Paint it Black
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Szczury z piekła rodem
Raczej kupię tran, łatwiej podać płyn, a gdzieś czytałam, że szczurom tran nawet dobrze wchodzi
A moje wybredne są jak nie wiem co, z kapsułką musiałabym się nieźle namęczyć. Betaglukan z kolei w syropie jest drogi no i co ja zrobię z całym dziecięcym syropem? A tran i mnie się przyda, w końcu jesień idzie (brrr...)

Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Ja wsypuję Beta do gerberka, daję wieczorem, a w nocy talerzyk już wylizany 

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Mnie zawsze przeraża dzielenie tabletki (kiedyś musiałam poważnie małą tabletkę na 15 podzielić - masakra), także też wolę tran, zwłaszcza że właśnie również czytałam, iż na futerko dobry (oczywiście przyda się wszystkim, choć futerka ładne mają, ale głównie Kane'usi bo ona bidna takie marne to futercio ma...)
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Mi wetka powiedziała, że betaglukan można wsypywać do gerberka i tak robiłam. Potem ten gerberek dzieliłam proporcjonalnie między oba stada i było ok
A tran nie wiem jak wchodzi, ale Czmyś dostawał kiedyś Efaderm i było to coś w stylu tranu, uwielbiał 

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Ale Beta jest w takiej kapsułce, którą można otworzyć i w środku jest proszek
więc sprawa prosta jak budowa cepa. Poczekam aż przetestujecie tran i jeśli będzie się dobrze wchłaniał w szczury, to też sobie sprawimy na zimę.
Czy tran można codziennie podawać?

saszenka
No zależy od firmy, Walmarku jest w tabletkach
No ten Ecomer (to jest z wątroby rekina) daje się co dzień po kropli, więc tran chyba też tak.

No ten Ecomer (to jest z wątroby rekina) daje się co dzień po kropli, więc tran chyba też tak.
nasz temacik

Ecomer to sama łykałam, naprawdę działa 
Ciężko by było jednak go szczurasom podawać, lepszy chyba butelkowy. No zobaczymy. Póki co zabieram się za uszczelnianie okien na zimę

Ciężko by było jednak go szczurasom podawać, lepszy chyba butelkowy. No zobaczymy. Póki co zabieram się za uszczelnianie okien na zimę

saszenka
Oj nawet mi nie mów, ja jestem taki zmarźluch (stworzenie ciepłolubne), że jak sobie pomyślę o zimie i o tym, że znów mnie "deprecha zimowa" złapie, to łoj....aż mi się wszystkiego odechciewa :/saszenka pisze:...Póki co zabieram się za uszczelnianie okien na zimę
nasz temacik

Nooo mi jakoś nie przeszkadzało, że zimą pizgało od okna (na studiach w mieszkaniu wynajmowanym, woda zamarzała zimą w łazience - kwestia przyzwyczajenia
) - robię to dla szczurów
Wolę jak jest lekko chłodno niż jak skwar leje się z nieba

Wolę jak jest lekko chłodno niż jak skwar leje się z nieba

saszenka
A mnie skwar w niczym absolutnie nie przeszkadza, poniżej 25 stopni jest już zimno ;P
Cóż za tragedia się wczoraj wydarzyła! Włączamy sobie z Lubym filma, kocyk, herbatka, jeszcze tylko światło zgasić. Młode biegają. Alek schwytany, Bubuś pod kanapą wojuje. Gaszę światło, siadam - i pisk, awantura! Belze rzucił się z dzikim piskiem na mojego kapcia (dobrze że w klapkach, byłam bo znowu skończyłoby się zakrwawieniem kanapy). Myślę sobie "Jeżu, krzywdę zrobiłam syńciowi!". Obrażony się schował za kanapę, ani na "kici-kici", ani na "taś-taś", ani na smakołyka... "Zabiłam, zabiłam szczura!". W końcu obrażonego wyciągnęłam, oglądam na wszystkie strony. Jest! Końcóweczka ogona - zerwana łuska. I jak podejrzewam zerwana kiedy Belzebub się wyrwał. Przemyte - ucałowane. Bubuś obrażony. ŁASKAWIE przyjął moje przeprosiny w postaci suszonego bananka i schował się do hamaczka, obracając się do mnie tyłkiem, aby móc PRZEŻYWAĆ swoją niedolę.
Na szczęście już mu przeszło, biega lata, tuli się, wymacałam calutkiego, czy przypadkiem nie przydepnęłam łapki, czy innej szczurzej części mojego Księcia Ciemności, ale nie. Ogonek nie boli. Uff... Mnie już serce w przełyku stanęło, ale mój Książe jest po prostu histerykiem i tyle
Cóż za tragedia się wczoraj wydarzyła! Włączamy sobie z Lubym filma, kocyk, herbatka, jeszcze tylko światło zgasić. Młode biegają. Alek schwytany, Bubuś pod kanapą wojuje. Gaszę światło, siadam - i pisk, awantura! Belze rzucił się z dzikim piskiem na mojego kapcia (dobrze że w klapkach, byłam bo znowu skończyłoby się zakrwawieniem kanapy). Myślę sobie "Jeżu, krzywdę zrobiłam syńciowi!". Obrażony się schował za kanapę, ani na "kici-kici", ani na "taś-taś", ani na smakołyka... "Zabiłam, zabiłam szczura!". W końcu obrażonego wyciągnęłam, oglądam na wszystkie strony. Jest! Końcóweczka ogona - zerwana łuska. I jak podejrzewam zerwana kiedy Belzebub się wyrwał. Przemyte - ucałowane. Bubuś obrażony. ŁASKAWIE przyjął moje przeprosiny w postaci suszonego bananka i schował się do hamaczka, obracając się do mnie tyłkiem, aby móc PRZEŻYWAĆ swoją niedolę.
Na szczęście już mu przeszło, biega lata, tuli się, wymacałam calutkiego, czy przypadkiem nie przydepnęłam łapki, czy innej szczurzej części mojego Księcia Ciemności, ale nie. Ogonek nie boli. Uff... Mnie już serce w przełyku stanęło, ale mój Książe jest po prostu histerykiem i tyle

[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Jak każdy facet: on nie choruje - on od razu umiera! 
Dobrze, że nic się nie stało wielkiego, ranka szybko się zagoi a pewnie do tego czasu Bubuś zdąży jeszcze wysępić masę smakołyków jako rekompensatę za swoją niedolę

Dobrze, że nic się nie stało wielkiego, ranka szybko się zagoi a pewnie do tego czasu Bubuś zdąży jeszcze wysępić masę smakołyków jako rekompensatę za swoją niedolę

saszenka
Prawdziwy książę - jedna łuska w ogonie i już płacz! 
Ale chyba ogon jest wyjątkowo istotny dla szczura, bo mój Czmyś się kiedyś obraził na męża. Za ciut za mocne pociągnięcie (przy czyszczeniu). I on nie chciał przyjąć ŻADNEJ ofiary na przebłaganie
Trzeba było czekać, aż mu przejdzie.

Ale chyba ogon jest wyjątkowo istotny dla szczura, bo mój Czmyś się kiedyś obraził na męża. Za ciut za mocne pociągnięcie (przy czyszczeniu). I on nie chciał przyjąć ŻADNEJ ofiary na przebłaganie

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Toć dokładnie jak u mnieArau pisze:A mnie skwar w niczym absolutnie nie przeszkadza, poniżej 25 stopni jest już zimno ;P ...

saszenka pisze:Jak każdy facet: on nie choruje - on od razu umiera!...

nasz temacik

Każdy facet jest przeczulony na punkcie swojego "ogonka"valhalla pisze:Prawdziwy książę - jedna łuska w ogonie i już płacz!
Ale chyba ogon jest wyjątkowo istotny dla szczura, bo mój Czmyś się kiedyś obraził na męża. Za ciut za mocne pociągnięcie (przy czyszczeniu). I on nie chciał przyjąć ŻADNEJ ofiary na przebłaganieTrzeba było czekać, aż mu przejdzie.

[klik!]
Za tęczowym mostem...
No ciekawe, jakby się zachowywał ludzki facet, gdyby mu łuska z ogonka odpadła? Albo gdyby mu na niego nadepnąć... 

nasz temacik