Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Martasz

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: Martasz »

bardzo Ci współczuję ;(
trzymajcie się :**
valhalla

Post autor: valhalla »

Kluska, tak jak napisałaś na drugim forum - trzymaj się dla reszty stada. Dla Ciebie każdy szczur jest bezcenny... pamiętaj, że to działa też w drugą stronę i Ty jesteś bezcenna dla każdego swego szczura!
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Wiem valhalla :( Ale chciałabym żeby dłużej żyły i umierały w śnie, nie w męczarniach :'(
Przecież one na to nie zasługują...
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ech,jak człowiek czasami potrafi zagryzać zęby przez łzy...Dziś taką świetlistą Cię poznałam,magiczną,uśmiechniętą...
A tu serduszko się Twoje ściska...
Wiesz,na silną mi dziś wyglądałaś.Odchodzi jeden,cała reszta zostaje i czeka na Ciebie,tylko Ciebie.I tak w kółko...
Bo tylko Ciebie mają,kiedy część ich odchodzi.
Z moich ogonków tylko jeden,jedyny Zgredek zasnął mi na zawsze,spokojnie na kolanach.Reszta to walka o ich życie...Choroby,ból...Łzy...
Tak jak u ludzi.
Dziś zmarła mi sąsiadka.Dowiedziałam się kilka godzin temu.Starsza pani z pieskiem,gdyby nie piesek,to nikt nie odkryłby jej zwłok.Nie miała rodziny.A piesek ujadał...
Udusiła się.Cierpiała.Zwinięta leżała.
Długo później z synkiem rozmawiałam,bo bardzo dobrze znał tą panią,bawił się z jej pieskiem.Nie pierwszy raz rozmawialiśmy o śmierci.Nie zawsze ta Czarna Pani jest łaskawa i miła...
A synek tylko powiedział,że szkoda,że nie umarła tak,jak Zgredek i zapytał,co teraz z jej pieskiem.
Podejmiesz właściwą decyzję,gdy poczujesz,że to jedyna pomoc.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Kluska123

Co mi pozostało, chociaż się uśmiecham, w końcu to sens życia, być uśmiechniętym.
Wiem, że czekają, kochają, ja je przecież też tak bardzo mocno kocham, cały czas mam nadzieję, że nie widzą zmiany we mnie, nie chcę, żeby myślały, że przestałam je kochać. Jula jest przecież taki delikatny, staruszek mój kochany :'(
Nie chcę się użalać nad sobą, naprawdę. Musiałam się Wam wygadać, w życiu bym nie pomyślała, że poznam tylu wspaniałych ludzi na forum. Dziękuję
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Kuluseczko znów u Ciebie takie trudne chwile, pewnie niezły byłby z nas teraz duet. Już sobie wyobrażam dwie kobity siedzące nad kawą i ze zrozumieniem kiwające głowami. Ciężki ten czas jakiś teraz jest. Ja jeszcze nie wstałam całkiem z kolan ale już wiem że taki moment nadejdzie, choć kilka dni temu byłam w zapaści. Straszne są te pożegnania, uderzają zbyt szybko i bardzo boleśnie.. I chociaż wiem że będę zawsze mam wypisane na twarzy " Dlaczego?"
Uśmiechaj się jak najwięcej,chociaż zaj***** boli to trochę to pomaga .. tak mówią ..
Teraz najbardziej mi brakuje dźwięku chrupania gdy zasypiam, ale uśmiecham się kiedy przypomnę sobie Jej pysia.
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Kluska123

Gdybym potrafiła wyrazić w słowach co teraz czuję...

Ból. Ogromny ból i pustka...

Wybacz mi synku.

Awatar użytkownika
Iguta87

Post autor: Iguta87 »

Kluska.. mogę powiedzieć tylko że ból z czasem się przytępia. Spędzaj też jak najwięcej czasu z tymi którzy zostali, mi to pozwalało zapomnieć chociaż na chwilę. A jak już nie masz siły płakać włącz sobie serial i oglądaj odcinek za odcinkiem- świetnie odwraca uwagę.
Dziewczyny:
Chłopaki:

Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Nietoperrr...
Kontakt:

:-[
Ty smutek,ja radość dzisiaj...Ile te ogonki nam odczuć dostarczają...
Trzymaj się mój aniołku...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
Kluska123

Dzięki Twojej Duszce cały wieczór się uśmiechałam :)
Maluchy na pewno by nie chciały, żebym płakała, w szczególności Filipek, oj dałby mi popalić.

Trudno jest się pogodzić z ich śmiercią, ale zostają wspomnienia i przede wszystkim miłość, która nigdy nie wygaśnie.

Nie zmienię zdania co do liczebności stada, maksymalnie piątka. Nabyłam przez ostatnie tygodnie tyle doświadczenia (niestety w większości negatywnego) i powiem jedno, już nigdy nie będę mówiła, że 6 ogonów to to samo co 4, albo że przy 10 kolejny nie robi różnicy. Jest różnica i to ogromna.

Pozwoliłam sobie po raz ostatni na odrobinę szczęścia - w sobotę przyjedzie do mnie z Warszawy łysolek z malinowymi oczkami

Obrazek

Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało.

valhalla

Post autor: valhalla »

Łysolek przesympatyczny z mordki :)

Też mi się wydaje, że 5 szczurów to liczba bezpieczna, chociaż to zależy, w jakim są wieku. Ja mam szczurki w różnym wieku, od 1,5 roku do 3 miesięcy. Nie chciałam, żeby odchodziły wszystkie naraz - widzę po ludziach na forum, jak strasznie to przytłacza...
(chociaż wiadomo, że nigdy nic nie wiadomo. Przecież Gluś miał przeżyć Froda i Czmysia.)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Nietoperrr...
Kontakt:

Cudny łysolek!Oby choć trochę smutki ukoił! :) Buziaki wielkie dla Ciebie i jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ!!!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
Kluska123

N -I-E D-Z-I-Ę-K-U-J ! :-*
Oby łysolek dojechał, trzymajcie mocno kciuki!
Napiszę o co chodzi, jak już będzie u mnie ::)

Awatar użytkownika
Afa1811

Post autor: Afa1811 »

Trzymam kciuki :)

Długo czekałaś na łysolka i w końcu się doczekałaś, może to Iwanek w czerwonookim wcieleniu? ::)
Awatar użytkownika
Kluska123

Iwanek by za to focha strzelił :D Czasem, jak powspominamy to się za głowę łapię, matko, tyle czasu już minęło, aż trudno w to uwierzyć... Tęsknię za łysolkiem i resztą...

A teraz coś weselszego. Mama (czyli ja :P) się rozchorowała, wróciła wcześniej do domu i dzieciaczki skorzystały:

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”