Brygada Er - Er - To już koniec brygady

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
_runa_
Numer GG: 6256121
Kontakt:

Re: Rudy 102 - czyli czterej pancerni bez psa

Post autor: _runa_ »

No nic...chyba już Wam nigdy nie wyadoptuję szczura ;D
ze mną:HenanYaraThujaRufioNamViggo
pamiętam zawsze: gwiazdki wokół tęczy <:3)~
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Może napiszę co u nas słychać ...

Yogulec został wykastrowany. Mieliśmy troszkę przebojów z p. weterynarz, przez co więcej tam nie mam zamiaru wracać, ale ostatecznie Yogi ma się świetnie. Po kastracji zachowywał się jak wzorowy obywatel, jajców nie szukał, nie zwrócił uwagi że coś tam "nie halo" i nie zaczepiał szwów. Wydaje mi się też, że nie był tak obolały na 2gi dzień jak Ninja czy Remi po kastracji. Nie widać było po nim przynajmniej ;).

W niedzielę zaczęłam łączenie ze stadem.
Bałam się okropnie... 2 dni wcześniej udziabał w łapkę Remiego przez pręty. Fukał przy tym, stroszył się i podskakiwał. Ranka nie była duża ... wyglądało to raczej jak zadrapanie przy próbie zabrania łapki z okolicy zębów.

Remiego z Yogulcem już nawet nie łączę. Remi ma osobne wybiegi, kiedy reszta jest zamknięta. Boję się o jego serduszko i wolę mu tego oszczędzić.

Łączenie zaczęłam w ubikacji. Małe pomieszczenie, bez żadnych zakamarków, obce, a do tego kocia kuweta ... ;D
Yogi i Ninja wyglądali jak dwie piłki. Wielkie, napuszone kulki. Ogólnie, pierwsze zapoznanie przebiegało dość łagodnie. Bez większych spięć, czy obrażeń. Chociaż miałam na co popatrzeć.

Jagódka się zestresowała. Najpierw zwrzeszczała Ninję bez powodu, a później wcisnęła się pod moje nogi i spędziła tam głaskana 20min przysypiając. Nefertari ogólnie olała całą nową sytuację. Ona to jest święta. Najmłodsza, a jednocześnie najspokojniejsza ze stada. Lili za punkt honoru sobie wzięła zdominowanie 3x większego od siebie słonia, przez co skakała mu na tyłek i nie wiedziała co robić dalej, a rozCzochrana, kilka razy robiła z nim stójki ... Ale to nie byle jakie stójki !! rozCzochrana moja, jest malutka .. bardzo krótka, mimo że dorosła i już większa na bank nie urośnie. Kiedy zrobiła stójkę przy wielkoszczurze, wyglądała komicznie. I chyba była tego świadoma, bo popatrzyła w górę na jego głowę i zaczęła skakać na 2 łapkach, żeby mu dorównać ;D
Kiedy bateria od laptopa zaczęła się rozładowywać, wrzuciłam całą szóstkę do transportera. Spały tam grzecznie, a Yogi dyskretnie coraz bardziej przesuwał się do stada. Biedny tyle czasu był sam, potrzebował bliskości.
One sobie tam siedziały, a ja wyszorowałam klatkę. Po 2-3 godzinach wpuściłam wszystkie do klatki, gdzie spały do zgaszenia światła. Tylko zgasiłam światło ... masakra! Klatka się buja, wrzaski, piski ...
co się dzieje!?
Biegnę, pędzę, zabijam się o pufkę, o klapki, tratuję kota w końcu zrobiłam salto w powietrzu nad klatką Remiego ... zapalam światło ( zapalarka przy klatce akurat ), a tam Lili bije się z rozCzochraną -.- ufff ... Yogiemu nie odbiło, nie wbija się w tętnice wszystkiemu co dorwie ...
Usiadłam na podłodzę i patrzę. rozCzochrana się wkurzyła, nie spodobało jej się widocznie, że na jej hamaki leje obcy szczur, a stado nie reaguje, więc pobiła wszystko co się rusza. Skakała przy tym jak jakaś małpka i wesoło skrzeczała. Uspokoiło się i wszyscy poszliśmy spać. W nocy jeszcze troszkę się tłukły, ale to głównie Lilka z Czochradłem. One wiecznie się biją, nie wiem co im nie pasuje ;).

Rano rozdzieliłam szczochy i poszłam do pracy, a wieczorem znów wpuściłam Yogiego do klatki i tak już został. W klatce jest tylko odrobinę większy chaos niż przed dołączeniem Yogiego, więc wydaje mi się że łączenie się powiodło. Za to śmierdzi, jakbym wrzuciła tam z 15 Yogich + 5 mniejszych samców :P

To tyle z łączenia. Fotek nie mam, bo mąż zaiwanił mi aparat.

Jakbym miała za mało wrażeń, we wtorek późnym wieczorem uciekła nam kotka. Nie wiem czemu, drzwi były uchylone... może nie domknęłam, może otworzyła .. nie wiem. Szukałam pół nocy z mężem na zmianę. Ślad zaginął. W środę po pracy, jeden sąsiad powiedział że widział ją na klatce.. Nie wiedział kto ma kota, to wyniósł ją 2 bloki dalej :/ . Nosz kurde! Po grzyba on ją dotykał!? Kot z obróżką i dzwoneczkiem na szyi ... no od razu widać że domowy.

W sumie chodziłam prawie 3 godziny, w miejscu gdzie ją zostawił byłam 5 razy. Pytałam ludzi, wieszałam ogłoszenia. Setka ludzi na osiedlu, nikt nie widział kota z dzwoneczkiem ... rozpłynęła się. Po zrobieniu paru kilometrów i obejściu całego osiedla, wróciłam do domu się wypłakać... Powrzucałam ogłoszenia wszędzie, gdzie mogłam ... i siedziałam załamana gapiąc się na klatkę z łączącymi się szczurami.

Po 22;00 zadzwoniła kobieta, że moja kotka siedzi w krzakach, dokładnie tam, gdzie puścił ją sąsiad. Ona biedna się zgubiła... Nie chciała pewnie nawet wyjść, a jakby wyszła to wiedziałaby jak wrócić. A tak... pewnie spanikowała na rękach i nie wiedziała jak wrócić. Nila jak tylko mnie usłyszała, zaczęła głośno miałczeć, wołała mnie. Jakby niedowierzała, że to ja.. chciała podejść, ale nie była pewna czy może. Chwilkę poczekałam wołając aż skusiła się do mnie podejść, wzięłam na ręce.
Pani która zadzwoniła, czekała tam na mnie. Powiedziała że widziała mnie kilka razy jak jej szukam .. inaczej by nie zwróciła uwagi na kota. Więc łażenie cały wieczór po osiedlu się opłaciło :).
Nilka mruczała jeszcze w drodze do domu. W domu była taka szczęśliwa. Widać było jak tryska radością i wita się z każdym centymetrem podłogi. Bała się, że nie wróci, szczególnie że życie w lesie i krzywdę jaką zrobić potrafi kotu człowiek, już zna i na pewno pamięta.

Przez te 2 dni byłam zaryczana i opuchnięta. Nie wyrabiam już psychicznie.

A to z wczoraj:
Nie tylko ja się cieszę że Nila wróciła ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
noovaa

U nas w sumie nuda. Z resztą jak za dużo pisze, to nikomu czytać się nie chce ;)
Stado pięknie się połączyło.

Kilka fotek mam, to się podzielę.

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
Dziadzia ;)
Już niestety nie bardzo chce używać tylnych łapek. Wywala na bok i ciąga za sobą, a pomaga sobie nimi dosłownie odrobinkę.

Obrazek
Tu, połączone stado. Cała szóstka wpakowała się do jednego tunelu. Zanim Ninja mnie zobaczył, spał przyklejony policzkiem i bokiem do krat, bo już się ledwie mieścił.

ObrazekObrazek
I dzisiejsze, czyli: gorrrąąącooo!!
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

matko, aleś się rozpisała w poprzednim poście ;D nie martw się, ja w swoim temacie chyba też do siebie piszę :P
kotka jest przecudowna, z tymi uszkami wygląda jak miś.. ale najbardziej rozczulił mnie ten bobas :
http://s1058.photobucket.com/albums/t40 ... G_5310.jpg :-*

gratulujemy połączonego stadka, trzymam kciuki, żeby sprzeczek nie było :)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Wyszukiwarka nie gryzie
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Nie piszesz do siebie. Czytam to, to to długie też przeczytałam :D

Cieszę się, że kotka się znalazła! :) To najważniejsze.

Wymiziać wszystkie zwierzaki ode mnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa

Klim, Lili bardzo często tak śpi. Ale ona jest nadpobudliwa i tylko się zbliżę i się budzi ;( ... Więc trudno o zdjęcia. Tym razem się udało ;)

Flaumel, cieszę się. To bardzo krzepiące ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Przeczytałam ten dłuugi post.. Już mi się serce krajało na myśl co się z kotką stało a tu nagle Happy End ! Na całe szczęście kotka się znalazła :) Pamiętam jak mi kiedyś mój psiak uciekł (miał około 3-4 miesięcy), zbiegł gdzieś na dół i ani śladu.. Rozpłakałam się i zaczęłam szukać, wchodzę do piwnicy - jestem jakieś dwie klatki dalej (wciąż w piwnicy) a tam mój zagubiony psiak. Chciał podejść ale nie wiedział czy może (podobnie jak Nila :P) lecz kiedy już podszedł i odkrył, że to ja zaczął skakać i lizać mnie jak szalony :D

Piękne to Twoje stadko! Wyczochraj wszystkich ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Przepraszam bardzo - ja czytam! ;D Choć nie zawsze się udzielam.
Widzę szczurze i kocie placki, uwielbiam :D
Wymiziaj zwierzyniec :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

I ja również czytam, ale zaspałam ostatnio i jakoś nie odpisałam ^^"

http://s1058.photobucket.com/albums/t40 ... G_5310.jpg :* :* :* !
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Martasz

Post autor: Martasz »

dobrze, ze kicia się znalazła... a ma medalik z numerem telefonu?? mojej siostrze jak uciekał kot z domu do ludzie nawet o 3 w nocy dzwonili :)
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Ale się rozpisałaś, ja tak nie umiem :D Szczury słodkie są i ciesze sie ze kotka sie znalazla :)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
noovaa

Martasz, już ma ;)
Obrazek
Martasz

Post autor: Martasz »

no to dobrze... choć miejmy nadzieje, że nie zajdzie potrzeba by ktoś dzwonił :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Dobrze, że kotka się znalazła, niech się nie wygłupia na przyszłość i nie straszy tak więcej :P
Ciesze się, że Yogi po kastracji tak świetnie się czuje i że obeszło się bez komplikacji :)
Fajna była ta relacja z łączenia :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”