Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Na na na na na naaa Padłam ! No śmieje sie w głos!
My też pracujemy nad przywoływaniem póki co jedyną współpracującą jest Zosia, ale nie poddajemy się
Z Kleo to niezła kombinatorka i akrobatka jest A jej mina? "Zostaw mnie kobieto psujesz najlepszą zabawę..i tak tam wejde"
dziewczyny , wydaje mi się ze Gucio jest niewidomy
coraz bardziej chyba wydaje mi się ze ma coś z oczami
nie zachowuje się normalnie
gdy go chce złapać nie dając mu wczesniej ręki do powąchania skacze bo się przestraszył
biegnie szybko i wali głową w klatkę
potrafi stać 5 min i wąchać jakby był ślepy
Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio Mała Mi uciekła ... Melina ma się dobrze w nowym domku
Ojej
A u weta to można sprawdzić? Chyba można nie? Jak źrenice reagują na światło na przykład. Chociaż sama nie wiem.
Z drugiej strony z tego co czytałam, to szczurkom to aż tak bardzo nie przeszkadza.
A kocyk śliczny
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko wątek bazarek
za TM: Sammy[*]
Akzi - jeśli masz podejrzenia to do lekarza idź.
szczury widzą słabo ale każda nagła zmiana może być oznaką czegoś .
Wklejam link z drugiego forum i tam w połowie strony jest pokazane jak widzą szczury a i całość jest dobra do poczytania : http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=1086
A ja przeczytałam, zaczęłam słuchać tych pisków i jak doszłam do dźwięków wydawanych w trakcie walki lub bólu to Filipek mi się wystraszył i schował się u mnie pod bluzką trzęsąc się ze strachu dlatego polecam słuchać bez towarzystwa ogoniastych
eve dzięki, bardzo ciekawy temat przeczytałam wszytsko i jestem zaskoczona tymi informacjami to takie ciekawe.
wyczytałam tam że
szczury z kręconymi wibrysami
"Nie mniej mózg nie jest w stanie mu zrekompensowac braku informacji o tym, co się dzieje nad jego głową lub dalej aniżeli ok. 2,5 cm od boków jego nosa, gdzie nie sięgają kręcone wibrysy (wibrysa prosta ma ok. 5,5 cm). Dlatego też świat dotykowy takiego szczurka jest ograniczony. "więc jest to może jakas odpowiedź na to że jak go czasem złapię nagle od góry to on poprostu tego nie rejestruje
te dźwięki bardzo interesujące, wszytskie słyszałam u szczurów, nawięcej wydaje ich Kleus , syczenie słyszę codziennie od Kleusa gdy gucio ja dopada.
zgrzytanie zębami i chrupanie też :/
Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio Mała Mi uciekła ... Melina ma się dobrze w nowym domku
Ja słuchałam w drugim pokoju i patrzyłam z daleka na klatkę, o dziwo jak tylko zaczął być słyszaly dzwiek wszystki wparowaly na polke nasluchiwac.
Jak nagle przestal widziec to sprawdz to u weta, moze miec np guza itp
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)