Jak nauczyć szczura różnych sztuczek?
Moderator: Junior Moderator
Jak nauczyć szczura różnych sztuczek?
Witam mam szczurka. Już się do mnie przyzwyczaił i chciałam nauczyć go kilku sztuczek. Ale nie mam pomysłu jakich.
Proszę podajcie mi jakieś propozycje i jak to wykonać. Z góry dziękuję . 
heh
Re: Jak nauczyć szczura różnych sztuczek?
Masz tylko jednego szczura?
Szczur potrzebuje towarzysza, to stadne stworzenia.
Dzięki temu będzie się prawidłowo rozwijał.
Szczur potrzebuje towarzysza, to stadne stworzenia.
Dzięki temu będzie się prawidłowo rozwijał.
zgadzam się z przedmówcą.
A co do sztuczek mogę ci zaproponować np. wchodzenie po schodach. Schodenie jest już trudniejsze.
Zacznij od tego (jeśli masz w domu schody), że postawisz ogona na jednym schodku, a na tym wyżej jakiś smakołyk. Podsadź go na dłoni, daj smakołyk i zachęć, żeby wszedł na następny, na którym też coś będzie.
A co do sztuczek mogę ci zaproponować np. wchodzenie po schodach. Schodenie jest już trudniejsze.
Zacznij od tego (jeśli masz w domu schody), że postawisz ogona na jednym schodku, a na tym wyżej jakiś smakołyk. Podsadź go na dłoni, daj smakołyk i zachęć, żeby wszedł na następny, na którym też coś będzie.
Dzięki przyda mi się to bo mieszkam w domku dwupiętrowym więc mam schody. 
heh
Hej, jestem nowa. Mam pytanie zupełnie nie do tematu. Dlaczego lepiej jest adoptować ogonka?
shadow;), dokup natychmiast drugiego szczura! Bo ogony to zwierzęta stadne... Nawiasem mówiąc, samotny szczurek nie jest szczęśliwy... To tak jakbyś Ty całymi dniami mieszkała w klatce i nikt by Cię nie odwiedzał, tylko raz po raz przychodził nakarmić i pozwalał na wybieganie się... Ale jak byś się czuła, gdybyś całe dnie spędzała sama? Pomyśl i wczuj się w sytuację Twojego szczurka, jak ON się czuje...
ludeczka, nie rób tak nigdy więcej... Wejdź w dział "O szczurach" i napisz tam nowy post... NEW POST jest tam u góry napisane.
Ale skoro już pytasz, to powiem Ci. Adoptując szczurka z forum, masz gwarancję, że ogonki są zdrowe jak ryba, towarzyskie, mądre, oswojone i chętne do zabawy.
W Zoologu, szczury są nieoswojone, nie mamy 100% że są zdrowe, musiałabyś spędzać wiele, wiele czasu na oswajanie ich. Tak więc, jestem za adopcją, a Zoologom mówię STOP!!! 
ludeczka, nie rób tak nigdy więcej... Wejdź w dział "O szczurach" i napisz tam nowy post... NEW POST jest tam u góry napisane.
Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
Więc koleżanka niech nie dokupuje tylko adoptujeVenice pisze:dokup natychmiast drugiego szczura! Tak więc, jestem za adopcją, a Zoologom mówię STOP!!!
U nas duży wybór na forum napewno coś się znajdzie
Agusta, dzięki za poprawkę. Przejęzyczyłam się.
oczywiście miałam na myśli zaadoptowanie z forum. Tak, to prawda. U nas duuuży wybór. 
Ze mną: Edwin