ODDAM KLUSKI!!! Warszawa ;)
Moderator: Junior Moderator
- handzia600
- Numer GG: 12805114
Re: ODDAM KLUSKI!!! Warszawa ;)
korpus bez ogonka małej mierzy 10cm orientujecie się ile mają 3 tyg szczury długości bez ogonków?
-
- Numer GG: 10899066
Widzicie, więc na prawdę wątpię, żeby te tutaj miały 4 tygodnie.
A dodam, że u mnie maluszki nie były bardzo duże. Nie były niedożywione, po prostu ich mamusia urodziła w wieku 8-9 tygodni, a to też w jaiś sposób chyba odbiło się na wielkości maluchów. Mama urodziła młodo i teraz gdy te szczurki mają ponad rok dalej nie są zbyt duże.
A dodam, że u mnie maluszki nie były bardzo duże. Nie były niedożywione, po prostu ich mamusia urodziła w wieku 8-9 tygodni, a to też w jaiś sposób chyba odbiło się na wielkości maluchów. Mama urodziła młodo i teraz gdy te szczurki mają ponad rok dalej nie są zbyt duże.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
- marryjuana
Co za masakra...
Marti, Nelmanek i Feluś
---> http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 50#p900950

U mnie 24 dniowe maluchy miały 12-13 cm bez ogonka.
- handzia600
24 dniowe to nieco ponad 3 tyg czyli te mają cos około 3 tyg albo są nadzwyczaj małej postury eh... ;/
Tak, trzy tygodnie i trzy dni. Tym nie dałabym więcej niż trzy tygodnie...
Ile się miotów urodziło? Dwa, tak? To jeśli można wiedzieć ile maluchów urodziło się w każdym miocie? Jeśli samica urodziła dużo maluchów, to małe mogą być nie dożywione, bo mogły mieć problem z dostaniem się do mamuśki żeby sobie porządnie pojeść.
Ile się miotów urodziło? Dwa, tak? To jeśli można wiedzieć ile maluchów urodziło się w każdym miocie? Jeśli samica urodziła dużo maluchów, to małe mogą być nie dożywione, bo mogły mieć problem z dostaniem się do mamuśki żeby sobie porządnie pojeść.
- handzia600
słyszałam coś o 20 ale nie jestem pewna ... niech ktoś inny się wypowie
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
http://imageshack.us/photo/my-images/211/dscf2717j.jpg/ - to jest samiec
Słuchajcie, nie da się ocenić wieku tylko po wielkości. Niedawno widziałam u Pyl jej tymczasy - szczury miały ok 4 tygodni, a były wielkości moich 10-dniowych maluchów. 10-dniowych, rozumiecie? A porównując do miotu Z, gdzie miałam tylko 3 maluchy, to te tymczasy były wielkości tygodniowych szczurków. Aż nie mogłam w to uwierzyć.
Wiek najlepiej ocenić po proporcjach ciała, stopniu samodzielności i sposobie poruszania się. Jeśli miot był liczny, matka miała mało mleka, a szczury były niedożywione, to mogą być malutkie, chude i osłabione. Wydaje mi się, że te małe mają ok 3,5 tygodnia.
Słuchajcie, nie da się ocenić wieku tylko po wielkości. Niedawno widziałam u Pyl jej tymczasy - szczury miały ok 4 tygodni, a były wielkości moich 10-dniowych maluchów. 10-dniowych, rozumiecie? A porównując do miotu Z, gdzie miałam tylko 3 maluchy, to te tymczasy były wielkości tygodniowych szczurków. Aż nie mogłam w to uwierzyć.
Wiek najlepiej ocenić po proporcjach ciała, stopniu samodzielności i sposobie poruszania się. Jeśli miot był liczny, matka miała mało mleka, a szczury były niedożywione, to mogą być malutkie, chude i osłabione. Wydaje mi się, że te małe mają ok 3,5 tygodnia.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Ciekawe kto dostał moją samiczkę...
Hm... mi tez to na chłopca wygląda... ale na pewno nie na czterotygodniowego - moje maluchy mają 4 tygodnie i 2 dni i mają już całkiem spore jądra (maluch widziany od spodu nie pozostawia wątpliwości co do swojej płci, bo jąder nie da się u nich przeoczyć).Nakasha pisze:http://imageshack.us/photo/my-images/211/dscf2717j.jpg/ - to jest samiec
Słuchajcie, nie da się ocenić wieku tylko po wielkości.
Jinx, im pewnie i tak dość późno zejdą jądra, bo się będą wolniej rozwijać.
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Co nie zmienia faktu, że chyba jednak coś tam się powinno wyraźnie bimbać pod ogonem u 4tyg. szczurka. 

No mówię Ci, że niekoniecznie. Im jajka mogą długo jeszcze nie schodzić, podejrzewam, że organizm najpierw wyrówna braki w rozwoju ogólnym.
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Jeśli szczury były niedożywione od samego początku, to mogą rozwijać się z opóźnieniem. Poza tym samce w stresie mogą nieco cofać jądra.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij