lewo. Jeśli Mlekołak będzie w połowie tak kochany jak Frodo, to mam już kolejnego cudownego przyjaciela
Mlekołak - Trzpiotek: Sojusz przytulawczy. Przesypiają razem pół dnia i wtedy absolutnie nic ich nie budzi.
Mlekołak - Człapek: Mania iskania, pisk, dość brutalnie okazywana czułość... Człapek Mlekołaka? Nie, Mlekołak Człapka. Gdzie by się Człap nie schował, to mały go znajdzie, wyiska i słychać tylko taki skrzek Człapa z norki czy hamaka
Mlekołak - Czmyś: Niecierpliwość. Czmych jest z tych szczurów, które nie mają cierpliwości do młodzieży i dzieci. Na początku przybierał strategię "oleję go, może sam zniknie". Teraz czasem się wkurza. Kilka dni temu pił wodę i Mlekołak uparcie próbował dobrać się do poidełka razem z nim. Czmyś z początku tylko niedbale odpychał go łapką, a w końcu wrzasnął na niego, co samo w sobie jest dość niecodzienne, bo Czmyś rzadko wydaje jakieś dźwięki. Wczoraj natomiast okładał go łapkami. Było to dość komiczne, bo nic mu nie robił, a i Mlekołak kompletnie się tym nie przejmował. A Czmyś - pac łapką, pac jeszcze raz, i obiema naraz... oj, musi się nauczyć trochę cierpliwości, bo Mlekołak jeszcze trochę będzie dzieckiem
- madziastan
- Kontakt:
Czytając to, miałam szeroki uśmiech na twarzy
a końcowe zdanie mnie rozbawiło
Może kiedyś...