Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Rajuna

Re: Karmy POLECANE

Post autor: Rajuna »

To jest w temacie własna mieszanka, Renata podawała :) http://allegro.pl/listing/user.php/run? ... d=16153239
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ale właśnie był link do strony internetowej sklepu, nie do allegro :P a ja nie lubię kupować kilku rzeczy u jednego użytkownika przez allegro, wolę taki sklep no, szukam szukam i znaleźc nie mogę ;D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

zmiana Timy na Jr Farm wypadła bezproblemowo, wydaje mi się że nawet chętniej jedzą, ale zauważyłam 2 minusy (tzn 1, drugi w sumie nie jest minusem chyba) - bardziej śmierdzace kupki, zdecydowanie więcej piją. Na razie wzięłam małą paczkę, no ale jeśli kupy przestaną tak cuchnąć to raczej przy niej zostanę.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
blue_turk

Post autor: blue_turk »

dusiaczek pisze:Na razie wzięłam małą paczkę, no ale jeśli kupy przestaną tak cuchnąć to raczej przy niej zostanę.
Kupy nie przestają cuchnąć - od września daję swoim JR Farm i każda kupa to mini broń biologiczna ;) ale smakuje im, więc cierpliwie smród znoszę...
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

ach, czyli JR Farm ma tak w standardzie... xD Nie no, ale jedzą chętniej od Timy, wiec chyba tak czy siak zostanę.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
pipilotti

Post autor: pipilotti »

Hmm, ja w oczekiwaniu na przesyłkę ze szczurzym żarciem kupiłam znowu paczkę Vitapolu Premium. Stwierdziłam, że pachnie...dziwnie (stęchlizną?!). Wizualnie jest w porządku. Mam zatem pytanie: czy ktoś z Was pamięta, jak ta karma pachnie i może mnie ewentualnie uspokoić? Dziwny to jest zapach, ale nie wiem, czy to nie kwestia tych wszystkich dodatków typu rodzynki etc., kupuję Xtravital i nie mam porównania.
Ze mną: Gryzia, Krecia, Toffi
Za TM: Niuniek, Gall, Dżina, Pipi, Lotti, Miu, Puszkin, Maja, Jackie, Hasz, Funia, Milky, Muffinka, Bromba, Blackie
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Czasem kupuję Vitapol Premium Line, dla mnie pachnie normalnie. Możliwe, że duża ilość rodzynek trochę zapach zmienia. ;) Szczuraki na razie wcinają wymieszany z własną mieszanką. :)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Specjalnie otworzyłem własnie nową paczkę Vitapol Premium Line ( bo i tak bym musiał otworzyć za kilka dni, a tak jest zaraz po otwarciu).

Nie pachnie stęchlizną. Pachnie głównie ... orzeszkami ziemnymi i ziołami albo takim suszem warzywnym. Dość przyjemnie i świeżo(szczególnie w porównaniu do rat mouse Pro, który pachnie dziwnie kwaśno). Na pewno nie pachnie wilgocią ani psim/kocim żarciem.

Ja bym wysypał tę karmę do osobnego wiaderka, porządnie obejrzał czy nie ma gdzieś jakiegoś paskudztwa, nie dawał szczurom i zobaczył za kilka dni czy cos sie z tego nie wykluje.
Albo jak masz paragon, to możesz tez od razu zawieść do sklepu i niech sprzedawca poniucha.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
pipilotti

Dziękuję Wam bardzo za opinie. Zaraz przesypię zawartość opakowania do pudełka i będę obserwować. Może ja za bardzo niucham (zaciągam się wręcz), ale nie określiłabym tego zapachu jako "świeży"...Z drugiej strony mam wrażenie, że rzeczywiście te rodzynki przyczyniają się do wytworzenia specyficznego aromatu.
Za TM: Niuniek, Gall, Dżina, Pipi, Lotti, Miu, Puszkin, Maja, Jackie, Hasz, Funia, Milky, Muffinka, Bromba, Blackie
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Moze masz jakąs partię z większa ilością rodzynek ? U mnie główny dający sie rozróznic zapach to orzeszki ziemne.
Obejrzyj torebkę na spawach, czy gdzies nie ma kłaczków moli czy pleśni.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
pipilotti

Przełożyłam zawartość do szklanego pojemnika, obejrzałam dokładnie opakowanie i nic nie znalazłam. Widać jestem przewrażliwiona :).
wystefiona

Post autor: wystefiona »

A czy karma Beaphar jest dobra ? Wczoraj kupiłam i jakoś szczurzynki nie chcą jeść. Wcześniej jak nie mogłam jechać po lepszą karmę jadły przez 2 dni Vitapol. A teraz na nową patrzą jakbym im trutki nasypała.
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

wystefiona karma dobra ale może nie trafiła w szczurzy gust. pokombinuj i posprawdzaj różne karmy. może ktoś tu na forum odsprzeda ci na próbę niewielkie ilości. nie dawaj vitapolu
wystefiona

Post autor: wystefiona »

Nie dajemy już Vitapolu jadły 2 dni, bo w moim miasteczku tylko to było. A coś jeść musiały ;)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Beaphar jest bardzo dobra, zgłodnieją to zjedzą. Mozesz mieszac z Vitapolem Premium Line. Ze zwykłym nie mieszaj.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”