Dwa małe samce Śląsk

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

mph

Dwa małe samce Śląsk

Post autor: mph »

Jakiś czas temu kupiłem szczurka w sklepie zoologicznym, mimo że nie powinienem tego robić. Po niecałych dwóch tygodniach okazało się, że samiczka jest w ciąży. Przyszło na świat 8 małych, cztery samiczki i cztery samce. Teraz małe mają już trzy tygodnie, niedługo trzeba myśleć o rozdzieleniu ich.
Sześcioro rodzeństwa znajdzie swój nowy dom, zostaną jeszcze dwa samczyki, których niestety nie mogę zatrzymać z moimi samiczkami.
Są czarne, naprawdę ładne, słodkie.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany przygarnięciem ich do siebie ze Śląska - proszę pisać.
Zdjęcia maluchów dodam jutro jak zrobię przy świetle dziennym.
Awatar użytkownika
Frugo_Frugo

Re: Dwa małe samce Śląsk

Post autor: Frugo_Frugo »

mph pisze:Jakiś czas temu kupiłem szczurka w sklepie zoologicznym, mimo że nie powinienem tego robić.
Masz efekty. Daj zdjęcia małych i mamki. ;) Opisz ich charakterki.
mph

Zdjęcia jednak wkleję juro, dziś nie miałem czasu a teraz jest za późno.
Szczurki dziś kończą swój 23 dzień, są bardzo żwawe, ciekawskie, ciągle się bawią, naprawdę bardzo słodkie maluchy :)
Awatar użytkownika
figoifagot

Post autor: figoifagot »

My bylibyśmy chętni na dwa maluszki, nie jesteśmy ze Śląska, ale z transportem nie powinno być problemu :)
Z nami: Dyrektor, Siwy i Ciapaty
Za TM: Tytusek, Marti, Figo, Fagot, Ojciec
mph

Świetnie. Tak więc do oddania będę miał (najprawdopodobniej) dwóch samczyków czarnych. Będzie to pewne po wizycie u weterynarza który sprawdzi dokładnie płeć i sprawdzi ich stan zdrowia. Skąd jesteście?
Awatar użytkownika
figoifagot

Post autor: figoifagot »

U nas tylko samczyki wchodzą w grę :-\ Mam nadzieję, że okażą się pełnojajecznymi bąblami. Jesteśmy z Radomska (110 km od Katowic), poszło PW.
Z nami: Dyrektor, Siwy i Ciapaty
Za TM: Tytusek, Marti, Figo, Fagot, Ojciec
mph

Jednak nie mialem racji co do plci szczurkow. Mam jednego malego samczyka do oddania, jest koloru czarnego, ma 31 dni. Jest przyjazny, wchodzi na reke bez problemu. Bylismy dwa dni temu u weterynarza, jest zdrowy, ma lekko zadrapane oczko ale to przez zabawy z innymi szczurkami, juz mu przechodzi :) Jesli ktos chcialby sie nim zaopiekowac, to prosze o kontakt. Preferuje odbior osobisty na terenie Slaska
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

a szczurki są oddzielone płciami? bo nie wiem czy dobrze rozumiem ale myślałeś że masz 2 małe samce a okazało się że to samiec z samicą? nie mogą być trzymane razem skoro mają już 31 dni!
mph

Spokojnie, są rozdzielone. Jest jeden mały samiec, który szuka nowego domu, ja chętnie bym go zatrzymał ale niestety nie mam już miejsca i raczej mieć go nie będę w najbliższym czasie
mph

Każdy wchodząc do tego działu widzi temat "Dwa małe samce Śląsk". Sytuacja się zmieniła więc zakładam nowy temat odnośnie jednego szczurka
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”