Łódź - 7 szczurków husky szuka domów!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

saszenka

Re: Łódź - 7 szczurków husky szuka domów!

Post autor: saszenka »

Witam
Proszę o przesłanie odpowiedzi na pytania z ankiety adopcyjnej oraz cierpliwe oczekiwanie na zgłoszenie się operatora ;) Dwie dziewczynki są już zaadoptowane (dorloc, rozumiem, że nie zrezygnowałaś?). Co do dwóch pozostałych, to w pierwszej kolejności oczekuję na podjęcie decyzji przez niezdecydowanego do końca forumowicza...
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
ami_k

Post autor: ami_k »

Witam,
Klatka już do mnie dotarła, właśnie niedawno skończyłam jej składanie i meblowanie. :)
Podjęłam też decyzję, którego szczurka przygarnę. Zdecydowałam się na samiczkę nr 2.
Rano napiszę meila i umówimy się na wizytę u mnie.
Pozdrawiam
Moje szczurki: Myszka i Łatka
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38017
saszenka

ami_k pisze:Witam,
Klatka już do mnie dotarła, właśnie niedawno skończyłam jej składanie i meblowanie. :)
Podjęłam też decyzję, którego szczurka przygarnę. Zdecydowałam się na samiczkę nr 2.
Rano napiszę meila i umówimy się na wizytę u mnie.
Pozdrawiam
Cudownie ;D Panna nr 2 została poinformowana, że wkrótce pojedzie na swoje :D

Wszystkie dziewczyny są przesympatyczne! Wypuszczone z klatki nie uciekają i nie chowają się, ale chętnie brykają i zwiedzają okolicę. Mimo to nie ma problemu ze złapaniem ich i odłożeniem do klatki (w razie czego, choć nie było to jeszcze konieczne, pójdą za jedzeniem - takie to głodomory nienażarte ;) ). Absolutnie nie gryzą ludzi, powoli już nawet próbują się wdrapywać na ramiona i nie grymaszą przy jedzeniu. Robią zdrową kupkę, mają aksamitne futerko, żadnych wycieków porfiryny ani innych niewskazanych rzeczy. Wydaje mi się, ale trudno mi oceniać, że nabrały trochę ciała i nie powinny mieścić się w odstępach 1,4 :)
saszenka

dorloc

Post autor: dorloc »

Nie, nie zrezygnowałam. Umowa już odesłana i teraz czekam... Ale, że w weekend akurat wyjeżdżam, więc moja jedzie do Maszki na sobotę i w niedzielę ją odbieram. A jak jej charakterek ? Bo pisałaś, że już nie jesteś pewna czy moja Biała Dama jest najspokojniejsza :)
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
saszenka

Super ;D
Panna z szalikiem zajmuje drugie miejsce co do ruchliwości i ciekawości świata i pierwsze co do sprytu i głodu - ona ma chyba pięć żołądków jak Alf ;) Jeśli masz jakieś obawy, że Twoje obecne dwie wejdą jej na głowę - zapomnij o tym, ona się nie da :) I to wcale nie oznacza, że pokazuje zęby czy pazury, wszystko przebiega pokojowo (jedyne dźwięki dobiegające z klatki to szelest żwirku i piski iskania). Po prostu nie jest ciapą i wie, czego chce. Bardzo często z jedzeniem ukrywa się w domku (który tylko do tego służy), podczas gdy pozostałe szczurki jedzą w swoich kącikach - no ma pewność, że z domku nikt jej nie odbierze :) Jest bardzo śmiała, ładnie wychodzi sama z klatki. No i w piramidce huskowej (nadal śpią jedna na drugiej) zajmuje zawsze jedno z wyższych pięter ;)
saszenka

dorloc

No to super. Charakterna dziołcha :)
Mam nadzieję, że proces łączenia przebiegnie bezproblemowo, tym bardziej, że są malutkie i nie wykazują agresji. Poza tym, że Tośka ciągle obgryza mi paznokcie ...
Jeszcze trzy dni :)
Obrazek
saszenka

Tutaj nie ma gryzienia, chyba że mam w ręku jedzenie... Po prostu nie patrzą czy to palec czy papu i łapią w ciemno (tak naprawę to tylko łapanie paszczą a nie takie typowe gryzienie, wystarczy dać pod nos Labo czy inny kąsek i odpuszczają). Ja nie wiem, brzuchy pełne, a nadal za każdy następny kawałek czegoś do jedzenia zrobią wszystko. Ja myślę, że jak już będą w nowym domku i cała uwaga będzie na nich tylko skupiona, będą tulone i pieszczone, będą miały prywatne wybiegi to to wszystko się uspokoi i nie będą się tak łapczywie wszystkiego domagały. Staram się jak mogę zapewnić im wszystkiego, ale wiadomo, że to nie to samo co własny domek :) Dlatego cieszę się, że już wkrótce, przynajmniej część dziewczyn, będzie na swoim :)
saszenka

dorloc

Nie no, Tośka też nie gryzie. To jest na zasadzie próbowania, albo zaczepek. Podbiega do ręki, obwąchuje podgryza, w sumie to iska bardziej, bo paznokcie całe :) Może stwierdziła, że musi bardziej zadbać o moje paznokcie, bo sama nie daję rady ??
Obrazek
saszenka

U mnie na początku Gandzia też obgryzała mamie paznokcie (bo u mnie nie ma czego ;) ), ale wyrosła z tego - teraz ma bardziej wyrafinowane zabawy ;)
Tylko ostrzegam, że jeśli będziesz podawać im jakieś jedzenie z ręki, to uważaj. I jeśli Twoje obecne nie wykazują takiej żarłoczności, to najpierw podaj pannie szaliczkowej (na wszelki wypadek, żeby nie tworzyć ewentualnych konfliktów) - ona weźmie i pójdzie szamać, a tak może próbować wyrywać dziewczynom nawet jak jej podstawisz pod nos inny kawałek jedzenia. Może dziewczyny nie były wystarczająco odkarmione od małego, nie wiem, ale jak poczują jedzenie i dopóki nie mają w łapkach swojej działki to wpadają w amok. Jak same sobie z miseczki biorą, to nie ma problemu, tylko właśnie jak ręcznie podaję.
saszenka

dorloc

OK. Dzięki
Obrazek
saszenka

Jedno dziewczę wyruszyło w podróż życia. Trzymam kciuki i czekam na wieści z nowego domku :)
Wygląda na to, że na wydaniu zostaje już tylko panna nr 3 (w domu płacz, ryk i darcie szat - Jedyneczka pewnikiem zostaje u nas ;) )
saszenka

sisi

Post autor: sisi »

A można więcej zdjęć panny nr 3?
SisiObrazek Luna[*]Obrazek Trix, LiziObrazek
saszenka

Można można, nawet planowałam zrobić jej sesję. Dziś przy sprzątaniu, czyli wybiegu dla maluchów (tzn ja sprzątam, one mi przeszkadzają ;) ), zrobię zdjęcia i wieczorkiem wrzucę :)
saszenka

sisi

Post autor: sisi »

Super w takim razie czekam :)
SisiObrazek Luna[*]Obrazek Trix, LiziObrazek
Awatar użytkownika
ami_k

Post autor: ami_k »

saszenka pisze:Jedno dziewczę wyruszyło w podróż życia. Trzymam kciuki i czekam na wieści z nowego domku :)
Maleństwo jest już u mnie :-) Niedawno skończyła jeść kolację, trochę odpoczęła w małej klatce, a teraz chodzi sobie po fotelu i z zaciekawieniem przygląda się otoczeniu. Na początku była może nieco onieśmielona, ale coraz bardziej rozkręca. Niedługo spróbuję zapoznać ją ze starszą koleżanką i dziewczyny wprowadzą się do apartamentu. Wkrótce dam znać jak przebiegło spotkanie dziewczyn.
Pozdrawiam
Moje szczurki: Myszka i Łatka
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38017
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”